TDA 7370B Ses Entegresi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mirza.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun Aleyküm..

Arkadaşlar geçen hafta TDA7370B entegresi ile 2X 80W çıkışlı ses devresi yaptım.. Telefon, dizüstü bilgisayarlara bağlayınca gayet iyi performans veriyor.. Bir çok masaüstünde de gayet iyi performans aldım.. Ama kendi masaüstümde parazit oluyor nedense.. Soruna halen cevap bulamadım.. Bilgisi olan var mıdır?..

Bilgisayar sektörü ile bağıntılı olduğu için yazmak istedim fakat temelde elektronik tabanlı bir soru...

Yinede bilen biri çıkabilir diye yazıyorum..

Teşekkürler...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Aleykum Selam.
Bence ya Power'da bir sıkıntı olabilir.
Yada Pc kasa beslemesi topraklı prize bağlı olmalı.
Diğer seçenek,anfi girişine verilen sinyal yeterli düzeyde değil.

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güç kaynağı seçeneğini denedim.. Öncede motor sesi gibi parazit oluyordu.. Sonrada güç kaynağını yenileyince bu daha hassas düzeylere indi.. Fakat dizüstü, telefon vb.. cihazlarda sorun olmuyor da neden masaüstünde oluyor.. Kasanın topraklı prize bağlı olduğuna dair şüphelerim var..

Aslında evet.. Bu olabilir sorun.. Ama yinede başka nedeni olabilir.. Firmalar bu sorunu düşünüp bir sistem yapıyorlardır.. O sistem ne olabilir.. Nette de tam cevap bulamıyorum bu konuda.. Bilgi kirliliği çok aradığının çok farklı sonuçları karşına geliyor..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Dizüstü ve Telefonlar Pil ile desteklendiklerinden tam Dc voltaj ile beslenirler,buda daha az parazit anlamına gelir.
Power'lar ister istemez Ac voltajı tam filitre edemiyorlar,yada tam Dc voltaj elde edilemiyor,buda ses çıkışına parazit olarak geri dönüyor.
Aynı durum topraklanmamış hatlardada oluşabilir.

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullandığım devrenin güç kaynağı 12 DCV 0.5 A.. Hazır bir güç kaynağı.. O zaman tamamen bilgisayardan kaynaklanıyor.. Çünkü daha 4 saat önce arkadaşımın bilgisayarına taktık ve hiçbir sorunla karşılaşmadık..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
12 Voltluk bu güç kaynağına(Elinizden geldiğinden söylüyorum),1000mf.lık bir Kondansatör bağlayabilirsiniz.
Bu biraz daha meydana gelen paraziti engelleyecektir.

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1000mF kondansatör bağlamıştık diğer yaptığımız devreye.. Düzelmişti.. Ama bu elimde olan devrede düzgündü sonradan oldu.. Bakalım 1000'lik takayım buna da bu da düzelebilir.. Ama dediğiniz gibi topraklamadan yapıyor sanırım..