Tek Videoyla Atesitliği Çökertmek

Muz Art

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
42
Ateistlerin neden ateist olduğunu anlıyorum ben, belkide bazıları büyük acılar çekmiştir ve o yüzden ateistdir örneğin çok sevdiği bir insan vefat edince o kadar kötü insan varken neden benim arkadaşım falan diye düşünüp olabilir çoğu.
Aslında bende de öyle oldu gibi, yaşanabilecek en kötü hayatlardan birine sahibim. Sonra Allah'a dua etmeye başladım ve Kehf suresi 86. ayet ile karşılaştım.
1610446311950.png

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Aslında bende de öyle oldu gibi, yaşanabilecek en kötü hayatlardan birine sahibim. Sonra Allah'a dua etmeye başladım ve Kehf suresi 86. ayet ile karşılaştım.
Ekli dosyayı görüntüle 133534
“Kara bir balçık” diye tercüme ettiğimiz aynin hamietin tamlaması farklı iki okunuşa göre “siyah balçıklı göze, sıcak göze” anlamlarına gelir. Her iki kıraat da güneşin batışı esnasında okyanusta ve başka bazı denizlerde meydana gelen manzarayı tasvir eder. Buralarda, güneşin battığı noktada ya siyah balçıklı bir göze veya buharlaşmakta olan bir sıcak su gözesi görünümü meydana gelmektedir. Bu iki mânayı birleştirerek, “güneşi siyah balçıklı bir sıcak su gözesine batıyor gibi gördü” şeklinde bir mâna vermek de mümkündür.
Yüce Allah, Zülkarneyn’i yeryüzünde güç, kuvvet, ilim, irfan ve her türlü maddî ve mânevî imkâna sahip bir lider kıldı. Bu imkânlar sayesinde dilediğini elde edebiliyor ve dilediğini yapabiliyordu. O bu imkânları Allah yolunda kullanmak üzere cihad ve fütuhata çıktı. Tefsirlerde nakledildiğine göre Zülkarneyn, batıda Atlas Okyanusu’na veya Karadeniz’e kadar gitti. Orada güneşin deniz ufkunda batışını seyretti. Güneş, sislerle kaplı deniz ufkunda, sanki balçıklı bir su gözesine veya sıcak su gözesine gömülür gibi batıyordu. Kur’an burada coğrafî ve kozmografik bilgi vermemiş, bakanın ufukta gördüğünü tasvir etmiştir.
Tefsircilerin kanaatine göre Zülkarneyn’in sahilde karşılaştığı kavim inkârcı bir topluluk idi. O yüzden Allah Teâlâ onu, bu kavmi cezalandırmak veya eğitmek ve böylece iyilikle yola getirmek arasında serbest bıraktı.
Kaynak: Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 3 Sayfa: 578

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Ayrıca mantık kanıtlama olmadığı için burada da geçersiz olmalı size göre.
Evet bu güçlü ateizm için geçerlidir çünkü güçlü ateizm bir iddiada bulunur ancak zayıf ateizm için geçerli değildir çünkü o bir iddiada bulunmaz.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Videodaki kişi inanılmaz saçmalamış. Ya biz müslüman olalımda varsa cennette alem yapıpyoruz yoksa yine bişey kaybetmiyoruz, eğer yoksa sonsuz işkence. :D Bu tartışma böyle yapılmaz. :D Ben açıp kuranı okurum, verdiği kurallara bakarım yazılanlarda problem görüyor muyum görmüyor muyum iyice inceler ona göre bir fikrim oluşur. Kuran, hadis, fıkıh bilmeden ya varsa ya yoksa diye böyle bir tartışma yapılmaz.

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Videodaki kişi inanılmaz saçmalamış. Ya biz müslüman olalımda varsa cennette alem yapıpyoruz yoksa yine bişey kaybetmiyoruz, eğer yoksa sonsuz işkence. :D Bu tartışma böyle yapılmaz. :D Ben açıp kuranı okurum, verdiği kurallara bakarım yazılanlarda problem görüyor muyum görmüyor muyum iyice inceler ona göre bir fikrim oluşur. Kuran, hadis, fıkıh bilmeden ya varsa ya yoksa diye böyle bir tartışma yapılmaz.
Biraz haklısın ve bu adam "Pascal Kumar"ından yola çıkmış ama yine de haklı. Ateizm'e karşı. Direkt Müslümanlık değil yani.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Biraz haklısın ve bu adam "Pascal Kumar"ından yola çıkmış ama yine de haklı. Ateizm'e karşı. Direkt Müslümanlık değil yani.

Eğer hayatını Pascal Kumarına göre şekillendirmek isteyen ve konunun aslıyla ilgilenmek istemeyen varsa onlar için haklıdır tabi ama Pascal kumarı düşüncesiyle müslüman(veya başka bir teistik inanç) olup kocaman bir külliyatı kabul etmek mantıksızdır. Çünkü kabul ettiğin inancı kendine diretmiş olursun sana gelen mantıksızlıkları mecbur kabul etmiş olursun bu tamamen adı üstünde bir kumardır. Ayrıca bir ateisti asla böyle bir video ile görüşünden döndüremezsiniz ki bu video ateizmi çökertemez. Ateizmi çökertecek bir düşüncede ateizmin var olmasına %50 ihtimal verilemez çünkü %50 verirsen çökertmiş olmazsın. :)

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Eğer hayatını Pascal Kumarına göre şekillendirmek isteyen ve konunun aslıyla ilgilenmek istemeyen varsa onlar için haklıdır tabi ama Pascal kumarı düşüncesiyle müslüman(veya başka bir teistik inanç) olup kocaman bir külliyatı kabul etmek mantıksızdır. Çünkü kabul ettiğin inancı kendine diretmiş olursun sana gelen mantıksızlıkları mecbur kabul etmiş olursun bu tamamen adı üstünde bir kumardır. Ayrıca bir ateisti asla böyle bir video ile görüşünden döndüremezsiniz ki bu video ateizmi çökertemez. Ateizmi çökertecek bir düşüncede ateizmin var olmasına %50 ihtimal verilemez çünkü %50 verirsen çökertmiş olmazsın. :)
Ben burada ateizmin savunduğu şeylerin yanlış çıktığında ne kadar büyük bir risk olduğundan bahsediyorum. Bana mantık açısından bunu seçmek yanlış geliyor.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Hayır haklı değil zaten Pascal Kumarı da baya sorunlu bir argüman ve bunun sorunlarını karşı argümanlarına bakarak çok kolay bir şekilde anlayabilirsin. Karşı argümanlar için buraya bakabilirsin.

Son düzenleme:

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Müslüman olarak düşünmesem bile 2. şıkkın olması durumunda son her iki şık için 2. şıkkın sonunda olan gibi olacak. Fakat benim de inandığım 1. şıkkın olması durumunda 2. şıktakiler sonsuz azap çekicek.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Ben burada ateizmin savunduğu şeylerin yanlış çıktığında ne kadar büyük bir risk olduğundan bahsediyorum. Bana mantık açısından bunu seçmek yanlış geliyor.

Tabi açığa çıkan risk üzerine karar verme düşüncesinede saygı duyarım. Ama benin görüşümce bu tarz konularda değer verdiğim fikirler, bu tarz pascal kumarı gibi değilde daha çok örneğin islam ile ilgiliyse islam kaynakları üzerinden, ateizm ile ilgiliyse ateizm düşünce felsefesi üzerinde bulunan bilgi ve görüşler kapsamında sorgulanıp açığa çıkan fikirler.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Videolarla inanç mı değişecekmiş ? En büyük temsilci sensin. Hangi dine mensup isen en iyi şekilde temsil edersen insanlar merak eder. Hele Müslümanlık ise Allah çevrendeki herkese islamiyeti nasip eder. Elhamdülillah Müslümanım. 24 yaşıma kadar camideki öğrendiğim yarım yamalak bilgilerle inancımı kaybetmeden dinden uzak yaşadım. Allah bana doğru yolu nasip etti. Elhamdülillah. Çevremdeki arkadaşlarım beni gördükçe hem şaşırdılar hem merak ettiler. Birazda utanarak Allah yoluna girmeye başladılar. Karı kız sohbetlerimiz ibadetleri nasıl daha güzel yaparız a dönüştü. @|Ⓢєччαh| abim az kahrımı çekmedi. Allah ondan razı olsun. Videoyu izlemedim. Fakat sen Müslümanlığı en iyi şekilde temsil edersen. Herkese örnek olursan bir toplumu bile değiştirirsin. Allah sana bunu nasip eder. En doğrusunu bilen yüce Allah'tır. Alemlerin rabbi olan Allah'a hamdolsun...

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Olursa olur olmazsa da olmaz güzel mantık... Sanki bana yılbaşı bileti alıyor! Ne günlere kaldık!!!

intocrates

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
316
Olursa olur olmazsa da olmaz güzel mantık... Sanki bana yılbaşı bileti alıyor! Ne günlere kaldık!!!
Bu mantık zaten direkt İslam için düşünülmüş bir şey değil. Hatta Pascal bunu Hristiyanlık için tasarlamış. Amaç, Ateizm'in biraz mantık açısını kullanarak taşıdığı mantıksızlığı aktarmak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her neyse @Creative konuyu kiliteyebilir misiniz?

Çirkinleşecekmişiz gibime geliyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Sen tek videoyla Ateistliği çökertiyorsan.

Bende Tek resimle Normal bildiğiniz düzeni çökertiyorum. Aha birazda burdan yakın şimdide. ? Ahsggshaa

Acı gerçək turk.jpg

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973

tek geçerim.

tek geçerim.