Taksim meydanında dev metal ağaç!

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
593677_86fdeedbf946d62af07447963d14905c.jpg

18 metrelik dev metal ağacın ışıkları yandı, Taksim Meydanı bir anda değişti. Ancak karar sizin. Tepkilere göre ya kalacak, ya gidecek.

ÜZERİNDE FİLM YAYINLANIYOR

Bugünlerde Taksim Meydanı’na çıkanlar şaşırıp kalıyor. Çünkü meydanın görüntüsü artık bambaşka. İBB, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Güzelleştirme Derneği’nin projesiyle meydana 18 metre uzunluğunda, 6 tonluk dev bir metal ağaç yerleştirildi. 15 günde montajı yapılan ağacın üzerindeki LED ekranda İstanbul’un tanıtım filmleri yayınlanıyor. Meydana bakar bakmaz ilk göze çarpan artık bu ağaç. Özellikle de hava karardıktan sonra. Taksim’in yeni görüntüsünü vatandaşların kimi beğeniyor, kimi beğenmiyor. Ancak meydanda yıl ortasında yayalaştırma için inşaat başlayacak. Peki bu ağaç ne olacak?

GİDİN, GÖRÜN, KARAR VERİN

İnşaat sırasında ağaç yerinden kaldırılacak. Meydan düzenlemesi bitince... İşte burası belli değil. Beyoğlu Güzelleştirme Derneği Başkanı Nizam Hışım’dan aldığımız bilgilere göre, bu konudaki tek karar mercii sizlersiniz. Gelen tepkilere göre karar verilecek. Eğer beğenmeyenler çoğunlukta olursa, ağaç yeniden buraya konulmayacak ve şehrin başka bir yerine dikilecek. Eğer beğenenler ağır basarsa, yayalaştırılmış meydana yeniden yerleştirilecek. Bunun için özel bir çalışma yapılması bekleniyor. Gidin, görün ve kararınızı verin. Ucube mi, yoksa meydanı güzelleştiren bir estetik harikası mı?

Kaynak

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
güzel bir çalışma olur bence :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Güzelmiş..:)

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Bence çok kötü duruyor metal bir şey de estekik olması çok zor.. Heleki çam ağacına benzetilecekse..

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben bu eserde, ışık oyunlarından başka estetik göremiyorum. Zaten İstiklal'deki 50. yıl anıtımız da bir garip. Buralar şehrin özel noktaları, göbeği... Turistler geldi mi mutlaka gösterilen yerler. Yurt dışından bir arkadaşım gelse ve "Bunu niye yaptılar, anlamı ne?" dese, verecek doğru düzgün yanıtım yok.

Aslında Beyoğlu Belediye Başkanı için hep olumlu eleştiriler var. Beyoğlu'nun tarzının dışına çıkacak binaların yapımına izin vermiyor. Ancak Taksim meydanında, böyle estetikten yoksun bir eserin yer alması beni üzüyor. Tamam, Taksim, sanat eserleriyle meşhur bir semt değil fakat bu basitliği de hak etmiyor. Hatta turistleri geçtim, İstanbul halkı hak etmiyor. Hiç sevmedim.