Soru Tek kişiye asgari ücret yeter mi?

Emrelaks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba, Hobi olarak her şeye sahip olduğumu düşünüyorum. Hamdolsun alkolümüz sigaramız da yok. Şu an ailemleyim. Diyelim ki evimizi aldık ve tek yaşamaya başladık. Asgari ücret tek kişi için yeterli midir? Aklımda dükkan açmakta var ama can güvenliğinin olacağını sanmıyorum. Peki dükkan işi iyi midir?

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
ne dükkanı ve nerede açacağınız bağalu ben sultanbeyli yaşıyorum haraç muhabbetlerinden dolayı yeni dükkan açan olmuyo buraya
Mesaj otomatik birleştirildi:

aile evinde yaşiycaksanız yeter hocam giderde yok zaaten kafada rahat birikim bile yapabilirsiniz ailenizin borcu yoksa ben 10k staj parasıyla her ay köşeye 1 2 gram altın koyabiliyorum

Emrelaks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ne dükkanı ve nerede açacağınız bağalu ben sultanbeyli yaşıyorum haraç muhabbetlerinden dolayı yeni dükkan açan olmuyo buraya

aile evinde yaşiycaksanız yeter hocam giderde yok zaaten kafada rahat birikim bile yapabilirsiniz ailenizin borcu yoksa ben 10k staj parasıyla her ay köşeye 1 2 gram altın koyabiliyorum
Doğru haraç kesenler oluyor. Ha diyelim ki ailemiz vefat etti o zaman nasıl geçineceğiz tek kişi. Allah göstermesin tabi. Yani aileyle olunca yeter ama tek kalınca yeter mi bilmiyorum. Temel ihtiyaçlar dışında da harcama yapacağımı sanmam.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Doğru haraç kesenler oluyor. Ha diyelim ki ailemiz vefat etti o zaman nasıl geçineceğiz tek kişi. Allah göstermesin tabi. Yani aileyle olunca yeter ama tek kalınca yeter mi bilmiyorum. Temel ihtiyaçlar dışında da harcama yapacağımı sanmam.
allah göstermesin hocam eviniz varsa yine bi şekil faturalar falan zorlar o zamanda ailemiz hayattayken daha iyi maaşlı bi iş bulmamız yada dediğiniz gibi işletilebilecek bir dükkan açmak laazım.

en kısa zamanda bir yol çizmek laazım.

Qamoinas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
39

e tabi aile evindeysen çok rahat yeter
dükkan işide ali hocamın dediği gibi konumu önemli her yer mafya bozuntularıyla doldu