SSHD Format Nasıl Atılıyor?

alpbasnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni aldığım laptopta bulunan diske format atmak istiyorum(Windows 8.1 Pro kuracağım). Normal hdd'lere attığımız gibi atılıyor format yoksa farklı bir yoldan mı ? diske zarar vermek istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
kurulum olarak windows 7 veya 8'den pek bi farkı yok.. harici bir belleğe veya dvd'ye boot edip yükleyebilirsin

alpbasnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurulum olarak windows 7 veya 8'den pek bi farkı yok.. harici bir belleğe veya dvd'ye boot edip yükleyebilirsin
Ssdye format atarken yaptığımız işlerin hiç birisini yapmıyoruz yani değil mi hocam. Birde sistem kendisi otomatik mi tanıyor ssd'den çalıştıracağını ve hdd bölümü oluşturacağını?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ssdye format atarken yaptığımız işlerin hiç birisini yapmıyoruz yani değil mi hocam. Birde sistem kendisi otomatik mi tanıyor ssd'den çalıştıracağını ve hdd bölümü oluşturacağını?

şöyle bir soru sorayım önce, sen kurulu işletim sisteminin üzerine mi yükleme yapmak istiyorsun yoksa farklı bir diske mi?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
mevcut işletim sistemini silip üzerine 8.1 kuracağım.

o zaman ek bir şey yapmana gerek yok, kurulumu yapacağın disk/belleği boot edip yüklemeye başlayabilirsin. windowsun kurulu olduğu diskteki dosyaların silinmesini istiyorsan boot ekranında sistemin kurulu olduğu diski biçimlendirip temiz kurulum yaparsın.

alpbasnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman ek bir şey yapmana gerek yok, kurulumu yapacağın disk/belleği boot edip yüklemeye başlayabilirsin. windowsun kurulu olduğu diskteki dosyaların silinmesini istiyorsan boot ekranında sistemin kurulu olduğu diski biçimlendirip temiz kurulum yaparsın.
Usb boot yaptım farklı bir bilgisayarda çalışıyor ancak laptopta çalışmıyor. Uefi boot gerekir mi ?

MorTiLKi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uefi kurulum için hazırladın mı flashını sonradan da biosa gırıp secure boot secenegını dısable yap o kadar :)