SSD ile taşınabilir sistem

Efi Avni x64

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Masaüstü bilgisayarım var ve şehir dışına vs. giderken götüremiyorum. Şu anda sistemimin kurulu olduğu ssd yi giderken alsam başka bir bilgisayarda usb ile bağlayıp çalıştırabilirmiyim. Yani özetle gideceğim yerde başka bilgisayar var ama ben kendi bilgisayarım gibi kullanmak istiyorum. Mümkünmü ?

Merchrior

Asistan
Reaksiyon puanı
160
Kullanılabilir ama SSDde yüklü olan driverlar vs. uyuşmazlıktan sorun çıkarabilir. Ama evet, SSD takıp da çalıştırıabilir bilgisyar.

Efi Avni x64

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Kullanılabilir ama SSDde yüklü olan driverlar vs. uyuşmazlıktan sorun çıkarabilir. Ama evet, SSD takıp da çalıştırıabilir bilgisyar.
peki illa satadan mı bağlamam lazım yoksa sata usb çevirici ile bağlayıp usb den boot etme şansım var mı

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
eğer sadece ssd ile sorun oluyorsa harddiske windows yüklerim zaten usb ile bağlıyoruz ssd max hızı vermez
Mavi ekran veriyor 7'de mesela. Kendi PC'm de kurulu olan HDD'yi çıkarıp SSD'mi taktım yeni aldığım. HDD'mi de SATA TO USB ile bağladım. Mavi ekran verdi direkt.

Efi Avni x64

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Mavi ekran veriyor 7'de mesela. Kendi PC'm de kurulu olan HDD'yi çıkarıp SSD'mi taktım yeni aldığım. HDD'mi de SATA TO USB ile bağladım. Mavi ekran verdi direkt.
Driver uyuşmazlığı falan galiba o zaman sadece bilgi depolama için yanımda hdd götürürüm kullanacağım programları da orda kurarım peki adobe photoshop, illustrator, premiere pro bunlar portable olabilirmi olursa bana yeter

Merchrior

Asistan
Reaksiyon puanı
160
Driver uyuşmazlığı falan galiba o zaman sadece bilgi depolama için yanımda hdd götürürüm kullanacağım programları da orda kurarım peki adobe photoshop, illustrator, premiere pro bunlar portable olabilirmi olursa bana yeter
Hali hazırda projeniz varsa projenin dökümanlarını ve kayıt yerini hdd içinde tutun sorun çıkmayacaktır.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Windows 8 ve üstünde sorun olmaz gibime geliyor çok yüksek ihtimalle. Sebebi diskinizi başka bir PC ye takarsanız hazırlanıyor çıkıyor yani donanımları ayarlıyor.