Tamamen kapalı bilgisayarı otomatik açmak

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Yani eğer bir program açıkken bilgisayarı kapatmaya kalkarsan o programa kapatma sinyali gönderilir ve belli süre beklenir, o süre içinde program kendi kendine kapatmazsa öldürülür tıpkı task manager'daki kill process işlemi işte.

greatwell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani tum calisan progrmlri kaptir ve hibernateye girer acilistada pagefile.sys yi calistrir. tamamen kapatmak bunu ypar dogru mu anladm

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Kardeş öğrenmek istiyorsun anlıyorum da uzun işler bunlar boşver. :D
Yanlış anlamışsın pek alakası yok.
pagefile.sys'i çalıştırmaz, programlara ait kaydedilmesi gereken cache vs varsa hiberfil yerine pagefile'a kaydeder ama bazı bilgisayarlarda pagefile olmayabilir ya da bazı bilgisayarlar kapatırken pagefile'ı temizlemek için ayarlanmış olabilir. o zaman cache tekrar üretilir, hata raporları vs ise uçar, o yüzden ne kadar RAM olursa olsun az bir miktar da olsa pagefile ayrılması önerilir.

greatwell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardes cok karisik smdi bnm blgsyrda rtc alarm olayi yok, hibernateyi kullansam olur mu kapatmak gbi deql mi

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Kardeş elektriksel olarak tamamen aynı.
İkisinde de elektrik tamamen kesiliyor wikipedia'da yazdığı gibi.
Tek fark hibernate'deki bilgisayar açılınca sanki uyku modunda açılmış gibi programlar kaldığı yerden devam ediyor.
Mesela müzik dinlerken bilgisayarı kapatırsan müzik programı da kapanır ve yeniden açtığında müzik programı açık gelmez ama hibernate yaparsan yeniden açtığında bilgisayar açılır açılmaz müzik programı kaldığı yerden devam eder. Uyku modu gibi işte.