Tarayıcı Seçme Özgürlüğü

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft, Avrupa ülkelerinde yürürlüğe girecek olan tarayıcı seçme ekranı uygulamasını önümüzdeki hafta başlatıyor. Windows kullanıcıları 12 adet tarayıcı arasından seçim yapabilecekler.

Microsoft, Avrupa Komisyonu ile vardığı anlaşma uyarınca, Windows kullanıcılarının istediği internet tarayıcısını seçmesini sağlayacak bir seçim ekranı sunmaya başlayacak.

Önümüzdeki hafta başlayacak olan uygulamada kullanıcılar 12 adet tarayıcı arasında seçim yapabilecekler. Seçim ekranı açıldığında, ilk sayfada sadece beş adet tarayıcı bulunacak ve bunlar rastgele belirlenecek. Tüm tarayıcıların altında kısa birer de açıklama bulunacak.

wwwwww1266828373.jpg

Kullanıcılar 12 adet tarayıcı arasından seçim yapacaklar

Önümüzdeki hafta başlıyor

Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 kullanıcılarına sunulacak olan bu seçim ekranı, önümüzdeki hafta yayınlanacak bir güncelleme ile birlikte gelecek.

İlk aşamada uygulama sadece İngiltere, Belçika ve Fransa'da uygulanacak. Mart ayının ilk haftasında da tüm Avrupa'da bu uygulamaya geçilecek.

Avrupa Komisyonu, Microsoft'un Internet Explorer ile tekel oluşturmaya çalıştığı iddiasıyla bir araştırma başlatmıştı. Microsoft da böyle bir uygulama başlatarak bu iddialardan kurtulmak istiyor.

::
Bu uygulama Internet Explorer kullanımını azaltır mı?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
:: Bu uygulama Internet Explorer kullanımını azaltır mı?

Fazla etkileyeceğini zannetmiyorum.

Sörfümü Chrome ile devam ettireceğim :)

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yok azaltmaz sonuçta aynı anda hepsini kullanabiliyoruz her pc de mutlaka olur bence ben hepsini kullanıcam aç gözlüyümde :D:D:D

sersev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kullanımı azaltır.Çünkü diğer tarayıcılara kuşkuyla bakanlar onlarıda denemek isteyebilirler.Buda tercihlerini değiştirmelerine sebep olabilir.Ayrıca IE kendini daha da iyileştirmek(yenileştirmek)zorunda,pazar payını daha da kaptırmak istemiyorsa.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Diğer tarayıcılara temkinle yaklaşan veya üşengeçlik yapan birçok kişinin tarayıcı tercihinde değişiklik olacaktır.
Bunların bir kısmı, bir süre sonra alışkanlıklarından vazgeçemedikleri için istemsiz olarak internet explorer'a geri döneceklerdir. Ancak internet explorer büyük yenilikler getirmezse uzun vadede yok olmaya yüz tutacaktır.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Çok az azalma olabilir

robinest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ie her zaman bulunması gereken bir program,çünkü firefox ve opera ile düzgün görüntülenmeyen istediğimiz randumanı vermeyen siteler hala var..bu yüzden kullanmasak bile hazır halde ie nin bulunması her zaman iyidir..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
güncellemeler bende kapalı nihahhahaha :D (güncellemeler yüzünden pc virüslere açık hale geliyo vs diye boşuna söylemeyin yaklaşık 3-4 aydır antivirüssüz kullanıyorum pc yi gire gire bi amvo mudur nedir o girdi o da usb den girdi :D)

meluh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoftu her ne kadar sevmesem de bu durumda ona yapılan tamamen haksızlık. adam kendi işletim sistemini satıyor yahu istemiyorsan alma.(demesi kolay (: ).
Diğer garip olan konu ise Apple'ın sattığı bilgisayarlara da gelsin bu :D bakalım Apple bunu kabul edecek mi? Yoksa steve jobs amcamız diğer tarayıcılara da mı hantal diyecek :P :D

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bende bazı sitelere ancak İE ile girebiliyordum.Chrome da "İE Tab" diye eklenti kurdum.Artık İE' ye hiç gerek kalmadı :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla azalma olurmu bilemem ama "Bilgisayar Bozuldu !" şeklinde teknik servislere müracat edenlerin çoğalacağından eminim.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
alışkanlıkları yok etmek zordur. ie kullanım oranı azalabilir ama çok olacağını zannetmiyorum.