Tek bilgisayara 2 farklı HDD takmak.

Reaksiyon puanı
14
Herkese selamlar, biri masa üstü HDD Windows 10 kurulu, diğeri laptop HDD'si Windows Xp SP3 kurulu.Bu HDD'leri değiş tokuş yaparak farklı zamanlarda kullanıyorum, tek kablo kullanıyorum yani 2 farklı HDD'yi değiş tokuş yaparak aynı kablo üzeriden aynı anakart kablo girişine.Laptop HDD'si takılıyken Windows XP güncellemeleri ve donanım güncellemeleri yapmıştım sürücü güncelleme programlarıyla, iş bittikten sonra kapattım bilgisayarı aynı kablo ve anakarta HDD kablosu bağlanan aynı girişten masaüstü HDD'sini bağladım.Bu sefer Windows 10 çok uzun sürede açıldı, sürekli takılmalar oldu.Reset attım çok geç açıldı.Windows 10 onarma yaptım aynı sıkıntı vardı.Uzun uğraşlar ile Windows 10 yüklü HDD'yi düzgün ve hızlı çalışmasını sağlamak için uğraştım.Sonra Windows 10 yüklü HDD'yi diğer masaüstü bilgisayara taktım.Bu sefer Windows 10 ile ilgili tanımlanıyor gibi bir şeyler çıktı tam hatırlamıyorum, ardından 2. bilgisayarın DVD-RW kablosunu çıkarttım ve esas bilgisayara taktım HDD ile birlikte bu sefer düzgün ve hızlıydı Windows 10.Benim sorumun aslı şöyle, 2 farklı HDD kullanacaksak hele bunlar farklı işletim sistemiyse, anlattığım gibi bu problemlerin tam sebebleri nelerdir ve bu problemlerle karşılaşmamak için HDD kablosunu anakartın aynı deliğine değilde 4 tane HDD giriş yerlerinden başka bir girişe mi takmak gerekiyor?Bu işten anlayan birilerinden izah rica ediyorum.Çok uzun ve karışık yazdım hoş görün.Ayrıca laptop HDD'side çok yavaş oldu.Bilgisayarın hatalı ve yavaş çalışmasına sebeb olmayacak çözümler yok mu?Hem windows kararlı hemde hızlı çalışsın.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Siz sanki hatayı en başta yapmışsınız.
Farklı hard disklere farklı işletim sistemleri kurmanız, onları değiş tokuş yaptırmanızı gerekmiyor.
Birden farklı boot yöneticisi kurup kabloyla vs uğraşmadan Bios'tan gerekli boot yöneticisini seçerek bu işi halledebilirdiniz.

Hard diskleri farklı bir bilgisayara taktığınızda hız yavaşlaması veya açılmama gibi problemler olur zaten çünkü o iki bilgisayarın driverları farklı.
Sürücüsü mevcut olsa bile konfigurasyonu yapılmadığı için yavaş çalışır.

Tam olarak ne yapmak istediğinizi söyleyin yani amacınızı, ona göre daha güzel çözüm yolları varsa onu bulmaya çalışalım.

Reaksiyon puanı
14
Benim amacım laptop hardiskini şuanki bilgisayarda oyun oynamak amacıyla kullanmak.Çünkü babam bu bilgisayarda oyun yüklememe katiyen izin vermiyor.Ben laptop hardiskine oyun yükleyip oynadıktan sonra bilgisayarı kapatıp Windows 10 yüklü hardiski takıp sıkıntısız bir şekilde Windows 10'u başlatmak istiyorum.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Benim aklıma yatan tek çözüm şu.
Laptopunuzun hard diskine iki işletim sistemi kurmanız. (İki tane aynı işletim sistemi de olabilir)
Birinin kurulumu masaüstü bilgisayarda yapılmış, diğerinin kurulumu dizüstü bilgisayarda yapılmış olacak.
Bu sayede her iki donanım için konfigure edilmiş iki işletim sistemine sahip olacağınızdan hız problemi vs yaşamazsınız.
Oyunları sadece masaüstü bilgisayarda dizüstü hard diski takılıyken yüklenmiş işletim sistemine kurmalısınız, dolayısıyla diğerinde oynayamazsınız. (Dosyaları alsanız bile regedit ayarları, user profile ayarları, local data ve roaming ayarları, programdata ayarları, shared ayarları gibi çok fazla yere dağıldığından hepsini toparlayamazsınız)

Reaksiyon puanı
14
yalnız laptop kullanılamaz halde işlemci kırık,ekrana bağlanan kablo,klavyeye bağlanan kablo kopuk :) sadece masaüstünde kullanabilme imkanım var lptop hddsini. laptop hardisikinin içine ilk önce orjinal windows 7 ultimate yükledim cod blackops hapishane bölümünde kasmıştı windows xp yükledim iso dosyasını kaybettim. 4 gb ram var 3.50 gb kullanılabilir durumda çünkü 64 bit destekleyen işlemci var 32 bit işletim sistemi kurulu.bahsettiğim oyun takıldı dedim ya aynı oyunun moderwarefare 3 serisinde takılma olmamıştı

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Tamam öyleyse işin daha kolay.
Laptop hard diski masaüstüne takılı haldeyken format at ve istediğin işletim sistemini, sürücüleri, programları ve oyunlarını diske yükle sonra da oyunlarını oyna.
İşin bitince de çıkar orjinal diski tak.

Reaksiyon puanı
14
bende aynen dediğiniz gibi yaptım iobit advantage varya driver booster felan o programlar vasıtasıyla xp yi güncelleydim driverlerını hemde microsoftun güncellemelerinide yükledim en iyileme felan temizleme ayarlarınıda yaptım bahsettiğim problemler çıktı windows 10 hata verdi yeniden başlattı onarma seçenekleri çıktı

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sen format attığından emin misin ?
Manual Install yapmış olabilirsin.
Format atma işlemi boot sırasında Bios'tan usb flash belleği seçip installer kısmına geçerek olur.

Reaksiyon puanı
14
evet usb biostan usbyi seçip xpyi yükledim sonra half life yükledim günler sonra bitirdim iobit meselesine kadar herşey süt limandı sıkıntı yoktu

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
İşin gerçeği ben ilk yazıdan pek birşey anlamadım.
Şimdi sorunlar olan işletim sistemi Windows 10'mu Windows Xp mi ?

Reaksiyon puanı
14
asıl sorun herzaman kulladığmız temel olan hardiskin içindeki windows 10 un sıkıntı olması

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
ben de böyle düşündüm ama yazmadan önce emin olmak istedim.
windows 10'a ait sıkıntı büyük ihtimal sizin hard diski değiştirmenizle alakalı değil.
zaten windows 10'un kendisi hiçbirşey yokken sıkıntı, hata, yavaşlama çıkaran bir işletim sistemi.
güncellemeden ötürü olmuştur, ileriki güncellemelerle kendiliğinden düzelebilir ya da düzelmeyebilir.
ama sizin durumla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Reaksiyon puanı
14
şöyle bir detayada girmek istiyorum hardisklerin anakarta bağlandıkları kırmızı ince uzun kablo varya ismini tam bilmiyorum ide mi diyorlar sata mı diyorlar bir parmak genişliğinde olan avuç içi kadar geniş olan değil kablosunu laptopun hardiskini takarken kısa geliyordu yani kasanın üstüne koyuyordum oraya kadar uzatıyordum ayrıca laptop hardiskine takılabilmesi için hafiften bkülmesi gerekiyordu kabloları değiştirdim ya bu kasadan çıkarıp 2. masaüstünün dvdsine taktım şimdide diğer bilgisayarın dvdsi görünmüyor

değiştirmeden öncede windows 10 yüklü hdd biosta BzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBz diye görünüyordu

Son düzenleme: