Tanrı ve Şeytan

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir universite profesoru öğrencilerine şu soruyu sorar;

-'Var olan herşeyi Tanrımı yarattı?'

Cesur bir oğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar.

-'Evet herşeyi Tanrı yarattı!'

Profesör sorusunu yineler ve oğrenci yine 'evet efendim' diye yanıtlar.

Profesör devam eder;

-'Eğer herşeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var olduğuna gore şeytanı da Tanrı yaratmış olur ve çalışmalarımızda uyguladığımız 'Kesinleştirme' prensibine göre de Tanrı şeytandır.Öğrenci böyle bir önerme karşısında şasırır ve yerine oturur. Profesor ise ogrencilerine bir kez daha Tanrının icindeki kaderin bir efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukca mutludur.Bu arada bir öğrenci ayağa kalkar ve

- Bir soru sorabilirmiyim profesor? der. Profesorde sorabilecegini söyler.

Ogrenci ayaga kalkar ve 'Soğuk varmıdır? diye sorar.

Profesor;
-'Nasıl bir soru bu böyle,tabiki vardır ' diye yanıtlar. 'Sen hiç soğuktan üsümedin mi?'

Ogrenci ;
-'Aslında, fizik yasalarina gore soğuk yoktur. yaşamda/realitede biz soğuğu sıcaklıgın yokluğu olarak düşünürüz. Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya
bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler. Örneğin,Absolute 0 (-460 derece F)
sıcaklığın kesin yokluğudur (hic olmadigi seviyedir). Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme ozellikleri bozulur ve degisir. Soguk yoktur, o yalnizca
sıcaklığın yokluğunda duyumsadiklarımızı tarif etmek icin yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder,

- Profesor, karanlik varmıdır? profesor ;
-'Tabiki vardir'. Ogrenci yanitlar,

-'Korkarim gene yaniliyorsunuz efendim. Cunku,Karanlik ta yoktur. Yasamda / realitede karanlik ışıgın yoklugudur. Biz ısık uzerinde calısabiliriz ama karanlıgı calisamayız. Gercekte, biz Newton'un prizmasini kullanarak beyaz ısıgı kırar ve renklerin cesitli dalga uzunluklari uzerinde calısabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz.Bir basit ışık isini karanlik bir mekani aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani
karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekanin/uzayin ne kadar karanlik oldugundan nasil emin olursunuz? Isıgin miktarini olcersiniz! Bu dogrudur degilmi?
Karanlik insanlik tarafindan , ısıgin olmadigi yer/mekan icin kullanilan bir kelimedir. Son olarak ogrenci profesore gene sorar;

-'Efendim seytan varmıdır? Bu kez profesor pek emin olamamakla birlikte yanitlar;

-'Tabiki, acıkladıgım gibi, biz onu her gun ,her yerde goruruz. Seytan/kötülük bir kisinin baska bir kisiye her gun sergiledigi insaniyetsizliginin bir ornegidir.O , dunyadaki islenmis tum suclarda,siddette yer alır. Bunlarin tumu şeytanın
kendisinden baska bir sey de degildir.' der.

Ogrenci devam eder;

-'Seytan yoktur efendim.Yani o kendi basına yoktur. Seytan basit olarak Tanrının yoklugudur. O aynen karanlık ve soguk ta oldugu gibi insanın tanriının
yoklugunu tarif etmek uzere yarattigi bir kelimeden ibarettir.Tanri şeytanı yaratmadı. Seytan/kotuluk insanın tanrısal sevgiyi yüreginde duyumsamadigi zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur. O aynen sicakligin olmadigi yere gelen soguk ya da ısıgın olmadigi yere gelen karanlik gibidir.

Profesor yerine oturur. Genc ögrencinin adi ALBERT EİNSTEİN'dir.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
albert einstein le her zaman tanışmak isterdim ama mümkün değil :D

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
şeytanın yaratılması kötülük değil, kötülükleri işlemek kazanmak kötülüktür.... Netice itibarıyla Şeytanın yaratılması hayırdır...Çünkü insnları mücadeleye sevk ederek, insanların kabiliyetlerinin ortya çıkmasına sebep oluyor.....Örneğin; Atmacanın serçeye musallat olması, onun yeteneği geliştirmesi gibidir.... Bunun gibi kötülükler ve şerler yaratılışa hayırları tamamlamak için dahil olmuştur....Yoksa bizzat amaç ve gaye değildir...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Ersen, hiç bir şey boşuna yaratılmamıştır, ancak şeytanın yaratılması da bir hayırdır demen kuru bir savunma değil mi? Neye göre kime göre hayır? Bizi mücadeleye sevk ettiği için hayırdır demişsin, bizi mücadeleye şeytan mı sevk ediyor? Bilakis mücadelemiz onunla zaten. Sonra velev ki bizim için hayır bile olsa, şeytan için hayır değil, o halde Allah şeytana haksızlık ediyor demek ki.

Arkadaşlar, Allah'ın herşeyi yaratmasında bir hikmet vardır. Ancak bunu "hayırdır hayırdır" deyip geçiştirmeyin. Herşeyde bir hayır vardır atasözü sadece bir temennidir, herşeyde hayır yoktur. Sadece Allah'ın yarattığını değiştiren şerri getirmiştir (yani hayır ve şer Allah'tandır denilir hayır değildir, Allah kimseye şer vermez). Dolayısıyla Allah canlıyı yaratmıştır ve onu hayır ve şer arasında serbest bırakmıştır. Şeytansa şerri seçmiştir.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Elmacik dedi ki:
Ersen, hiç bir şey boşuna yaratılmamıştır, ancak şeytanın yaratılması da bir hayırdır demen kuru bir savunma değil mi? Neye göre kime göre hayır? Bizi mücadeleye sevk ettiği için hayırdır demişsin, bizi mücadeleye şeytan mı sevk ediyor? Bilakis mücadelemiz onunla zaten. Sonra velev ki bizim için hayır bile olsa, şeytan için hayır değil, o halde Allah şeytana haksızlık ediyor demek ki.

bak kardeşim sana sadece şunu sölicem yazını okudum birincisi yüce allah ın adaletinden sual olunmaz ikincisi ise yüce rabbim insanları yaratırken onların kapasitelerini yani bazı şeyleri idrak edebilme kapasitelerini düşük yaratmıştır
biz insanız kuluz yüce rabbimin sırrına tabikide nail olamayız
bişeyi bu sınırlı kapasitenle çok fazla düşünmeye başlarsan inndığğın şeye inanmamaya başlarsın
buda insanın şirke küfre yöneltir
idrak edemediğimiz şeylere vardır bundada bi hayır diyip gecmeliyiz
biraz uzun olacak ama küçük bi hikaye yazıcam belki anlarsın
zamanın birinde bir padişah ve veziri yaşarmış
sulh ve huzur içinde yaşarlarmış bu padişahın bi av tutkusu varmış
her cuma askerleri ve vezirini alıp ormana avlanmaya gidermiş
gene bi cuma ava çıkmış av esnasında tüfeğini temizlerken tüfek ateş alıyo ve padişahın
ayak başparmağı kopuyo askerleri ve veziri yanına geliyo askerler telaşlı ah padişahım vah padişahım diye hayıflanıyolar veziri ise bir yandan padşaha yardım etmeye çalışırken bir yandanda üzülmeyin padişahım bundada bi hayır vardır diyo
bir iki üç derken yol boyuncasürekli tekrarlıyo bu sözü padişah içinden sürekli ya sabır çeiyo bir yandada acı içinde kıvranıyor vezir saraya geldiğindede gene aynı sözü söyleyince padişah artık dayanamıyor ve hiddetle ne hayrı be adam ne hayır parmağım koptu sen benimle alaymı ediyosun diye bağırır ve o sinirle muhafızlarr atın şunu zindana 5 yıl kalsında aklı başına gelsinder muhafızlar veziri götürürken vezir padişaha döner ve derki
padişahım bundada bi hayır vardır elbet der ve sessizce gider zindana
aradan 4 yıl zaman gecer padişah iyileşir vezir ise hala zindandadır
gene bir cuma günü padişah adamlarını alır ve ava gider vezir zindanda olduğu için gelemez
av esnasında padişahın ve adamlarının etrafını yerliler cevirir bunları alıp köylerine götürürler
adamları öldürüp derlerini yüzerler ve yerler bitek padişahı bırakırlar
padişah korku ve heyecanlar saraya gelir koşarak zindana iner vezirine sarılıp özür diler olanları anlatır adamlarını yerlilerin yediğini bitek onu bıraktıklarını çünkü yerlilerin inancına göre sadece herhangi bir uzvu eksik olanı yemezlermi uğursuzluk sayarlarmış
padişah vezirine derki evet sen haklıydın parmağımın kopmasındaki hayır buymuş der ama
anlamadığım bişey var ben seni zindana atırırken bana dönüp bundada bi hayır var demiştin
benim yüzümden 4 yıl zindanda kaldın bundaki hayır neydi demiş
vezir gülümseyerek derki
padişahım her cuma bende sizinle ava gelmezmiydim
evet der padişah
vezir  eger siz beni zindana attırmamış olsaydınız bende bu cuma sizle gelicektim
o yerliler benide öldürüceklerdi demiş.........
söylemek istediğim şu şeytanın varlığındada bizim yaratılmmızdada yaşadığımız herşeydede mutlak bi hayır vardır elbet kimi zaman buunu görür anlarız kimi zaman ise anlayamayı bize şer gibi görünen herşeyde bir hayır hayır gibi görünen birşeyde bir şer gizli olabilir
neyse konu uzadı umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişmdir