Tetenoz aşısı

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Yeni tetenoz aşısı oldum acısı ne kadar sürer. Yani kolumu 3 4 gün sonra kaldırdığım zaman acır mı? Şuan acıyor çünkü.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Bir süre acısı devam eder.
Bir miktarda ağrısı olacaktır.
Bünyeye göre değişse de 1 hafta sonra çok bişeyin kalmaz. Ara ara kaşıntıya sebep olur kaşımamaya çalış.

formica

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
347
Ben de 8. sınıfta olmuştum en son acımıyor dedikten sonra konum kanamaya başlamıştı sonra iki gün boyunca da ağrı yapmıştı bünyeden bünyeye değişir ama 2 gün sonra geçeceğini düşünüyorum.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,321
Anladığım kadarıyla ilk kez Tetanoz aşısı oluyorsun. Tek doz aşı, tetanozdan korumuyor maalesef. İlk aşıyı olduktan 1 ay sonra 2. bir aşı daha olman lazım. 3. aşı da ilk aşıdan 6 ay sonra olunmalıdır.
Tetanozdan korunabilmek için en azından 2 aşı olmak zorunludur, 3. aşı da olunursa daha iyi olur tabi.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
O aşıdan çokça yaptırmış biri olarak söylüyorum; yaparken hissetmezsiniz ama 1-2 gün sonra çok ağrır ve 3-5 gün sürer.
O yüzden 5'li aşı yaptırıp ömür boyu korunun.
Ömür boyu diyorlar ama 10 yıl sonra 1 doz yaptırmak faydalı olabilir.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Anladığım kadarıyla ilk kez Tetanoz aşısı oluyorsun. Tek doz aşı, tetanozdan korumuyor maalesef. İlk aşıyı olduktan 1 ay sonra 2. bir aşı daha olman lazım. 3. aşı da ilk aşıdan 6 ay sonra olunmalıdır.
Tetanozdan korunabilmek için en azından 2 aşı olmak zorunludur, 3. aşı da olunursa daha iyi olur tabi.
Ben daha anne karnındayken anneme bebek için 5 tane yapmışlar. Bunlar o söylediğiniz sayılara dahil olur mu?