Wab Sharan
Doçent
Arkadaşlar bugün dual boot şeklinde Windows 11 kuracakken İnstall Now tuşuna bastığımda ''This PC Can't Run Windows 11'' hatası aldım çözümünü bilen varmıdır. Kullandığım Bios Türü: UEFİ Yazdırdığım bellek ise gpt formatında.
Hocam ne yalan söyleyeyim Secure Boot var ama TPM ayarını nerden açabilirim bulamadım. BİOS modelim: İnsydeh20![]()
This PC Can't Run Windows 11: How to fix the Windows 11 installation error?- Republic World
A lot of users have reported the 'this pc can't run Windows 11 error' while trying to install Windows 11 on their systems. This error is caused due to Secure Boot and TPM 2.0 setting in a device. In order to successfully install Windows 11 on a PC, a user might have to fix both or one of the...www.republicworld.com
O konuda bilgim yok, en fazla tarif olan kaynağı attımHocam ne yalan söyleyeyim Secure Boot var ama TPM ayarını nerden açabilirim bulamadım. BİOS modelim: İnsydeh20
Ne alakası var? Windows 10 ile sources klasöründeki bir dosyayı değiştirince sorunsuz kuruluyordu. Hatta @Berk bununla ilgili yazı da paylaşmıştı.TPM yok ise Manuel kurmanız gerekiyor. O da çok zorlu, 1 saat kod yazıyorsunuz. Eğer kurabilirseniz video atabilirim.
Ne alakası var? Windows 10 ile sources klasöründeki bir dosyayı değiştirince sorunsuz kuruluyordu. Hatta @Berk bununla ilgili yazı da paylaşmıştı.
Evet, eğer sisteminiz destekliyorsa fTPM ayarını açtıktan sonra direkt olarak kurulum yapabiliyorsunuz. Eğer TPM yongası anakartınızda yoksa benim rehberim ile kurulum yapabilirsiniz.BIOS üzerinden TPM ayarı yapılması gerekmekte.