Soru Telefonu sıfırlamak istiyorum hafızam rahatlar mı ?

Wampusuny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Samsung S10 plus kullanıyorum sd kart kullandığım halde telefonun kendi hafızası 128GB ve yarısı nerdeyse "diğer" adlı bi bölüm kaplıyor. Daha önce telefonumu hiç sıfırlamadım eğer sıfırlarsam bu hafızadaki diğer bölümü azalır mı bi faydası olur mu yardımcı olursanız çok sevinirim

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Diğer adlı bölümde ne var ona bakmak lazım öncelikle. Telegram falan varsa gruplardan gelen videolar sana sormadan oralara depolanıyor. Bizim arkadaşta hafıza dolu diye ağlıyordu. Telegramda 18 gb video çıktı

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Merhaba,

Evet, faydası olacaktır. Günlük hayatta telefon sürekli elimizde bir şekilde yüklüyoruz, kaldırıyoruz, siliyoruz... Bunlar hep telefon hafızasını dolduran ve yoran şeyler olarak bize geri geliyor. Böyle bir durum varsa, format (fabrika ayarlarına sıfırlama) işlemi uygulayabilirsiniz. İşlemi ilk defa yapacaksınız, o halde telefonunuzun marka modeline göre bunun nasıl yapıldığına dair fikir edinmek için biraz araştırma yapın. Her şey tamam ise SD kart ve SIM kartınızı çıkartarak (önlem amaçlı) format işlemine geçebilirsiniz. ?

Wampusuny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Diğer adlı bölümde ne var ona bakmak lazım öncelikle. Telegram falan varsa gruplardan gelen videolar sana sormadan oralara depolanıyor. Bizim arkadaşta hafıza dolu diye ağlıyordu. Telegramda 18 gb video çıktı
Anladım teşekkür ederim kontrol edeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba,

Evet, faydası olacaktır. Günlük hayatta telefon sürekli elimizde bir şekilde yüklüyoruz, kaldırıyoruz, siliyoruz... Bunlar hep telefon hafızasını dolduran ve yoran şeyler olarak bize geri geliyor. Böyle bir durum varsa, format (fabrika ayarlarına sıfırlama) işlemi uygulayabilirsiniz. İşlemi ilk defa yapacaksınız, o halde telefonunuzun marka modeline göre bunun nasıl yapıldığına dair fikir edinmek için biraz araştırma yapın. Her şey tamam ise SD kart ve SIM kartınızı çıkartarak (önlem amaçlı) format işlemine geçebilirsiniz. ?
Çok teşekkür ederim yardımınız için ??

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
174
kesinlikle faydası olacaktır. asıl çözmen gereken problem ise telefonun bu aşamaya nasıl geldiğidir. WhatsApp, instagram, telegram, Facebook, linkedin vb. uygulamaların ön bellekler ya da sohbet geçmişini ara ara temizlen gerekir. ben her ayun son günü yaklaşık 20 dakika süren bu temizliği yaparım. bilgisayara atılacak fotoları atıp telden silerim. gerekli olanları se ayrı klasöre alırım. WhatsApp ya da telegramdan gerekecek bilgileri notlara kaydederim ve tüm geçmişi temizlerim. böylece telefona format atma veya sıfırlama işlemini yapmama gerek kalmaz.