Tarayıcı Seçme Özgürlüğü

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft, Internet Explorer yüzünden Avrupa Komisyonu'ndan ceza almamak için canla başla uğraşıyor. Yazılım devinin cezadan kurtulmak için atacağı yeni adım ne?

Microsoft, Internet Explorer'ı işletim sistemlerinde varsayılan tarayıcı olarak sunduğu için Avrupa Komisyonu'nun tekel oluşturma soruşturmasına maruz kalmıştı. Bundan kurtulmak için Avrupa'da piyasaya çıkacak Windows 7'lerde Internet Explorer bulundurmayacağını açıklayan şirket, olası bir cezadan kurtulmak için her türlü yolu denemeye kararlı gibi gözüküyor.

safarifox_2___splash_screen_by_blue21071248857991.jpg

Tüm tarayıcıların en iyi özelliklerini bir araya getiren böyle bir tarayıcı olsa ne güzel olurdu değil mi?

HABERİN DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İyice saçmaladı bu Avrupa Komisyonu. :hammer:

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
saçma bir karar isteyen windows almasın kadeşim ozman.. snuçta aldğın bir ürünü içindekilerle alırsın..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Saçma. IE sistemden sorunsuz kaldırılsın yeter.

tuxmeteor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bence yeterince doğru ve yerinde bir karar!
aynı kararın microsoft office yazılımları için de alınması gerekir; MS office kurup kaldırdıktan sonra WinXP ilk kurulduğu zaman olduğu gibi stable çalışmıyor!:yes:

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
dandik bir karar çünkü zaten isteyen herkez diğer tarayıcıları kullanabiliyor...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Apple'de mac'ına safari koyuyormuş ona niye birşey demiyorlar?

MustaJ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
microsoft girdiği her alanda tekel oluşturmak istiyor zaten geç kalınmış bir karar zaten bir it ci olarak explorer hatalarından dolayı kullanıcılardan laf işitmekten bıktım artık gerçekten sorunlu bi browser. microsoft ta gelen şikayetlerin %70 i explorer kaynaklıymış.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Microsoft, Internet Explorer'ı işletim sistemlerinde varsayılan tarayıcı olarak sunduğu için Avrupa Komisyonu'nun tekel oluşturma soruşturmasına maruz kalmıştı. Bundan kurtulmak için Avrupa'da piyasaya çıkacak Windows 7'lerde Internet Explorer bulundurmayacağını açıklayan şirket, olası bir cezadan kurtulmak için her türlü yolu denemeye kararlı gibi gözüküyor.

Şimdi burada da dediği gibi internet explorer artık windows 7 ve üzeri sistemlerde olmayacak mı ?

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
avrupada satılan windows 7 lerde olmayacak...

Yok o zaman çok saçma olur ya. İşletim sistemi içinde tarayıcı gelmeyecek :D
Harbi şimdi Microsoft a yazık ya sevemeyen kullanmıyo zaten kullanma zorunluluğu yok ki :S
Varsayılan tarayıcıyıda değiştirebiliyoruz bitek kaldırma seçeneği eklensin yeterdi bu kadarı çok fazla şimdi linux dağıtımlarının hemen hemen hepsi firefox ile geliyor şimdi o da mı tekel yolunda ne biçim karar bu :S

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bazı kardeşler halen tröst nedir? Neden piyasa da tröst olmaya çalışanlara ceza verilmelidir bilmiyor. Anlayacağınız şekilde anlatmaya çalışayım.

TTNet, Türkiye'nin %98'ine internet hizmeti veriyor. Internet hizmetini dağıttığı bütün abonelere de kendi yazılımını yüklediği modemleri bedava veriyor. Modemin kalitesi kötü de olsa, bedava dağıtıldığı için insanlar farklı marka ve kalitede ki modemlere bakma gereği hissetmiyor. Diyelim ki U.S Robotics firması bir Türk firması. TTNet'in bu politikası yüzünden ürettiği yüksek kalitede ki modemleri yurt içine pazarlayamayacak. Büyük ihtimalle de bir gün ettiği zarar nedeniyle yok olup gidecek. Yok olmamak için, piyasaya daha kaliteli ürünler sunarak modem piyasasında rekabet oluşturmak için TTNet'i mahkemeye şikayet ediyor.

TTNet ise şöyle savunma yapıyor. Bu ülkede internet tekeli benim. Modemi de ben üretir, internet hizmetinin yanında bedava dağıtırım. (Dikkat ederseniz, TTNet'in dağıtmış olduğu vasat kalitede ki modemlerin ücreti zaten fazlasıyla internet abonelik ücretinden kesiliyor.) Mahkeme bu durumu inceliyor ve TTNet'in elindeki tekel gücünü, piyasada haksız rekabet oluşturmak için kullandığı sonucuna varıyor. Çünkü, internet tekeli durumunda olan bir şirketin ana hizmetinin yanı sıra, yan hizmet olarak sağladığı ürünler, aynı sektörde üretim yapan diğer şirketlerin zarar ederek yok olmasına neden olacaksa, bu tekel gücünün haksız rekabet için kullanımı sonucunu doğurur. Doğal olarak bu durum ticaret yaşamında hoş karşılanan birşey değildir ve cezayı gerektirir.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Ben şahsen Microsoft un sahibi olsam bi işletim sistemi üretmişim TARAYICIMIDA ONUN İÇİNE KOYARIM.. Kimsede bişey diyemez... İstemeyen kullanmasın kardeşim derim...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Ben şahsen Microsoft un sahibi olsam bi işletim sistemi üretmişim TARAYICIMIDA ONUN İÇİNE KOYARIM.. Kimsede bişey diyemez... İstemeyen kullanmasın kardeşim derim...
Birşey demekten çok daha fazlasını yaptılar. Mikisoft'a 2 MİLYAR DOLARI aşkın ceza kestiler. Gerekirse bundan çok daha fazlasını kesmekten de çekinmezler.

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dört tarayıcıyıda Pc'imde bulunduruyorum. İstesem dördünüde bulundurmam, yani tarayıcıyı nihayetinde ben seçiyorum, mesela şu an sayfa geçişlerindeki tezcanlılığını beğendiğim Operayı kullanıyorum.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşların çoğu gereksiz demiş ama bence çok gerekliydi. Bir çok kişi tarayıcının ne olduğunu bilmeden ie kullanıyor. Böyle olunca belki de bir çok kişi güzelim Firefox, ve Chrome'la tanışacak.

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence de saçma olmuş. yani windows yapan microsoft. ie yapan da microsoft. koymayacak ta ne yapacak. zaten tekel oluşturmuş durumda ama bu saatten sonra koysadaaa koymasadaa o tekel kırılmaya yüz tuttu. %95 lerden %70lere geldi koca ie. buradan da yukarı cıkacağına inanmak için bilgisayar kullanmayı bilmiyor olmak gerekir. :D

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
firefox yada chrome da işletim sistemi yapsın kendilerini koysunlar sadece.. adam yapmış kapı gibi işletim sistemi koyacak tabi tarayıcısını..

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Firefox fazla söze gerek yok.:D