Tek Videoyla Atesitliği Çökertmek

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
İzleyin, aydınlanın!..
Mesaj otomatik birleştirildi:

ADPtli.png

Son düzenleme:

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Buna Pascal kumarı deniyor ve adı üstünde kumar. Bir de inanmak için böyle olasılık kumarlarına ihtiyaç duyuyorsan imanın pek güçlü değildir ki zaten bununla İslam'a inanamazsın çünkü Pascal kumarı bütün dinler için uygulanabilirdir yani bu sadece herhangi bir dine inanmanı sağlar o yüzden bu senin müslüman olmanı sağlamaz.

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Buna Pascal kumarı deniyor ve adı üstünde kumar. Birde inanmak için böyle olasılık kumarlarına ihtiyaç duyuyorsan imanın pek güçlü değildir.
Ben Allah'a hamd olsun Müslümanım ve imanımın zayıf olduğunu düşünmüyorum ama bu videoyu atmamın amacı mantık açısından Ateizm'in mantıksız olduğunu ateistlere onların açısından kanıtlamaya çalışmak.

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Böyle Müslüman olan biri Müslüman sayılmaz ki zaten.

Seyyah abi açıklasın.

Amacım zaten o değil. Amacım Ateizm'in mantık açısından kabul edilecek bir şey olmadığını göstermek.

Elbet imanda şüphe olmamalı.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Ben Allah'a hamd olsun Müslümanım ve imanımın zayıf olduğunu düşünmüyorum ama bu videoyu atmamın amacı mantık açısından Ateizm'in mantıksız olduğunu ateistlere onların açısından kanıtlamaya çalışmak.
Videoyu izlemedim ama şunları söylemek istiyorum, "Tek Video İle Ateizm'i Çökertmek" imkansıza yakındır, hele 11 dakika ise. Girin YouTube'a bakın kaç tane canlı yayın var hepsi 2-3 saat sürüyor, yine bir sonuca ulaşılamıyor. Eğer birini bir şeye ikna etmek istiyorsanız ya her şeyin cevabı olan bir metin verirsiniz ya da karşınıza alıp bütün sorularına cevap verirsiniz. Koskoca kaç sayfalık Kur'an'ı okuyunca bile soru işaretleri kalıyorsa birinin aklında 11 dakikalık video mu birini imana getirecek? Hele video başlığı ayrı saçma. "İnananlar Aptal mı? Ateizm Mantıklı mı?" Sanki bütün ateistler inançlıları aptal görüyor gibi bir başlık. 13 yaşlarındaki inançsızlığı, bir şeye karşı çıkmayı havalı sanan ergenlere yönelik bir başlık. Ateizm mantıklı mı ise Agnostikler, Hristiyanlar, Ateistler vs. bakımından çok değişir, 11 dakikada her bakış açısına cevap verilmiş mi? Dersim bitsin izleyeceğim ancak yukarıda @Mehmet_Emir 'in dediğine göre genel bir din doğrulama yöntemi uygulanmış. Umarım 11 dakikamı + bunu yazmaya uğraştığım süremi çöp etmezsiniz.

Muz Art

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
42
Ne yapacaksın? Güya Allah kendi fizik kurallarına karşı çıkıp kitap indiriyor falan. İstediğime inanırım, ne yapacaksın?

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Evrende bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor. Ama mantığımızla bu iddiaların gerçekliğini idrak edebiliyoruz.
@intocrates, evet bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor ancak kanıtlanamayan şeyler kanıt bulunana kadar yok sayılıyor. Eğer objektif düşünürseniz kanıt bulmadan kendi mantığınızla karar veremezsiniz. Bu objektif olmaz öznel olur.

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
@intocrates, evet bir sürü iddia var ve kanıtlanamıyor ancak kanıtlanamayan şeyler kanıt bulunana kadar yok sayılıyor. Eğer objektif düşünürseniz kanıt bulmadan kendi mantığınızla karar veremezsiniz. Bu objektif olmaz öznel olur.
Haklısınız yanlış kavramlar kullanmış olabilirim fakat bu videonun Ateizm'e karşı bana göre mantıklı bir karşı cevap olduğunu düşünmekteyim.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Madem kendi evreninde imkansızı yapacaktı, neden imkansızı yarattı o zaman?

Fizik kuralları mı saçma Allah mı?
Muz Art ben de Müslüman değilim ama bir güç bir gücü aşamıyorsa onun üstünlüğünü nasıl kabul edebiliriz zaten? Tanrı doğayı ezebilmeyi başardığını söyleyerek kendini ispatlamaya çalışmış Kur'an'a göre, ben buna bir şey demenin mantıklı olacağını sanmıyorum. Sırf reddetmek için mantıksız şeyler savunmaya gerek var mı?

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Madem kendi evreninde imkansızı yapacaktı, neden imkansızı yarattı o zaman?

Fizik kuralları mı saçma Allah mı?
İmkanız kavramı yaratılmışlar için geçerlidir. Yaradan için değil. Zaten Allah'ın isim ve sıfatlarından bunu anlayabilirsin.

Muz Art

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
42
İmkanız kavramı yaratılmışlar için geçerlidir. Yaradan için değil. Zaten Allah'ın isim ve sıfatlarından bunu anlayabilirsin.
He tamam inan sen continue.
Muz Art ben de Müslüman değilim ama bir güç bir gücü aşamıyorsa onun üstünlüğünü nasıl kabul edebiliriz zaten? Tanrı doğayı ezebilmeyi başardığını söyleyerek kendini ispatlamaya çalışmış Kur'an'a göre, ben buna bir şey demenin mantıklı olacağını sanmıyorum. Sırf reddetmek için mantıksız şeyler savunmaya gerek var mı?
Haklısın, bir tık mantıksız savundum ama 1 milyardan fazla kişinin (hatırladığım kadarıyla) daha somut bir kanıtı olmayan bir şeye inanması saçma geliyor.

İster inanırsın ister inanamazsın yine arkadaşın dediği gibi bir zorlama yapmıyorum.
Zorlama yapmıyorsanız Ateizmi neden çürütmek istiyorsunuz ki?

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
He tamam inan sen continue.

Haklısın, bir tık mantıksız savundum ama 1 milyardan fazla kişinin (hatırladığım kadarıyla) daha somut bir kanıtı olmayan bir şeye inanması saçma geliyor.

Zorlama yapmıyorsanız Ateizmi neden çürütmek istiyorsunuz ki?
"Teklif var ısrar yok." cümlesinin sizi zorladığını mı çıkarırsınız?

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,909
Ateistlerin neden ateist olduğunu anlıyorum ben, belkide bazıları büyük acılar çekmiştir ve o yüzden ateistdir örneğin çok sevdiği bir insan vefat edince o kadar kötü insan varken neden benim arkadaşım falan diye düşünüp olabilir çoğu.