- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 316
Ateizm de bir inançtır.Ateist olmak isteyen zaten inançları gözden çıkarmıştır?
Ateizm de bir inançtır.Ateist olmak isteyen zaten inançları gözden çıkarmıştır?
İlginçmiş, sonuçta her canlı ölümü tadacaktır.o kadar kötü insan varken neden benim arkadaşım falan diye düşünüp olabilir çoğu.
Aslında bende de öyle oldu gibi, yaşanabilecek en kötü hayatlardan birine sahibim. Sonra Allah'a dua etmeye başladım ve Kehf suresi 86. ayet ile karşılaştım.Ateistlerin neden ateist olduğunu anlıyorum ben, belkide bazıları büyük acılar çekmiştir ve o yüzden ateistdir örneğin çok sevdiği bir insan vefat edince o kadar kötü insan varken neden benim arkadaşım falan diye düşünüp olabilir çoğu.
İnanmamaya inanmak mı?Ateizm de bir inançtır.
Kötülerin iyi bir hayat sürmesi?İlginçmiş, sonuçta her canlı ölümü tadacaktır.
Doğa ana diyerek, taşa mı tapıyorsunuz ha! Biri putperest dese yeridir XD.Ateizm de bir inançtır.
“Kara bir balçık” diye tercüme ettiğimiz aynin hamietin tamlaması farklı iki okunuşa göre “siyah balçıklı göze, sıcak göze” anlamlarına gelir. Her iki kıraat da güneşin batışı esnasında okyanusta ve başka bazı denizlerde meydana gelen manzarayı tasvir eder. Buralarda, güneşin battığı noktada ya siyah balçıklı bir göze veya buharlaşmakta olan bir sıcak su gözesi görünümü meydana gelmektedir. Bu iki mânayı birleştirerek, “güneşi siyah balçıklı bir sıcak su gözesine batıyor gibi gördü” şeklinde bir mâna vermek de mümkündür.Aslında bende de öyle oldu gibi, yaşanabilecek en kötü hayatlardan birine sahibim. Sonra Allah'a dua etmeye başladım ve Kehf suresi 86. ayet ile karşılaştım.
Ekli dosyayı görüntüle 133534
Evet güçlü ateizm bir inançtır ancak zayıf ateizm bir inanç değildir.Ateizm de bir inançtır.
Güçlü/zayıf bilmem de ateizmin savunduklarına inanmadan nasıl ateist olunur?Evet güçlü ateizm bir inançtır ancak zayıf ateizm bir inanç değildir.
Ateizmin savunduğu tanrının olmadığıdır ve bu güçlü atezimde de böyledir ancak zayıf ateizmde öyle bir şey yoktur.Güçlü/zayıf bilmem de ateizmin savunduklarına inanmadan nasıl ateist olunur?
Yorumumu güncellemiştim.Hayır aslında ateizme inanmak diye bir şey yoktur bu agnostisizme inanmaya benzerdir yani mantıksızdır.
Ayrıca mantık kanıtlama olmadığı için burada da geçersiz olmalı size göre.Hayır aslında ateizme inanmak diye bir şey yoktur bu agnostisizme inanmaya benzerdir yani mantıksızdır.
Evet bu güçlü ateizm için geçerlidir çünkü güçlü ateizm bir iddiada bulunur ancak zayıf ateizm için geçerli değildir çünkü o bir iddiada bulunmaz.Ayrıca mantık kanıtlama olmadığı için burada da geçersiz olmalı size göre.
Bu konular genelde kilit ile sonuçlanıyor, ateist, müslüman müslüman da ateist olmuyor.Arkadaşlar bu tartışma bi yere varmayacak.
sabri bey sizi dışarı alalım
Eskiden ben de tartışırdım ama artık bir amacı kalmadı. 2 taraf için de bir işe yaramıyor.Bu konular genelde kilit ile sonuçlanıyor, ateist, müslüman müslüman da ateist olmuyor.
Biraz haklısın ve bu adam "Pascal Kumar"ından yola çıkmış ama yine de haklı. Ateizm'e karşı. Direkt Müslümanlık değil yani.Videodaki kişi inanılmaz saçmalamış. Ya biz müslüman olalımda varsa cennette alem yapıpyoruz yoksa yine bişey kaybetmiyoruz, eğer yoksa sonsuz işkence.Bu tartışma böyle yapılmaz.
Ben açıp kuranı okurum, verdiği kurallara bakarım yazılanlarda problem görüyor muyum görmüyor muyum iyice inceler ona göre bir fikrim oluşur. Kuran, hadis, fıkıh bilmeden ya varsa ya yoksa diye böyle bir tartışma yapılmaz.
Biraz haklısın ve bu adam "Pascal Kumar"ından yola çıkmış ama yine de haklı. Ateizm'e karşı. Direkt Müslümanlık değil yani.
Ben burada ateizmin savunduğu şeylerin yanlış çıktığında ne kadar büyük bir risk olduğundan bahsediyorum. Bana mantık açısından bunu seçmek yanlış geliyor.Eğer hayatını Pascal Kumarına göre şekillendirmek isteyen ve konunun aslıyla ilgilenmek istemeyen varsa onlar için haklıdır tabi ama Pascal kumarı düşüncesiyle müslüman(veya başka bir teistik inanç) olup kocaman bir külliyatı kabul etmek mantıksızdır. Çünkü kabul ettiğin inancı kendine diretmiş olursun sana gelen mantıksızlıkları mecbur kabul etmiş olursun bu tamamen adı üstünde bir kumardır. Ayrıca bir ateisti asla böyle bir video ile görüşünden döndüremezsiniz ki bu video ateizmi çökertemez. Ateizmi çökertecek bir düşüncede ateizmin var olmasına %50 ihtimal verilemez çünkü %50 verirsen çökertmiş olmazsın.![]()
Hayır haklı değil zaten Pascal Kumarı da baya sorunlu bir argüman ve bunun sorunlarını karşı argümanlarına bakarak çok kolay bir şekilde anlayabilirsin. Karşı argümanlar için buraya bakabilirsin.Biraz haklısın ve bu adam "Pascal Kumar"ından yola çıkmış ama yine de haklı. Ateizm'e karşı. Direkt Müslümanlık değil yani.
Ben burada ateizmin savunduğu şeylerin yanlış çıktığında ne kadar büyük bir risk olduğundan bahsediyorum. Bana mantık açısından bunu seçmek yanlış geliyor.
Bu mantık zaten direkt İslam için düşünülmüş bir şey değil. Hatta Pascal bunu Hristiyanlık için tasarlamış. Amaç, Ateizm'in biraz mantık açısını kullanarak taşıdığı mantıksızlığı aktarmak.Olursa olur olmazsa da olmaz güzel mantık... Sanki bana yılbaşı bileti alıyor! Ne günlere kaldık!!!