drocco
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 991
Ben güncelleme yapmak istemiyorum. Nasıl kurtuluruz. İlk aldığım günkü gibi kullanacam telefonu hiç güncelleme yapmadan
Xiaomi redmi note 8 pro
?Yapınız.
?
Sen her yoruma bırakmışsın bi smile de ben sana bırakıyım ??
İnternette ROM u var orası sıkıntı değil.Yapmayacam. Bugüne kadar ki 6. Akıllı telefonum bundan önceki bütün telefonları ilk güncelleme uyarısı geldiği anda yaptım. Ve hepsini değiştirmek zorunda kaldım yavaşladığı için. Bunu yapmayacam. Böyle bir karar aldım. Bundan önceki telefonlarım 2 sene de yavaşladı kullanılamaz hale geldi.
Updater.apk uygulamasını sistemden sildiğinizde bu belirttiğiniz guncellemeleri almazsınız. Ancak bunu yapabilmeniz için root yetkileri gerekli. /system/priv-app/updater klasörünü silmeniz gerekir.Ben güncelleme yapmak istemiyorum. Nasıl kurtuluruz. İlk aldığım günkü gibi kullanacam telefonu hiç güncelleme yapmadan
Xiaomi redmi note 8 pro
İlginç bir iddiada bulunmuşsunuz ilk kez duyuyorum.güncelleme yavaşlatmıyor batarya bitikse o yavaşlatıyor gerekli gücü veremezse cpu,gpu ne yapsın?
İlginç değil ki Apple yıllar önce açıkladı. Eğer pil tam performanslı çalışmıyorsa işlemci gücücü kısıyor.İlginç bir iddiada bulunmuşsunuz ilk kez duyuyorum.
Pilin zayıflaması SOT'ı etkiler ancak cihazı yavaşlatmaz.
![]()
Does old battery slow down the phone (Android)?
Answer (1 of 9): Thanks for the A2A! TLDR; No Long Answer; As a rule of thumb, the condition of your phone’s battery should have nothing to do with the speed of your phone, but as with all things, the full answer is a bit less simple. You may have heard about the recent controversy surroundi...www.quora.com
Kardeşim seni bu konuda destekliyorum.En doğrusunu yapıyorsun.Apple ın geçen yıl "Biz güncelleme ile cihazları bozduk" itirafından sonra,hem ülkemizde hem dünyada binlerce insan Apple a dava açtı.Ortada böyle bir durum varken, diğer firmalarda planlı eskitme yapıyorken hala bazı kendini bilmezler utanmadan, sıkılmadan güncellemeyi savunuyorlar.Ben güncellemeyi savunanlara Allah akıl fikir versin diyorum.???Yapmayacam. Bugüne kadar ki 6. Akıllı telefonum bundan önceki bütün telefonları ilk güncelleme uyarısı geldiği anda yaptım. Ve hepsini değiştirmek zorunda kaldım yavaşladığı için. Bunu yapmayacam. Böyle bir karar aldım. Bundan önceki telefonlarım 2 sene de yavaşladı kullanılamaz hale geldi.
Herkes senin düşünceni yanlış görüyor da aslında mantıklı düşünüyorsun. Bende de 6s var güncelleme gelir 3/5 ay sonra yaparsam yaparım ne zaman yapsam tel afallıyor. Güncelleme olsa ne olacak olmasa ne olacak android dediğin benim için marsmallow da bitmiştir en büyük değişiklik o zamanlar oldu sonrası fos. Olsa da olur olmasa da zaten tel son sistem telefon ?Yapmayacam. Bugüne kadar ki 6. Akıllı telefonum bundan önceki bütün telefonları ilk güncelleme uyarısı geldiği anda yaptım. Ve hepsini değiştirmek zorunda kaldım yavaşladığı için. Bunu yapmayacam. Böyle bir karar aldım. Bundan önceki telefonlarım 2 sene de yavaşladı kullanılamaz hale geldi.
IOS ile Android'in güç yönetimi tamamen farklı karıştırmayın lütfen.İlginç değil ki Apple yıllar önce açıkladı. Eğer pil tam performanslı çalışmıyorsa işlemci gücücü kısıyor.
Yazılımı evet farklı ama teknolojik ürünlerin çalışması benzer. Hepsi belli standartlarda üretiliyor. Zaten mantıklı düşünürsek işlemci tam performansta kararlı çalışması için örnek veriyorum 5V güç gerektiriyorsa güç kaynağı da 4V 4.5V civarı verirse kararlı çalışmaz veya kapanır. Basit bir elektrik devresi kurun gerilimi düşürün sistemin kararsız çalıştığını kendiniz de görürsünüz.IOS ile Android'in güç yönetimi tamamen farklı karıştırmayın lütfen.
Yani diyorsunuz ki pil seviyesi düştükçe bataryanın voltajı azalacağı için telefon yavaşlar;Yazılımı evet farklı ama teknolojik ürünlerin çalışması benzer. Hepsi belli standartlarda üretiliyor. Zaten mantıklı düşünürsek işlemci tam performansta kararlı çalışması için örnek veriyorum 5V güç gerektiriyorsa güç kaynağı da 4V 4.5V civarı verirse kararlı çalışmaz veya kapanır. Basit bir elektrik devresi kurun gerilimi düşürün sistemin kararsız çalıştığını kendiniz de görürsünüz.
Pil seviyesi düştükçe voltaj azalacağı için telefon yavaşlamıyor hocam. Batarya kapasitesi azalınca, şarj seviyeniz yüzde 100 oranında olsa da eskisi gibi ekran süresi alamıyorsunuz doğal olarak. Bunun önüne geçmek için de sistem işlemci performansını düşürüyor, bundan dolayı yine telefonun ilk hali kadar olmasa da, görece daha uzun ekran süresi alınabiliyor. Ancak Apple'da bu sistem firma tarafından yapılıyor. Android telefonlarda buna rastlamadım.Yani diyorsunuz ki pil seviyesi düştükçe bataryanın voltajı azalacağı için telefon yavaşlar;
Örnek: Bu durumda şarj % 2-3 e geldiğinde artık telefonunuzun size cevap verememesi gerekir.
Kurduğunuz mantık çok yanlış telefonlar da içindeki piller de basit devre ile açıklayabileceğiniz cihazlar değil.
Bataryanın kapasitesi azaldıkça voltajı düşer ancak telefon -200/-300 mA bazında ihtiyacı olan enerjiyi bataryadan rahatlıkla çekmeye devam eder ancak şarj %0 olduğunda enerji akışı durur ve telefon kapanır.
IOS'a gelince androidle alakası dahi yok. IOS'ta pil azalınca cpu-gpu max performans modundan max pil ömrüne geçer, bunun adına cpu frequency governor deniyor başka bir deyişle güç yönetimi (power management) ki Apple bu konuda androide göre oldukça avantajlıdır.
Androidde ancak tasarruf modunu etkinleştirirseniz cpu governor değişir.
Elma ile armutu karıştırmayın lütfen.
Güncelleme yaparsan telefon yavaşlar ve tekrar geri alamazsın.
Üstad benim yazdığımın aynısını yazmışsınız, arkadaşın iddiası o benim iddiam değil.Pil seviyesi düştükçe voltaj azalacağı için telefon yavaşlamıyor hocam. Batarya kapasitesi azalınca, şarj seviyeniz yüzde 100 oranında olsa da eskisi gibi ekran süresi alamıyorsunuz doğal olarak. Bunun önüne geçmek için de sistem işlemci performansını düşürüyor, bundan dolayı yine telefonun ilk hali kadar olmasa da, görece daha uzun ekran süresi alınabiliyor. Ancak Apple'da bu sistem firma tarafından yapılıyor. Android telefonlarda buna rastlamadım.
Zaten %5 in altında telefon performansı çok düşük oluyor.Yani diyorsunuz ki pil seviyesi düştükçe bataryanın voltajı azalacağı için telefon yavaşlar;
Örnek: Bu durumda şarj % 2-3 e geldiğinde artık telefonunuzun size cevap verememesi gerekir.
Kurduğunuz mantık çok yanlış telefonlar da içindeki piller de basit devre ile açıklayabileceğiniz cihazlar değil.
Bataryanın kapasitesi azaldıkça voltajı düşer ancak telefon -200/-300 mA bazında ihtiyacı olan enerjiyi bataryadan rahatlıkla çekmeye devam eder ancak şarj %0 olduğunda enerji akışı durur ve telefon kapanır.
IOS'a gelince androidle alakası dahi yok. IOS'ta pil azalınca cpu-gpu max performans modundan max pil ömrüne geçer, bunun adına cpu frequency governor deniyor başka bir deyişle güç yönetimi (power management) ki Apple bu konuda androide göre oldukça avantajlıdır.
İnternet bankacılık kullanmıyorsanız apk yükleme kadar çok fazla uygulama yüklemiyorsanız guncelleme yapmayabilrisiniz yanlız internet bankacılık kullanıyorsanız mutlaka guncelleme yapmak zorundasınız yoksa telefon sızarlaBen güncelleme yapmak istemiyorum. Nasıl kurtuluruz. İlk aldığım günkü gibi kullanacam telefonu hiç güncelleme yapmadan
Xiaomi redmi note 8 pro
bu şekil evet hız alamasısn windows 10 iso direk format atarsan farklı anlarsın ben en son window 8.1 10 sene olmuştur kullanalı rezil bir işletim sistemiTelefonu bilmemde Şuana kadar bir defa bilgisayarımı güncelledim. 8.1`den Win 10 `a ücretsiz geçiş zamanında. Performans yerlerde gezdiğine göre geri aldım güncellemeyi eskiden kullandığım 8.1`i de kullanılamaz duruma getirtti
Güncellemenin sistemi bozacağını biliyordum ama belki Kendilerine çeki düzen vermişlerdir deniyim dedim.
Dahada Güncelleme? Kim yaparsa yapsın ben istemem hiçbir cihazımda
ondan dolayı milyonlar insana ödeme yapmak zorunda kaldı demiYani diyorsunuz ki pil seviyesi düştükçe bataryanın voltajı azalacağı için telefon yavaşlar;
samsung kullanıyorsanız evet aynı şekilde samsung eskitme dolayı öyleYapmayacam. Bugüne kadar ki 6. Akıllı telefonum bundan önceki bütün telefonları ilk güncelleme uyarısı geldiği anda yaptım. Ve hepsini değiştirmek zorunda kaldım yavaşladığı için. Bunu yapmayacam. Böyle bir karar aldım. Bundan önceki telefonlarım 2 sene de yavaşladı kullanılamaz hale geldi.
Valla telefonda asphalt 8, Asphalt 9, need for speed ve daha aklınıza gelebilecek bi dünya oyun oynadım ama hiçbir zaman pilin %5 in altına düştüğü bir durumda performans kaybı yaşamadım.Zaten %5 in altında telefon performansı çok düşük oluyor.
Davadaki avukatlar aynısı demişdiValla telefonda asphalt 8, Asphalt 9, need for speed ve daha aklınıza gelebilecek bi dünya oyun oynadım ama hiçbir zaman pilin %5 in altına düştüğü bir durumda performans kaybı yaşamadım.
Özetle android telefonlarda pilin kapasitesinin veya şarj miktarının telefonun performansı ile alakası yoktur.