SSD'ye kurulu Windows geç açılıyor veya açılmıyor

UtopianMind

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar,
8GB DDR3 Ram,İ5 2410M işlemcili ve 2GB AMD HD6650M ekran kartlı ve Windows 8.1 kurulu Packard Bell LS44HR-606 TK model dizüstü bilgisayarım var.
sistemi hızlandırmak için 2.el 1 yıl kullanılmış Team S3 120GB SSD aldım. SSD'yi ilk aldığımda çok memnundum ve herhangi bir problemle karşılaşmamıştım.Daha sonra bilgisayar geç açılmamaya bazense Windows açılma penceresinde donmaya başladı. Bu donmalar bazen 3-5 dakika sonlanıyor bazen ise yeniden başlatmayana kadar kadar geçmiyordu. Sorunu çözeceğini umarak TEAM'ın sitesinden en güzel firmwareyi indirip kurdum fakat soruna bir çare olmadı. Daha sonra AHCI modunu aktifleştirip format attım ve bir süre sorunsuz kullandım fakat son zamanlarda sürekli bu donma ve gecikmelerle uğraşıyorum. SSD takılı olmasına rağmen çoğu zaman bilgisayarın açılması 40-50 saniye hatta 2-3 dakikaya kadar çıkıyor. Sorunun bilgisayardan kaynaklı olabileceğini düşünüp test etmek için normal HDD'yi taktım fakat 1 hafta geçmesine rağmen bir sorunla karşılaşmadım. İşin garibi her türlü programla taramama rağmen SSD'de bad sector bulamadı. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? SSD'yi düzeltmenin bir yolu var mıdır?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
açılışta çalışan uygulama ve hizmetlere baktınız mı?

GORT

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hangi windows ve defragg kapıl heralde...