SSK yatan primler " TL "olarak alınabilir mi ?

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,
Şimdi kafama takılan bi soru var, ben 19 yaşındayım uzun zamandır çalışıyorum sigortamda düzenli yatıyor. Sigortama yatan bu parayı almak istiyorum. Böyle bişey varmı, varsa nasıl yapılabilir.
Emeklilik yaşı 65 o yaşta emekli olsam ne işime yarıyacak ( kim bilir ).
:huh:

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Ne yazık ki böyle birşey mümkün değil. O dediğin sadece özel sağlık sigortalarında geçerli. Ki onlarında belirli şartları var. Bu en çok bayanları vuruyor dediğin şey. Kadın 10 yıl sigortası oluyor, pat evlenince çalışmıyor, eşide sigortasını yatırmayınca 10 yıl boşa gitmiş oluyor.

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler bizim araba hayali suya battı desene :)

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Bu arada 65 yaşından sonra emekli olsam ne olur die düşünüyorum bende ama şöyle bi düşündüm de, 65 yaşından sonra emekli de olmazsam, muhtemelen çalışamıyacağıma göre, kimseyede yük olmak istemeyiz, kendi paramızla ölümü bekleriz (: bu arada sen 2008 Hazirandan önce girişin yapıldığı için 65 seni vurmuyor sanırım.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
2004 te sigorta girişi olan biri kaç yaşında emekli olur ben 65 diye biliyordum.

hamitozlu

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2004 te sigorta girişi olan biri kaç yaşında emekli olur ben 65 diye biliyordum.
Erkeklerde 60 kadınlarda 58 yaş 01/01/2008 den once girişleri olanlar için.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ne yazık ki böyle birşey mümkün değil. O dediğin sadece özel sağlık sigortalarında geçerli. Ki onlarında belirli şartları var. Bu en çok bayanları vuruyor dediğin şey. Kadın 10 yıl sigortası oluyor, pat evlenince çalışmıyor, eşide sigortasını yatırmayınca 10 yıl boşa gitmiş oluyor.
Evet mümkün geri alabilirsiniz. Ama yatırdığınız paranın tam karşılığını alamazsınız. Kabaca yatan paranın aynı tutarına yakın alırsınız. Faiz işlemez. Ama almamanızı tavsiye ederim. Erkek iseniz sıfırdan sigortalı gibi başlarsınız. Emekliliğinizi yakmış olursunuz. Bayan iseniz yeniden ihyası var deniyor. Ama yasa dayanağını bulamadım.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İlerde kanunlar değişebilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm ben yatan pirim parasını almak istiyorum böyle birşey varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eger oluursa ben pırımını almak ıstıyorum gelırız gıdıp soruştururuz olursa ben almak istiyorum

SERDAR HASAN BORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba borçlarım yüzünden SGK mi Bozdurmak İstiyorum Mümkün mü mümkün ise nasıl bozdurabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden Teşekkür ederim..

27mehmet41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taseron firmadan fabrıka kadrosuna geçiş yaptım 6. Ay sigortam hem Taseron firmadan hem fabrıkadan olmak üzere iki defa yapıldı bu fazladan yatan sigorta prim ücretini alabilir miyim