Termal macun sürmek zorunlumu ?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Daha iyi ısı iletmesine soğutucuya.. macun soğutucu tabanıyla işlemci arasında kalan boşlukları doluruyo..

Onu biliyorum zatende benim demek isteğimi anlamadın galiba ekran kartı ile işlemci ortasında kalan yere bir baka bilirmisin :D

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Onu biliyorum zatende benim demek isteğimi anlamadın galiba ekran kartı ile işlemci ortasında kalan yere bir baka bilirmisin :D

Doğru yanlış anlamışım.. hanisinden bahsediyosan üzerinde seri no gibi bişey varsa google amcaya yazdınmı çıkar zaten ne olduğu :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630

Kırmızı ile işaretlediğim yer :D

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Konuyu başından sonuna okudum. Birçok arkadaş doğru şeyler söylemiş, katılıyorum çoğuna. Fakat kimsenin söylemediği bir konu var bence. Termal macun sadece soğutma işine yaramaz. İşlemci fanı alüminyum veya benzeri maddelerden mamul bir üründür. İşlemci sırtı ise muhtemelen çelik, titanyum ve benzeri ısıya, darbelere dayanıklı sert madenlerden mamuldür diye biliyorum. Bunları açıklamamdaki amaç şuydu: Termal macun sürmezseniz kasa çalıştıkça oluşan sarsıntıdan (sarsıntı yok diyemeyiz) bu iki farklı madde birbirine milimetrenin bile belki yüzde biri oranında küçük titreşimlerle sürter ve zamanla aşınmalara, çiziklere sebep olabilir.
Bu ve bunun gibi birçok sebeple macun sürmeyi tercih ediyorum devamlı. Çok pahalı birşey olmadığı için sürmemenin vereceği muhtenel zararları göze almak istemiyorum kısacası. Sürersen de uzun süreli dayanıklı olsun istiyorsan gri olanları tercih etmeni tavsiye ederim. Beyazların çok kopyası var piyasada. Mesela birinde beyaz macun gördüm ellediğimde elastiki bir yapıda olduğnu gördüm. Fanı bastırdığımda macunun ezilmediğini, bastırdıkça yukarı doğru tepki verdiğini gördüm, bunu kullananda "bilgisayarcı"....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler sony vaıo laptopum var ve 1 yıl oldu alalı 1700tlye aldım macu sürülmesi için acamaya çalıştım ve acamadım daha bozdum tamirciye götürdüm bugün 80 tl istiyor macun sürmek için ne yapayım pc ısınıyor kapanıyor

eeeguray

Asistan
Reaksiyon puanı
2
beyler sony vaıo laptopum var ve 1 yıl oldu alalı 1700tlye aldım macu sürülmesi için acamaya çalıştım ve acamadım daha bozdum tamirciye götürdüm bugün 80 tl istiyor macun sürmek için ne yapayım pc ısınıyor kapanıyor
sen servisine götür.sağda solda teknik servisçilere götürme sakın.bu mahvolmuş diyip senden 200 tl bile ister.al laptop u hem alalı 1 yıl olmuş daha teknik servisine götür.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben söktüm ama boşta bıraktım dedim çalışır bişey olmaz ama açıldı önüme bişey geldi yazılar neden takmak zorunlumu yerine

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zorunlu tabiki , kapatmazsan vidaları kaybeder ayrıca laptobun içerisinde birçok zarar verici tozlar girer laptobunun ömrünü bile kısaltır ama yinede sen bilirsin. :thumbup1: