- Reaksiyon puanı
- 316
İzleyin, aydınlanın!..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:
Ben Allah'a hamd olsun Müslümanım ve imanımın zayıf olduğunu düşünmüyorum ama bu videoyu atmamın amacı mantık açısından Ateizm'in mantıksız olduğunu ateistlere onların açısından kanıtlamaya çalışmak.Buna Pascal kumarı deniyor ve adı üstünde kumar. Birde inanmak için böyle olasılık kumarlarına ihtiyaç duyuyorsan imanın pek güçlü değildir.
Amacım zaten o değil. Amacım Ateizm'in mantık açısından kabul edilecek bir şey olmadığını göstermek.Böyle Müslüman olan biri Müslüman sayılmaz ki zaten.
Seyyah abi açıklasın.
Ama mantık aynı zamanda kanıtı olmayan bir şeyin yok kabul edilmesi gerektiğini söylüyor.mantık açısından Ateizm'in mantıksız olduğunu ateistlere onların açısından kanıtlamaya çalışmak.
Objektif açıdan o zaman.Ama mantık aynı zamanda kanıtı olmayan bir şeyin yok kabul edilmesi gerektiğini söylüyor.
Objektiflik de mantık ile aynı şeyi söylüyor.Objektif açıdan o zaman.
Videoyu izlemedim ama şunları söylemek istiyorum, "Tek Video İle Ateizm'i Çökertmek" imkansıza yakındır, hele 11 dakika ise. Girin YouTube'a bakın kaç tane canlı yayın var hepsi 2-3 saat sürüyor, yine bir sonuca ulaşılamıyor. Eğer birini bir şeye ikna etmek istiyorsanız ya her şeyin cevabı olan bir metin verirsiniz ya da karşınıza alıp bütün sorularına cevap verirsiniz. Koskoca kaç sayfalık Kur'an'ı okuyunca bile soru işaretleri kalıyorsa birinin aklında 11 dakikalık video mu birini imana getirecek? Hele video başlığı ayrı saçma. "İnananlar Aptal mı? Ateizm Mantıklı mı?" Sanki bütün ateistler inançlıları aptal görüyor gibi bir başlık. 13 yaşlarındaki inançsızlığı, bir şeye karşı çıkmayı havalı sanan ergenlere yönelik bir başlık. Ateizm mantıklı mı ise Agnostikler, Hristiyanlar, Ateistler vs. bakımından çok değişir, 11 dakikada her bakış açısına cevap verilmiş mi? Dersim bitsin izleyeceğim ancak yukarıda @Mehmet_Emir 'in dediğine göre genel bir din doğrulama yöntemi uygulanmış. Umarım 11 dakikamı + bunu yazmaya uğraştığım süremi çöp etmezsiniz.Ben Allah'a hamd olsun Müslümanım ve imanımın zayıf olduğunu düşünmüyorum ama bu videoyu atmamın amacı mantık açısından Ateizm'in mantıksız olduğunu ateistlere onların açısından kanıtlamaya çalışmak.
Evrende bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor. Ama mantığımızla bu iddiaların gerçekliğini idrak edebiliyoruz.Objektiflik de mantık ile aynı şeyi söylüyor.
Allah her şeye kadir olduğu için ona zorluk yoktur.Ne yapacaksın? Güya Allah kendi fizik kurallarına karşı çıkıp kitap indiriyor falan.
@intocrates, evet bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor ancak kanıtlanamayan şeyler kanıt bulunana kadar yok sayılıyor. Eğer objektif düşünürseniz kanıt bulmadan kendi mantığınızla karar veremezsiniz. Bu objektif olmaz öznel olur.Evrende bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor. Ama mantığımızla bu iddiaların gerçekliğini idrak edebiliyoruz.
Aslında kimse kimseyi zorlamıyor konuda, burada başka bir şey hakkında konuşuyoruz.Ne yapacaksın? Güya Allah kendi fizik kurallarına karşı çıkıp kitap indiriyor falan. İstediğime inanırım, ne yapacaksın?
Ateizmi çökertip Ateistleri Müslüman yapmaya çalışan babam mı?Aslında kimse kimseyi zorlamıyor konuda, burada başka bir şey hakkında konuşuyoruz.
Madem kendi evreninde imkansızı yapacaktı, neden imkansızı yarattı o zaman?Allah her şeye kadir olduğu için ona zorluk yoktur.
Madem kendi evreninde imkansızı yapacaktı, neden imkansızı yarattı o zaman?
Fizik kuralları mı saçma Allah mı?
Haklısınız yanlış kavramlar kullanmış olabilirim fakat bu videonun Ateizm'e karşı bana göre mantıklı bir karşı cevap olduğunu düşünmekteyim.@intocrates, evet bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor ancak kanıtlanamayan şeyler kanıt bulunana kadar yok sayılıyor. Eğer objektif düşünürseniz kanıt bulmadan kendi mantığınızla karar veremezsiniz. Bu objektif olmaz öznel olur.
Muz Art ben de Müslüman değilim ama bir güç bir gücü aşamıyorsa onun üstünlüğünü nasıl kabul edebiliriz zaten? Tanrı doğayı ezebilmeyi başardığını söyleyerek kendini ispatlamaya çalışmış Kur'an'a göre, ben buna bir şey demenin mantıklı olacağını sanmıyorum. Sırf reddetmek için mantıksız şeyler savunmaya gerek var mı?Madem kendi evreninde imkansızı yapacaktı, neden imkansızı yarattı o zaman?
İmkanız kavramı yaratılmışlar için geçerlidir. Yaradan için değil. Zaten Allah'ın isim ve sıfatlarından bunu anlayabilirsin.Madem kendi evreninde imkansızı yapacaktı, neden imkansızı yarattı o zaman?
İster inanırsın ister inanamazsın yine arkadaşın dediği gibi bir zorlama yapmıyorum.Ateizmi çökertip Ateistleri Müslüman yapmaya çalışan babam mı?
He tamam inan sen continue.İmkanız kavramı yaratılmışlar için geçerlidir. Yaradan için değil. Zaten Allah'ın isim ve sıfatlarından bunu anlayabilirsin.
Haklısın, bir tık mantıksız savundum ama 1 milyardan fazla kişinin (hatırladığım kadarıyla) daha somut bir kanıtı olmayan bir şeye inanması saçma geliyor.Muz Art ben de Müslüman değilim ama bir güç bir gücü aşamıyorsa onun üstünlüğünü nasıl kabul edebiliriz zaten? Tanrı doğayı ezebilmeyi başardığını söyleyerek kendini ispatlamaya çalışmış Kur'an'a göre, ben buna bir şey demenin mantıklı olacağını sanmıyorum. Sırf reddetmek için mantıksız şeyler savunmaya gerek var mı?
Zorlama yapmıyorsanız Ateizmi neden çürütmek istiyorsunuz ki?İster inanırsın ister inanamazsın yine arkadaşın dediği gibi bir zorlama yapmıyorum.
"Teklif var ısrar yok." cümlesinin sizi zorladığını mı çıkarırsınız?He tamam inan sen continue.
Haklısın, bir tık mantıksız savundum ama 1 milyardan fazla kişinin (hatırladığım kadarıyla) daha somut bir kanıtı olmayan bir şeye inanması saçma geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Zorlama yapmıyorsanız Ateizmi neden çürütmek istiyorsunuz ki?
Ateist olmak isteyen zaten inançları gözden çıkarmıştır?"Teklif var ısrar yok." cümlesinin sizi zorladığını mı çıkarırsınız?