Tetanozla ilgili acil!

jnsMavx105eFX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
54
Bugün boyumu ölçücem diye metreye elimi yüzeysel 0.5cm paslı bile değil ama güvenemedim kesti. 8.sınıfta Td aşısı olmuştum şu an 11.sınıfa yeni geçtim ve 3 sene oldu sizce gidip aşı olmalı mıyım , Aşı 10 seneye kadar etkili diyorlar ama, bir şey olur mu?

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
Bugün boyumu ölçücem diye metreye elimi yüzeysel 0.5cm paslı bile değil ama güvenemedim kesti. 8.sınıfta Td aşısı olmuştum şu an 11.sınıfa yeni geçtim ve 3 sene oldu sizce gidip aşı olmalı mıyım , Aşı 10 seneye kadar etkili diyorlar ama, bir şey olur mu?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Dördüncü doz ile 10 sene koruma sağlamış oluyorsunuz. Kaç doz tetanoz aşısı aldınız?

jnsMavx105eFX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
54

Dördüncü doz ile 10 sene koruma sağlamış oluyorsunuz. Kaç doz tetanoz aşısı aldınız?
Bilmiyorum ki ama 1.sınıfta ve 8.sınıftaki aşılarımı oldum diye hatırlıyorum.

jnsMavx105eFX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
54
Şu an mı gideyim yarın mı gideyim? Hastaneye gitmek istemiyorum korona yüzünden. Aile hekimliği aşıyı yapıyormuş diye duydum.

BoranFırtınası

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Çok geçmiş olsun dostum. Ben en son geçen sene askere gitmeden önce yaptırmıştım. Yaptıkların da 5 sene demişlerdi etkisi için. Sen emin olmak adına hiç beklemeden özel hastaneye de gidip bunu danışabilirsin. Erken gitmende fayda var bekleme derim dostum. Bir zararı yok çünkü aşının korkucak bir durum değil. Geç kalmadığın sürece.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
8.sınıfta yapıldıktan sonra bir daha yapılmıyor zaten okulda yani koruması hala devam ediyordur siz gidin 8.sınıfta olduğunuzu söyleyin yapmazlar muhtemelen tekrardan.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Koronadan değil de 0.5 cm kesik sayesinde tetonoz olup ölmekte insana koyar ama ya.

jnsMavx105eFX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
54
Aşıdan korkmuyorum da bu yaşla beni almazlar, annem tansiyon hastası onu da götürmek istemiyorum korona falan tehlikeli yarın sabah sakin saatte gideyim diye düşünüyorum.

Arkadaşlar 1.sınıfta ve 8.sınıfta yapılan aşılar toplam 6 dozmuş doğru mu 30 yaşına kadar korur diyorlar?

Son düzenleme:

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
Aşıdan korkmuyorum da bu yaşla beni almazlar, annem tansiyon hastası onu da götürmek istemiyorum korona falan tehlikeli yarın sabah sakin saatte gideyim diye düşünüyorum.

Arkadaşlar 1.sınıfta ve 8.sınıfta yapılan aşılar toplam 6 dozmuş doğru mu 30 yaşına kadar korur diyorlar?

Korur o zaman 6 doz zaten