Telefoncu olan var mı

Fakir Kaçakcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese merhabalar
Abim avukat ve bana 3 senedir telefonunu bürodan almayan bir müvekkilinin 5s ini verdi fakat telefon eski bir fetocu ve hapis yatmış birinin.Ben başıma bişey gelmemesi için bu telefona sadece format atıp kullanmam yeterli mi

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Herkese merhabalar
Abim avukat ve bana 3 senedir telefonunu bürodan almayan bir müvekkilinin 5s ini verdi fakat telefon eski bir fetocu ve hapis yatmış birinin.Ben başıma bişey gelmemesi için bu telefona sadece format atıp kullanmam yeterli mi
hayır. hard reset at(iphoneda varmı emin değilim). ve ip filan değiştir

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,884
Ne kadar sıfırlarsanız sıfırlayın imei'ler silinmez ya da değişmez. Yarın bi gün sorun olursa sizin başınıza patlayabilir.

"IMEI, telefonunuz için bir kimlik belgesi gibidir. GSMA tarafından belirlenmiş 15 basamaklı benzersiz bir koddur. Bir telefon araması yapmak veya almak, mesaj göndermek veya almak için belirli bir şebekeyi her kullandığında, IMEI numarası otomatik olarak gönderilir ve izlenir.

Polis ve servis sağlayıcıları, bu kimlik numaralarının beyaz ve kara listelerde yer aldığı veritabanlarına sahip olduğundan, bir işletme sahibi IMEI numarasını bildirebilir ve bir hırsızlıktan sonra kara listeye alabilir."

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Herkese merhabalar
Telefonu kullanmanızı tavsiye etmem.