Bu konuyu okuyanlar

lordare

Moderatör
Moderatör
Katılım
4 Eylül 2012
Mesajlar
3,032
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,734
Puanları
113
Arkadaşlar Xiaomi&Redmi telefonlarınızda pil performansını artırmanız için yapılması gerekenleri sıraladım. Bu işlemleri yaparak pil performansınızı olabilecek maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz. Daha önce de bu konuda konular açıldı ama size daha güncel ve daha kapsamlı olarak anlatmak istedim. Öncelikle pil performansını artırmak için yapılması gerekenleri 10 maddede altında sıraladım:

1) Ayarlar / Konum / Tarama / Wi-Fi ve Bluetooth Tarama kapalı

2) Ayarlar / Google / Güvenlik / Cihazı Bul kapalı

3) Ayarlar / Gizlilik / Kullanım ve Teşhis kapalı

4) Ayarlar / Sistem uygulama güncelleyici / Ayarlar / Güncelleme bildirimlerini göster ve otomatik güncellemeler kapalı

5) Ayarlar / Uygulamalar / Uygulamaları Yönet / Sağ üstten üç nokta / Ayarlar / Güncellemeleri bildir ve Öneriler kapalı

6) Ayarlar / Bağlantı&Paylaşım / Kablosuz ekran kapalı

7) Ayarlar / Ek ayarlar / Yetkilendirme & geri alma / Msa ve MIUI Daemon kapalı

8) Ayarlar / Google / Cihaz Bağlantıları / Cihazlar / Bildirim Göster kapalı

9) Ayarlar / Ses ve Titreşim / Ek Ayarlar / Hepsi kapalı. (Yüksek ses ve sürekli titreşim pil sürenize olumsuz yönde yansıyacaktır.)

10) Özellikle yeni bir sistem güncellemesinden sonra hard reset yapmak yani format atmak batarya ve stabilite için gereklidir.

Ayrıca, Xiaomi&Redmi telefonların gizli batarya tasarruf ayarları da mevcuttur. Bunlara ayarlar menüsünden erişemezsiniz ama erişmeniz için gerekli bir programı Play Store'dan indirmeniz yeterli olacaktır.

Uygulamanın ismi Quick Shortcut Maker.

Link: QuickShortcutMaker - Apps on Google Play

Uygulamaya girdikten sonra aşağı inip "Pil ve Performans" isimli yere gelin. Ardından Yüksek Pil Tasarrufu("ExtremePowerEntryActivity") isimli yere tıklayıp Try yazan yere tıklayın. Açılan yerden aktif edebilirsiniz.

1.jpg
044524b148.jpg

Uyarı: Bu ayar telefonun işlevlerini çok fazla kısıtlamakta. Yani ekran parlaklığının kendiliğinden azalması ve arka plana attığınız uygulamaların kendiliğinden kapanması gibi şeylerle karşılaşacaksınız (Arka planda uygulamaların çalışmasını istiyorsanız istisnalar yazan yerden 4 uygulamaya kadar seçebilirsiniz). Bu ayarı piliniz az kaldığında da kullanabilirsiniz, etkili bir ayardır.
 

Akagi

Doçent
Katılım
14 Kasım 2020
Mesajlar
967
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
841
Puanları
93
Güncelleme bildirimlerini ve otomatik güncellemeyi kapatmak sorun olmaz mı acaba?
 

lordare

Moderatör
Moderatör
Katılım
4 Eylül 2012
Mesajlar
3,032
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,734
Puanları
113
Elbette bu bahsedilenler senkronizasyon gibi otomatik güncelleme gibi bazı özelliklerin kısılmasıyla oluşan pil tasarruflarıdır. Ben şahsen güncelleme bildirimlerini ve otomatik güncellemeyi kendim normal kullanırken de hep kapalı tutuyorum çünkü pile en olumsuz etki edenler otomatik güncelleme ve senkronizasyondur. Arada sırada kendim kontrol eder güncelleme varsa indirmeyi tercih ederim :) Bahsedilen özelliği yazdım diye kapatmak zorunda değilsiniz size uygun olan diğerlerini yapsanız da pil tasarrufuna katkıda bulunursunuz
 
Üst