T.C. Devleti'nin Beğendiğiniz ve Beğenmediğiniz İşleri ve/veya Yönleri [ Açık açık yazalım :) ]

Devletimizin İcraatlarını Beğeniyor musunuz Beğen miyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,330

Öyle Dümdük [emoji28]
Ülkemi Çok Seviyorum Her Yönüyle Şaka Yapmıyorum Sadece Beni Sadece Tek Şey Üzüyor Bu Ülkede Yalnızca Ekonomi Evet Ekonomi Kotü Milliyetçiler Kabul Etmese Bile Kötü Taşı Toprağı Altın Ama Parası Olana Altın Açıkcası Keşke Ekonomimiz İyi Olsa Dolar 8 TL Olmasa Bir Telefona Orjinal Fiyatından Daha Fazla Vergi Eklenmese Bilemiyorum Artık

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Beğenmediklerim: Eğitim sistemi tamamen kopya ve berbat bence...

Beğendiklerim: Askeri ve İstihbari icraatleri son derece iyi düzeye ulaştırma çabasını taktirle karşılıyorum. Sağlık ve güvenlik yönünden da devletimiz ciddi işler başardı kanısındayım, temeli attık sayılır.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Dış politika olarak güzel işler yaptığımızı düşünüyorum ancak içeride olan işlerden çokta memnun değilim.Özellikle vergi konusu soyguna dönmeye başladı.Çok siyasetten anlayan öyle takip eden biri değilim alanım da değil zaten.Sadece anlık düşüncelerimi yazdım belki araştırırsam fikrim değişebilir.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Yol yapıyorlar başka bir şey ile övümemiyorlar.
Yıllarca akrabaları beslediler bugün akrabaları almayın diyorlar.
Ülkenin altını üstünü getirene kadar damatta damat yaptılar. Koltuğun boş olduğu gün koltuğun daha başarılı olduğunu gördük.
Tepede tek adam kaldı ne derse o oluyor.
Modern padişah sistemi ile batmaya devam ediyoruz.
Her evde buzdolabı var (xD) ama içi boş bunu görmüyor.

Hazinede para var mı bilmiyorum ama hazinenin fazlası o üstteki insanlarda var. Onların cebi değil her yeri doldu o sırada bütün millet batağa iyice girdi.

Maaş 2000 yılından bugüne arttı ama o zamandan bu zamana pazar parası, elektrik parası daha çok arttı. 20 lira ile her şeyi alan biz şimdi 200 ile alamıyoruz. Bunlar tek adam işte.

Her vekili bakanı 1 ay asgari ücret ile yaşamaya davet ediyorum. 2. Günü çıkartmaz.

Ne diyeyim ki... Yollarımız var ama üstünden geçecek ne benzin paramız ne köprü paramız var.

Vergiler mi yetmedi? Bir telefon almak için kaç para vergi ödüyoruz?
Ya babam telefon getirdi telefon değerinden çok IMEI parası ödedim. Sahi 2bin mi oldu o? Allah doyursun bir asgari ücret gitti devletime.

Araba demiyorum çünkü o rüya. Her ay avuç dolusu araba satılıyormuş. Parası olana... Bir patron 2018 model 10 arabasını aynı renk olsun diye 2020 ile değiştirdi. İstatistik bunlarla belli oluyor. Kaç asgari ücretli%50 faiz ile sıfır araba aldı. Gösterecek üye var mı? Ya vekil? Ya Cumhurbaşkanımız?

Asgari ücretli 15bine 87 model araba alıyordu. Sahi o bile 30bin oldu galiba.

Yol yapar
Vergi veririz
Şükrederiz
Bize bunu öğrettiler.
Onlar etlerini cips gibi yerken
Biz şükrettik...

Sahi kaç kişinin dolabında et var?

Beğendiğim özelliği mi?
Halkı çok güzel ikna ediyorlar.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
@Dora hem açık açık hem de ayrıntılı yazdığın için teşekkür ederim. İşte böyle olsun istiyorum yorumlar, dökmeliyiz içimizi, bu devletin yanlışlarında ayağını denk alması için nasihat olsun, iyi yönlerini de hakkını teslim ede ede yazalım ki "marifet iltifata tabii"dir yani... :)

Devlet MİLLET için vardır, tek kendi için çalışacaksa ben öle bir devleti kabul edemem.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Benim gördüğüm açıdan iyi kötü şeyleri listeliyorum.

İyi yanları:
İlk dönemlerde Kovid-19'a karşı erken tedbir alması, ürünlerde yerlileşmeye adım atmaları, daha İslam'a yakın olması ve yeni altyapı projelerini gerçekleştirmesi benim hoşuma giden özelliklerden.

Kötü yanları:
Eğitim, sağlık sistemi tatmin edici değil. Son zamanlarda açıkçası koronaya karşı tedbirler biraz geç geliyor. Vergiler biraz fazla. Bazı resmi mobil uygulamaları kaliteli değil. Bunlar da düzeltilse bir zaman bomba gibi olur.

Kötü yanlar olsa da bile vatanımı milletimi seviyorum her türlü severim.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Sağlık sisteminde vaka sayısı tartışmasında bence çok büyük bir yanlışlık yapılmıştı. Hatanın neresinden dönülse kardır. Ulaştırma olarak büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da acil ama çok acil trafik sorunu, yoğunluk çilesi derhal çözümlenmeli. Çünkü bu korona salgını gösterdi ki bu yoğunluk gerek toplu taşımanın gerekse yollarımızın can çekiştiğini ortaya koydu. Raylı sistemlere çok ama çok ihtiyacımız var.

By üşengeç

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Ülkemin hiçbir şeyini sevmiyorum örnek vereyim eğitim sistemi
13 yaşında kardeşim var lgsye hazırlanıyor Sozeli iyi Feni de iyi ama Matematiği yapamıyor matematigi yapamadığı için iyi bir okul okuyamıyor
Ekonomi
Yurt dışında 200-300€ olan araba burada 50-60 bin lira şimdi bu satıcının sorunu diyenler olur evet satıcının sorunu ama satıcının parası olmadığı için uçuk fiyatlarda satıyor
O yüzden ülkemi seviyorum ama iktidarda sorun var desem muhafelet de iyi değil ne desem bilemedim?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Kaderde Zaferi hep CESUR olabilenler kazanır, onun için eleştirmekten ve fikrimizi beyan etmekten lütfen korkmayalım ama tabi Âdâb-ı Muaşeret kurallarını da unutmayalım :) Devletimiz de kendi yanlışlarını bilmek ister diye düşünüyorum.

By üşengeç

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Kaderde Zaferi hep CESUR olabilenler kazanır, onun için eleştirmekten ve fikrimizi beyan etmekten lütfen korkmayalım ama tabi Âdâb-ı Muaşeret kurallarını da unutmayalım :) Devletimiz de kendi yanlışlarını bilmek ister diye düşünüyorum.
Tanıdığım devleti eleştirdiği için 1000 lira ceza yemişti :(

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
+++++++

İlk geldiklerinde insanların dinlerini yaşama özgürlüklerini ellerine verdi. Hatırlıyorum, annem işe gittiğinde kapıdan girmeden önce ufak bir kabinde başını açıp işe öyle gitmesi gerekirdi. O zamanki baş örtüsü yasağı insanların yaşama özgürlüğüne aykırıydı. O yasağı kaldırdılar. Birçok insan ısındı bunlara. (Ama kimileri için sonradan anlaşıldı ki siyaset yaparken din, halkı manipüle etmek için çok güzel bir etkenmiş. Yıllarca dini kullanarak insanları etkisi altına almaya devam ediyorlar bazı siyasetçiler.)

Sağlık sistemi özellikle salgında gördük ki birçok ülkeden daha iyi. Bunu o partili dayılar gibi yok eskiden saatlerce beklerdik diyerek anlatmayacağım. YouTube'tan videolar izledim.
Bir Vlogda Amerikada yaşayan bir türk korona testi olduğu anlı videoya aldı. Arabayla gitti, arabada test oldu, ekg falan çekilmeden eve yollandı. Sonrasında 14 gün kısmi karantinaya aldı kendini. 7. güne geldiğinde test sonucunun pozitif olduğunun haberini yeni aldı.
Ben de geçirdim koronayı ağustos ayında. Ambulansla evden alındım 3 kez. Hastanede test, ekg, ilaçlar hepsi halledildi.
Amerika, Kanada, Almanya, İtalya... Hiçbirinde sağlık sistemi Türkiye gibi değil.
Biz (virüs öncesi) burnumuz aksa hastaneye gidebiliyoruz. Sigorta karşılıyor. Ama çoğu ülkede insanlar hastameye gitmeye çekiniyor yüksek ücretlerden dolayı. Türkiyede biz bu rahatlığı suistimal bile ediyoruz. Sağlık çalışanlarına saygısızlık had safhada.

Çok zekiler. Mitinglerde, konuşmalarda vs halkı nasıl kendilerine çekebileceklerini çözmüşler. Halkı çok iyi gözlemlemişler ve çok iyi tanıyorlar.
Devlet televizyonunda, ve kendilerinin malum kanalında yıllardır Osmanlı dizileri yayınlanıyor. Görüyorum ki o dizilerin meyvesini yemeye de başladılar. Osmanlı padişahlarına benzetiliyor sosyal medyada sn. cb. Türkiye'nin eskisi gibi süper güç olacağı hayaliyle onun peşinden gidiyorlar.
Din, vatan, bayrak... Dikkatçekici noktalar bunlar. Çok güzel tespit etmişler ve halkı bunlar üzerinden kendilerine çekiyorlar.
Twityer'da sn. Erdoğan'ı öven yorumları okuyoruz.

"Alnı secdeye değen başkandan başka ne ister bu ülke?
Biz ancak rüku ve secdede eğiliriz.
Seni Abdülhamit'in yalnızlığına bırakmayacağız.
Diğerleri senin gibi vatanını sevmiyor"

Nasıl siyasetçiler gözlem yapıp halkı etkileyecekleri noktaları bulduysa ben de gözlem yapıp insanların bunların peşinden gitme sebebini buldum. Sadece onun müslüman olduğunu sanıyorlar. Sadece onun vatanını sevdiğini sanıyorlar. Diğer partilerin din özgürlüğünü tekrar ellerinden alacağını sanıyorlar çünkü yıllarca böyle kutuplaştırıldı. İnsanlara böyle anlatıldı. Malum kanallarında hep cehape şöyledir iyi parti şunu yaptı saadet şunu dedi diyerek hepsinden soğutmaya çalıştılar Ak Parti seçmenini.

--------

Yıllarca fetö ile beraber olmadılar mı? Onun önünü açmadılar mı? Bankasını açmadılar mı? Okulunu, yurdunu, derneğini açmadılar mı? Olimpiyatlara çıkıp övmediler mi?
Sonra kandırılmışız diyerek hepsinin içinden çıktılar.
"Bu cümleyi hem Ak Parti'li hem de muhalefetten önemli kişiler kurdu: kurunun yanında yaş da yandı."
Ben diyorum ki bankanın önünden geçeni ihraç eden, on binlerce insanı, öğretmeni, polisi, doktoru vb sırf bunların içinde zamanında bulundu diye ihraç eden içeri atanlar düşünmüyor mu acaba bunlar kandırılmış olabilir mi?
Parası olan zaten kaçtı gitti bunu herkes biliyor. Olan alt tabakaya yani senin gibi kandırılanlara oldu.

Ekonomi...
@OzkanK. ile bir ara tartışmıştık bu konuyu. O demişti ki devlet bir iş yaptığında (fabrika veya bir hizmet fark etmez) bu işin karını da alır tamam ama zararı olduğunda bunu da devlet karşılar. Ama özel sektörde devlet vergisini alır kenara çekilir. Hem de daha fazla kazanır.
Buna benzer şeyler söylemişti ama iş öyle değil.
Ekonomiyi güzel yönetemediler. Çıkmaza girdikçe sattılar bir şeyler. Katar'a varımızı yoğumuzu sattılar. Devletin elinde kalmadı.
Vergiler yetseydi bu durumda olmazdı ülke. 3 kuruş dolar çıkmasın diye ona buna akıl almaz vergiler geldi. Enflasyon arttı. Maaşlardaki zamlar enflasyona yetişmiyor. Alım gücü düştü.

Ha bir de kanayan yara var: müteahhit cuntası. Yol, hastane, hava alanı yaptınız eyvallah. Ama bunlardan yandaş müteahhitlerin rant sağladığı, devletten akıl almaz paralar aldığı ortada. Bu değişmeli.

Eskiden 50 liraya sepet doldururduk demek bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor. Geçen günlerde bir sepetin 2014'teki fiyatı ile 2020'deki fiyatını kıyasladım. Elime asgari ücret tablosunu da aldım ve oranlamaya başladım.
Uzak değil bu arada. 2014
Aynı sepet, aynı ürünler.
2014 yılında 800 küsür lira olan asgari ücret ile 4-5 sepet alabiliyorken 2020'de 3. sepeti almaya para yetmiyor. 2 2.5 sepet anca alabiliyorsun. Alım gücü neredeyse yarı yarıya düşmüş. Bu kadar kısa sürede bu kadar kayıp çok kötü. Ama siyasetçilerimiz iki dini şey söylese halk bunu unutuyor. İnsanı dinden soğuttular.
Müminin görevi sabretmek.

Adalet...
Kadına şiddet, sağlık çalışanına şiddet, hayvana eziyet, sokaklardaki magandalar.
Verilen cezalar yeterli değil. Adam karısını dövüyor gidiyor karakola. Gözaltı bitince dışarıda. Ertesi gün kadının cenazesi kalkıyor.
Doktorun güvencesi yok. Sen rahat yaşayabil diye canını ortaya koyan sağlıkçının güvencesi yok! Caydırıcı cezalar gelmedikçe de böyle sürecek gibi devam ediyor.

Liyakatsizlik...
Birçok yerde torpil almış başını gitmiş. Akademide insanlar sınavla değil mülakatlarla bir yerlere geldikçe de büyük oranda çözülmeyecek gibi bu. Takip ettiğim bir doçent var. Adam çalışkan, azimli, Türkiye için çok önemli bir değer. 38 kez mülakata giriyor. 7 senesini vermiş ve gecesini gündüzüne katıp çalışmış. Ama noluyor. Kızın biri mülakata geliyor eşofmanla. Babişko diyerek babasına sarılıyor. Kızın başarısı da düşük. Hayatta seçilmemesi lazım ama torpil.
1 değil 2 değil tam 38 kez uğraşıyor bu hoca. En son bir dönem akademide sınavla giriş olmuş ve mülakatlar kalkmış. İşte o zaman ilk sıralardan girmeyi başarıyor.
Şimdi yine mülakatlar var. Gerek akademide gerek kamuda. Torpille iş yürüdüğü sürece, bankamatik memurları devleti sömürdüğü sürece bu düzelmez.

Daha bunların pekçok eksisi var ama zaten yarım saatimi falan verdim sanırım. Bir şeyleri değiştirmeyecek bu yazı için daha fazla emek harcamaya gerek yok.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ne? Anlamadım. Görüşlerini merak ettiğimi söyledim sadece.

Devlette beğenmediğim kısa vadede aklıma gelenler.

Her İL merkezine Üniversite muhabbetini beğenmiyorum mesela. Kaliteyi düşürdü ve dağın başında bile Üniversite oldu. Eğitim sisteminde ki kaliteyi beğenmiyorum. Öğretmenlerin KPSS ile atandım oldu bitti deyip kendilerini geliştirmemelerini öğrencilere ışık olamamalarını beğenmiyorum. Barajı ite kaka geçen hiçbir şey bilmeyen insanların bile üniversiteye gitmesini beğenmiyorum. Veya 4-5 yıl okunulan bir bölüm ile Açıktan okunan veya dandik bir bölümün hemen denklik verdik 3 ay eğitim ile denk diploma olmasını beğenmiyorum.

Devleti kurumlarında insanların 55 yaş üstü olup çoktan emeklilik yaşları gelip emekli edilmemesini beğenmiyorum.

Devlet kurumlarında ki kalitesizliği beğenmiyorum. Saat 5 oldu mesai biter hafta sonu çalışmama resmi tatilde çalışmama flan. O kurumlarında profesyonel ve performansa dayalı çalışması gerektiğini düşünüyorum KPSS veya Torpil ile atandım ölene kadar Memurum havasında olmamalı insanlar. Devleti bünyesinde Memuriyet olabildiğince azaltılmalı.

Devamında diğer herkes gibi Popülist söylemlerde eklenebilir buna yüksek vergi düşük ücret ürünlerin pahalı olması enflasyon vb...

Reaksiyon puanı
10,315
Allah Devletimize zeval vermesin. Günahıyla sevabıyla Devlet bizimdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ilelebet var olsun.
Eyvallah... Bütün benliğimle katılıyorum.

@Usain üşenmedim okudum yazdıklarını. Yazdığın her şeye katılmasam da haklı olduğun birçok konu var. Ne ki güven verecek başka bir alternatif de yok piyasada be abicim.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
- olarak; Adalet, Ekonomi, Eğitim Sistemi, Belli başlı dış siyaset ve iç siyaset kararları,

+ olarak; Sağlık Sistemi, Askeriye'ye verilen önem ve burada yapılan icraatlar, belli başlı dış siyaset ve iç siyaset kararları, 180 derece dönme hızı ?

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
@Usain üşenmedim okudum yazdıklarını. Yazdığın her şeye katılmasam da haklı olduğun birçok konu var. Ne ki güven verecek başka bir alternatif de yok piyasada be abicim.
Okuduğun için teşekkür ederim abi. Yazımda aslında bu güvensizliğin sebebini de söylemiştim. Muhalefete ihtimal bile vermiyorsunuz. Bunun sebebi hükümetin muhalefete karşı tutumu.
Nasıl siyasetçiler gözlem yapıp halkı etkileyecekleri noktaları bulduysa ben de gözlem yapıp insanların bunların peşinden gitme sebebini buldum. Sadece onun müslüman olduğunu sanıyorlar. Sadece onun vatanını sevdiğini sanıyorlar. Diğer partilerin din özgürlüğünü tekrar ellerinden alacağını sanıyorlar çünkü yıllarca böyle kutuplaştırıldı. İnsanlara böyle anlatıldı. Malum kanallarında hep cehape şöyledir iyi parti şunu yaptı saadet şunu dedi diyerek hepsinden soğutmaya çalıştılar Ak Parti seçmenini.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ekonomi...
@OzkanK. ile bir ara tartışmıştık bu konuyu. O demişti ki devlet bir iş yaptığında (fabrika veya bir hizmet fark etmez) bu işin karını da alır tamam ama zararı olduğunda bunu da devlet karşılar. Ama özel sektörde devlet vergisini alır kenara çekilir. Hem de daha fazla kazanır.
Buna benzer şeyler söylemişti ama iş öyle değil.

Bu söylediklerimin halen arkasındayım. DEVLET hantal bir kurumdur çok fazla bürokrasi vardır. Hizmet sektöründe veya üretimde verilmli olmaz çalışamaz benim fikrime göre. Adam kayırmaca torpil işi bilmeyen anlamayan adamları doldururlar bu kurumlara kurum şişerde şişer. ( Atıyorum şeker üretmek kağıt üretmek demir üretmek veya Türktelekom gibi hizmet üretme konusunda aciz kalıyor piyasaya ayak uyduramıyor devlet elinde kalırsa bu kurumlar. )

SATTILAR lafına pek katılmıyor. Devlet kendi kurmunu yasa gereği SATAMAZ zaten. Ancak işletme hakkını verir kiralar devir eder. Muhalefet piysaya sürekli bunu pompalayıp algı yapıyor SATTILARDA SATTILAR diye. Bizzat devletin olan hiçbir kurum satılamaz 19- ile 24 yıl Arası KİRALANIR o kurumlar eskiden bu 49 yıla kadardı şuan max 24 yıl olması lazım AKP döneminde düşürüldü. (29 da olabilir tam emin olamadım ama hiç 29 yıllığına özelleştirilen kurum görmedim duymadım.)
Taahüt süresi bittiğinde yapılan yatırım ile birlikte tekrar devlete geçecek çoğu.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Bu söylediklerimin halen arkasındayım. DEVLET hantal bir kurumdur çok fazla bürokrasi vardır. Hizmet sektöründe veya üretimde verilmli olmaz çalışamaz benim fikrime göre. Adam kayırmaca torpil işi bilmeyen anlamayan adamları doldururlar bu kurumlara kurum şişerde şişer. ( Atıyorum şeker üretmek kağıt üretmek demir üretmek veya Türktelekom gibi hizmet üretme konusunda aciz kalıyor piyasaya ayak uyduramıyor devlet elinde kalırsa bu kurumlar. )
Torpil ve hizmet kalitesi konusunda haklısınız. Özel sektörde daha düzenli olur çünkü sık denetlenir.
Ama devlete vergiler yetmiyor işte. Yetmediğinin farkındalar da.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Torpil ve hizmet kalitesi konusunda haklısınız. Özel sektörde daha düzenli olur çünkü sık denetlenir.
Ama devlete vergiler yetmiyor işte. Yetmediğinin farkındalar da.

Özleleştirmeler ile vergi yetmemesinin ne alakası var ? Vergilerin yükselmesinin ve hayat pahalının baş nedeni şuan ki Dolar kuru.

Devletin neredeyse bütün borçları dolar üstünden ayrıca alması gereken çoğu( Askeri malzeme ilaç sağlık ürünü makine vb mallarda Dolar üstünden alınıyor. ) Otomatikman 2 yıl önce dolar 3-4 TL iken birden 8 TL ye çıkınca devletinde borçları otomatikman yükseliyor bu aradaki farkıda halktan çıkarmaya çalışıyor.

Yoksa özelleştirme politikasını tekrar söylüyorum destekliyorum. Muhalefet iktidar olursak bu kurumların hepsini tekrar kamuşlaştıracaz diyor. ( Köprüleri otoyolları havalimanları satın alacaz diyor. ) Eğer öyle bir şey yaparsalar yandık asıl.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Tamam burada doğdum büyüdüm, ama şu ekonomik sorunlara gerçek bir çözüm bulunmalı. Dolar 7,80 yani TL değersiz. Bu da elektronik eşyaların, bilgisayar parçalarının ve de oyunların daha da fazla fiyatlı olmasına neden oluyor. Hiç bir gencin eğlenmeye hakkı yok mu? Eğlenmeye hakları var.
Birde televizyona çıkıp eline mikrofonu alan, o ona diktatör der ya da şu şuna faşist der. Aynı internetteki klavye kullanan çocuk ve gençler gibi boş boş şeylerden tartışırlar. Artık akıllıca düşünüp, iyi şeyler yapmalılar.

Son düzenleme:

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
İYİ BULDUĞUM YANLARI: bi kaç askeri operasyonda ciddi anlamda başarılar alındı,savunma sanayisine güven verildi,devlet hastanelerinde her nne kadar kalite iyi olmasada parası olan olmayan herkeze hizmet iyi bi şekilde veriliyor.
BEĞENMEDİKLERİM: bütün şehir ve devlet hastanelerini yandaş özel firmaların yönetimi altına bırakıldı, çok fazla torpil var ülkede, yandaş şirketlerin vergi borçları siliniyor onun yerine fakir vatandaştan daha çok vergi alınıyor,şükretmeyi öğretmeye çalışıyorlar,arap yakınlığından ve yardımlardan halifelik getirilmek istendiği gayet belli,din ile insanlar yönetiliyor
ve aralarında en öenmlisi millet cahil kalsın yaptıklarımızı anlamasın düşüncesi ile eğitim sisteminde oynamalara gidiliyor ,eğitim sisteminde ciddi bozukluk var ve bilerek düzeltmiyorlar umarım farkındasınızdır eğer farkındaysanaız ülkede ne olup ne bittiğini görenlerdensiniz. ayrıca yazarken aklıma geldi altın karşılığı para basılmıyor ülkemizde bu yüzden tl dahada çok değer kaybediyor.lütfen küfrederek tartışma açmayınız yazıma teşekkürler

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Eğer öyle bir şey yaparsalar yandık asıl.
Bu bir varsayım. Onların da ekonomi uzmanları muhakkak vardır. Artıları eksileri neyse tartıp ona göre iş yaparlar.
Bir partiye 20 yıl ülke emanet etmeyi yanloş buluyorum. 4 veya 8 yılda bir değişse daha güzel olur.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bu bir varsayım. Onların da ekonomi uzmanları muhakkak vardır. Artıları eksileri neyse tartıp ona göre iş yaparlar.
Bir partiye 20 yıl ülke emanet etmeyi yanloş buluyorum. 4 veya 8 yılda bir değişse daha güzel olur.

Alternatif olsa ve halktta isterse değişsin tabii değişim iyidir. Ama 20 yıllık yönetimin her alanda yaptığı herşeyi kötüleyip tam tersini yapmayı herşeyi yıkmayı vaad eden bir muhalefette bu kafa ile iktidar olamaz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...