TFF Trabzonu dışladı

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım ben alınan şehirler arasında kıyaslama yaptım ve Türkiye de birkaç tane futbol şehri var ve Trabzon bu şehirlerinin başında geliyor hadi Trabzonu almadın bari karadeniz den bir takım olarak Samsun u al beni bilgisizlikle suçlayarak asıl sen cahilce bir kararda bulunmuşsun

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
arkadaşım ben alınan şehirler arasında kıyaslama yaptım ve Türkiye de birkaç tane futbol şehri var ve Trabzon bu şehirlerinin başında geliyor hadi Trabzonu almadın bari karadeniz den bir takım olarak Samsun u al beni bilgisizlikle suçlayarak asıl sen cahilce bir kararda bulunmuşsun

Yani neymiş Trabzondan daha fazla hakeden şehirler varmış!.. Bunu kendinde söylüyorsun bak ;) (Samsun hakkında bilgim yok ama Trabzona giden tanıdıklarımdan Denizlinin daha eğlenceli ve aktif bir şehir olduğunu biliyorum.)

Bu şehirler seçilirken futbolla alakasına göre değil, şehrin ulaşım, konaklama ve tursitik açısından değerlendirilir ;) Buraya gelen kişi eğlenecek bara gidecek diskoya gidecek, gezicek para harcıyacak. Farkedersen seçilen şehirler buna uygun şehirler.

Yani içlerinde en uygun olmayan dersen Konya derim yani Ankara Ekişehir,Antalya üçgeninin merkezine konmuş biraz saçma olmuş. Zaten Ankara, Eskişehirdeki konaklamayı sağlar da konyayı nasıl kaldıracak merak ediyorum. Konya yerinde Denizli olması gerektiğini düşünüyorum.
Yani Denizliye gelip Pamukkaleyi görenlerin buraya hayran kalmasından daha doğal ne olabilir..

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım sen olaya farklı açıdan bakıyorsun bu ülkeye futbol turnuvası geliyor gece hayatı değil bu ülkede şampiyonluğun istanbul dan çıkmasını tek sağlayan kulüp biziz ve bunu 6 defa gerçekleştirdik ulaşım açısından yine bir zorluk yok(deniz,hava ve kara yolu)
tursitlik yerler derken mavi ve yeşilin buluştuğu doğa güzelliklerinin en güzel şekilde sergilendiği yerdir trabzon ve bu yüzden biz bu organizasyonu hakediyoruz

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
niye güldün ki haklı değilmiyim arkadaş
yukarda birisi 1 tane 5 yıldızlı otel var demiş Trabzonda :D
Denizlide bir sürü otel var(6 dan fazla bildiğim kadarıyla 5 yıldızlı otel var ki 4 ve 3 yıldızlı otellerin sayısından haberim yok), ki muğlaya ve bodruma da yakın :D

Yani bu arkadaş yazmış bence biraz bilgisizce yazmış ama neyse, ben cevap vereyim. Bu organizasyon para bırakacak ama senin para bıraktıracak yerlerin olması gerekir. Böyle yerlere sahip bir yer mi Trabzon onu sorgulamak gerekir..
Türkiyede Trabzondan çok daha fazla hakeden yerler var kadeşim o organizasyonu... Tabiri yerindeyse gaza gelmeyin..

Yukarıda otel sayılarını yazdım varın siz karar verin kim hakediyor...
maçtan çıkan hemen muğla ya bodruma gidecek ya :D denizli yi gördüm de öyle ahım şahım bir kent değil kısacası ayrıca stad ?

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşım sen olaya farklı açıdan bakıyorsun bu ülkeye futbol turnuvası geliyor gece hayatı değil bu ülkede şampiyonluğun istanbul dan çıkmasını tek sağlayan kulüp biziz ve bunu 6 defa gerçekleştirdik ulaşım açısından yine bir zorluk yok(deniz,hava ve kara yolu)
tursitlik yerler derken mavi ve yeşilin buluştuğu doğa güzelliklerinin en güzel şekilde sergilendiği yerdir trabzon ve bu yüzden biz bu organizasyonu hakediyoruz

Evet farklı düşünüyorum.. Buraya gelicek olan burda futbol oynanıyomu diye gelmiyo :D kendi takımının maçını seyretmeye, gezmeye geliyor..
Universiade 2005 İzmirdeydim oradaki gözlemlerime göre konuşayım, izmire gelenler göztepeyi, altayı görmeye, takımlarda aman kimler varmış, ne gibi başarı elde etmiş demeye gelmedi..Gece barlar tıka basa doluyordu (normaldede farklı değil ama yabancı vardı birsürü ) kuşadası fln universiade gelmiş turist kaynıyodu.. Sen çıkmış diyorsun ki biz şampiyonluğu istanbul dışına çıkardık, Kardeşim takımın iyiyse iyi ama bundan gelecek turiste ne ? adam gezmeye gelicek..

Geçen sene Romaya şampiyonlar ligi finaline gidecektim. İşim çıktı, İtalyadaki arkadaşım vasıtasıyla sattım bileti ve gidemedim.. gidecek olduğumdada romanın tarihine bakamdım bi kere kaç kere şampiyon olmuş fln diye, şehri önceden gezip gördüğüm için bi daha şuraya giderim şurda tekrar pizza yerim fln onu düşündüm...

Dünyadaki organizasyon yerlerine bakın, turistik açıdan gelişmiş yerlerdir.. Kimse sportif başarısına göre şampiyona düzenleyemez.. hadi sizin demenizle TFF yi geçtim, Uefanın seçim kriterlerinde o bölgenin sprotif başarıları değil, bilakis ulaşım, konaklama ve bölgenin sosyo-ekonomik durumuna göre yapılır..
Traqbzon güzel bir yer bir sürü fotoğarına baktım arkadaşlarım sayesinde ama bunun için yeterli değil, eğri oturup doğru konuşmak lazım...

Ayrıca yukarıda arkadaş Denizli çok ahım şahım değil demiş evet şehir bazında gösterişli değil!!! Ama Denizli dışında kaç tane şehir var gösterişli.. (büyükşehirler hariç).. Ama pamukkalede eğlence mekanları oteller herşey var, yani demek istediğim gezilcek görülecek yeri var...

Ayrıca proje kapsamındaki her ile yeni stad yapılacak (kayseri ve istanbul hariç)..