Spor ve beslenme

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mrb arkadaşlar komplex karbonhidratlar tükemem gerekiyormuş yani Tahıllar beslenmem gerekiyormuş makarnadan saglanır mı? ve makarnadan kaç gr yemem gerek günlük?

günde 5 yumurta yiyiyorum iyimidir? son sorum: mantarlı tavuk spor yapanlara önerilir mi?

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Bulgur , pirinç , nohut , makarna gibi besinler tüket günde vücut ağırlığının 2 katı kadar protein ve hedefine göre 3-4 katı karbonhidrat almaya çalış.Tavuk ve mantar protein değerleri yüksek besinler tavsiye edilir...

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Standing one arm Dumbell triceps extension - 4X12
standing one arm dumbbell tricep extension -4X10
standing bent over one arm dumbell tricep extension - 3X12
seated alternate dumbell curl - 4X12
standing hammer curl - 4X10
Dumbbell concantrate curl - 3X12
Dumbell Forearm extension - 3X10
Dumbell Forearm flexion - 3X10
Dumbell Fly - 12,10,8
Bent over leteral raise - 15,12,12
leteral raise - 15,12,10
arnold press - 12,10,8

Ben bu hareketleri yapıyorum sorum şu : bu hareketlerin içinden bunu fazladan yapıyorsun bunu listeden kaldır denecek bir hareket var mı?

DİGER SORU : 5 Gün çalışıp 2 gün dinleniyorum ve günlük 1.5 saat harcıyorum iyimidir?

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
[MENTION=458473]daredevil123[/MENTION]
Göğüs için sadece 1 hareket yapıyorsun bu yetmez göğüs büyük kas gurubudur daha çok çalışman gerekli.Şınav ve İncline dumbell press hareketi ekle programına göğüs için.
Sırt hareketi hiç yapmıyorsun oraya 1-2 hareket sırt ekle mesela barfiks ve bent over dumbell row:

Ekli dosyayı görüntüle 11277
Birde Haftada çalışma gününü 3 güne düşür gerçekten daha çok gelişirsin.Kaslar dinlenince gelişir bütün sporcular haftada 3-4 gün çalışır.
Onun dışında programın iyi sanırım evde yapıyorsun bu sporu ev için yeterli bir program eğer beslenmen de iyiyse gelişim görebilirsin...

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gögüs için şınavı tercih ederim kaç set çalışmam gerek şınav'da önerin varmıdır?

Ayrica Dumbell Press yazmamışım oraya onu yapıyorum listemde var dumbell fly yazmışım oraya diger adı dumbell press bilginiz olsun evet evde ayarlanabilir dambıl var Sırt hareketi çok önemli mi ki?

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Vücudu büyük gösteren bölge sırt bölgesidir.Eğer iri olmak istiyorsan sırt çalışmalısın :)
Kolları iri gösteren kas grubu arka kol dur, eğer iri kollar istiyorsan arka kol çalışmanı aksatma.
Göğüs için 4 set şınav eklemen yeterli.Ayrıca dumbell fly ve dumbell press farklı hareketler.Her gölge için 3 hareket çalışman yeterli olur.

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gögüs için 4 set şınav ama 4x10 mu kaç? ve listemin içinde arka kol çalıştıran hareket var degil mi? yoksa söylermisiniz kaç set olcak?

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Setlerde ben tekrar saymayı yanlış buluyorum.Tekrar saymayın ağırlık elinizden düşmeye yaklaşana kadar yapın beynininizi bir sayı ile sınırlandırmayın.4 set yapabildğiniz kadar şınav yapın . Listenizde 2 tane arka kol hareketi var , yeterli onlar...

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
oruç tutsam spora bir zararı olur mu öneri var mı ramazan ayında ?

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bent over leteral raise - 15,12,12
leteral raise - 15,12,10

mesela saat 6da bu 2si çok terletiyor beni 15.12 yaptım 1 set eksik yaptım vucudum cok su kaybediyor çünkü diye yanlışmıdır?

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
oruç tutsam spora bir zararı olur mu öneri var mı ramazan ayında ?
Oruç ayında spor yapmayı önermiyorum ben çünkü vücut ve hormonlar tamamen değişiklikler gösteriyor.Ama illa çalışmak istersen iftardan 2-3 saat sonra çalışabilirsin.Gün içerisinde aç iken çalışman yararlı olmaz.

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
spor yaparken beni terleten hareketlerin setlerini azaltmam iyi mi? su kaybetmemek açısından

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
spor yaparken beni terleten hareketlerin setlerini azaltmam iyi mi? su kaybetmemek açısından
Spor yapmazsan daha iyi , antrenman oruç ayında sana hiçbişey katmaz vücut aç ve yorgun olduğu için.1 ay ara ver spora ben tavsiye etmiyorum oruç ayında sporu.

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ama internette hocalar ve doktorlar diyor sahur veya iftardan sonra yapılabilir ama kasların pek gelişmesini beklemeyin bu sadece kasların gitmesine engel olur spor

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Kardeşim yazılarımı okumuyorsun galiba.Bende aynı şeyleri söyledim sana zaten i farklı bişey söylemedim ki...

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir ay iftardan iki saat sonra hafif antrenman yapıyorum. Hiç yapmasam sanki hantallasiyormusum gibi rahatsız oluyorum. Sen de iftar ile sahur arasında hafif bi spor yapabilirsin mesela 30-35 dk.

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim antreman normalde 1.5 saat sürüyor 1 saat yada 45dk yaparım yeter çok terlememeye çalışıcam

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Zaten yemekten 2saat sonra yapıyorsun spordan sonrada kakaolu süt gibi takviye yaparsan erimez.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bikaç da hurma at yeterli. Ama sporla sahur arasında çok zaman olmamasi gerek. Mesela spordan sonra 30dk içinde takviye gerekir. Üç dört saat kurtarmaz. Ne yapabilirsin bi bardak süt ve iki üç hurmayi spordan sonra tüketirsin bi bardak sütle iki yumurtayı sahurda yersin.

daredevil123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bişey daha diyecem ben egilip geriye dogru hareketim var benim sol kolumda yaparken omuzun 1 cm altı tarafı kasmıyor ama sag kol kasıyor birazda agritiyor yarıda kalıyor hareketim sag kol önceden kasmıyordu yeni oldu ne olmuş olabilir ? ayrica bende spor kazaları için kremim var oraya sürsem mi ?

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Isınmadan yaptıysanız incitme ihtimali var. 5-10 dk ısınmayı ihmal etmeyin. Valla hareketi tam anlayamadım şimdi ne desem yalan olur burdan. Kas gevşetici surebilirsiniz bikaç saat dursa yeterli.