SSD Hakkında

Kerem03nHuHp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle merhaba,forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam lütfen bana bildirin.
Bende eski sayılabilecek bir laptop var ve ben bu laptop ı hızlandırmak için SSD alıcağım.Benim iki sorum var. İlk olarak her anakart her ssd yi destekliyor mu ? Desteklemiyorsa neye göre seçeceğiz ? İkinci olarak SSD yi CD Sürücünün yerine takacaktım bütçeme göre küçük boyutlu bir şey alıp belli programları kurmayı düşünüyorum sadece ilerde format atarsam işletim sistemini de oraya kurabilirim , sorum ise SSD yi CD sürücüsünün yerine takarsam normal çalışır mı performans ı etkiler mi ?
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
SSD'yi CD yerine takman daha iyi olacaktır. Onun dışında Sata portu varsa destekleyecektir.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Bazen cd_dvd yuvaları sata1,sata 2 olabiliyor. Tam performans göremeyebilirsin. Sata 3 olmalı. Aida64 u başlat ilk gelen ekranın altında yazar oradan kontrol et. Bilinen markalardan tercih et. ( samsung,sandisk kingston gibi)

Kerem03nHuHp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bazen cd_dvd yuvaları sata1,sata 2 olabiliyor. Tam performans göremeyebilirsin. Sata 3 olmalı. Aida64 u başlat ilk gelen ekranın altında yazar oradan kontrol et. Bilinen markalardan tercih et. ( samsung,sandisk kingston gibi)
Tam bulamadım nerede yazdığını birde goldenfir diye bir marka var donanım arşivinden görmüştüm aliexpress ten almayı düşünüyorum ve bir şey daha sormak istiyorum AIDA64 ye bios güncelleme kısmı var bu bios güncellemesini yapmazsak laptop ın performansını etkiler mi ?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Tam bulamadım nerede yazdığını birde goldenfir diye bir marka var donanım arşivinden görmüştüm aliexpress ten almayı düşünüyorum ve bir şey daha sormak istiyorum AIDA64 ye bios güncelleme kısmı var bu bios güncellemesini yapmazsak laptop ın performansını etkiler mi ?
Hayır etkilemez.
Cihazın Sata portu Sata 2 ise SSD'den tam verim alamazsın. Biz şu an onu merak ediyoruz. şu şekilde bulabilirsin.
http://halktanbiri.epizy.com/laptobunuz-sata-3-destekliyor-mu/

Kerem03nHuHp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1