• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

heygidin

Profesör
The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)(1994)

Şaibeli bir şekilde karısını öldürmek suçundan Shawshank hapishanesine gönderilen Andy Dufresne (Tim Robbins), burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlıyor. Hapishanede tanıştığı Ellis Redding (Morgan Freeman) onun en yakın dostu oluyor ve kendi deneyimleriyle Dufresne'e mücadele gücü veriyor. Film, Stephen King'in Rita Hayworth and Shawshank Redemption adlı romanından sinemaya uyarlandı ve gösterildiği ülkelerde büyük ilgiyle karşılandı ve 7 dalda Oscar'a aday gösterildi.

Shawshank Redemption, IMDB'de (İnternet Film Veri Tabanı) Dünyanın en iyi 2. filmi, öte yandan tüm türler arasında dünyanın en sevilen en beğenilen ilk 3 filmi arasındadır.

Film Afişi:

Esaretin-bedeli.jpg

Kaynaklar:

Wiki
IMDB
IMDB kullanıcılar tarafından oylanan en iyi 250 film listesi

İzlediğim en iyi filmlerden biridir ...

Özellikle kaçış sahnesi süperdi , genel olarak konusuda öyle ... İzlemeyen varsa mutlaka uygun bir zamanda izlesin bence ...

Morgan Freeman süper oynuyor :)

Masaüstü resmim filmin afişi bir kaç gündür:)

Gerçekten muhteşem bir film.
Umut ancak bu kadar güçlü olabilir:)

başlığı görünce direk daldım:D
şimdiye kadar izlediğim en süper filmlerden biri...

Harika film. Birinciliğe yükselmesine sevindim. Bir zamanlar ikinciydi. :)

Olmayan varsa da hemen izlesin, bıraksın napıp ediyosa :)

izlediğim en iyi filmlerden biri izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim

iyi film, güzel film, ama imdb'nin 1. sırasında olacak kadar iyi değil bence.. eleştrebilirsiniz, kızabilirsiniz belki ama bence o listede bile olmayan yada listenin alt sıralarındaki birçok film en azından aynı seviyededir..

10 defa felan izlemişimdir harikadır denkgelirse yine de izliyorum tv de özel bir dvd si elimde mevcut hem türkçe altyazılı hem türkçe seslendirmeli hem de orjinal dil

iyi film, güzel film, ama imdb'nin 1. sırasında olacak kadar iyi değil bence.. eleştrebilirsiniz, kızabilirsiniz belki ama bence o listede bile olmayan yada listenin alt sıralarındaki birçok film en azından aynı seviyededir..

1 tane ornek versene o liste altindakilerden?
Bu bir film degil, bu Stephen King'in bir saheseridir.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

arşivimde özenle sakladığım 10dan fazla izlediğim trt2de bile en sevdiğim filmdir. Andy Dufresne adamım benim ya onunla aynı mapusta olmak isterdim :):)