Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Size nasip olsun abi.
Video atarsam bazı kullanıcıların zoruna gider harbi :D hehrhhehhd
Ben dünyanın güzelliklerini istemiyorum artık hocam hayat ne zaman 1 verse 10 geri alıyor mutlu olmaya iyi birşeye sahip olmaya korkar oldum ?
Rüyamda bile otobüse binip şöföre kart uzattım hem de bugün ruhumuz fakir aga yapacak bişi yok ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Ben dünyanın güzelliklerini istemiyorum artık hocam hayat ne zaman 1 verse 10 geri alıyor mutlu olmaya iyi birşeye sahip olmaya korkar oldum ?
Aslında korktuğuna göre sahip olamıyorsun.
Birşeyi çok istersen, mutlaka ve mutlaka ona ulaşacağına çabalıyorsan istediğine ulaşacağına emin olabilirsin.

İstediğini elde etmek Çaba, Azim ve Sabır işidir. :)
Korkuyorsan eğer, sanki oyuna başlamadan kaybetmişsin.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Aslında korktuğuna göre sahip olamıyorsun.
Birşeyi çok istersen, mutlaka ve mutlaka ona ulaşacağına çabalıyorsan istediğine ulaşacağına emin olabilirsin.

İstediğini elde etmek Çaba, Azim ve Sabır işidir. :)
Korkuyorsan eğer, sanki oyuna başlamadan kaybetmişsin.
Hocam şöyle birkaç örnekle anlatayım o kadar analiz falan yapıyorsun takip ediyorsun iddia oynuyorsun diyelim basıyorsun parayı tutuyor kupon mesela koyduğunun 10 katını kazanıyorsun diyelim.Mesela sen gelene seviniyorsun ya o hafta bakıyorsun evin yanmış o zaman ne oluyor aldığının 10 katını kaybediyorsun bir de evdeki manevi olarak değerli şeylerin gittiğini düşün.Neyse bunlar olağan şeyler diyosun bir daha oynuyorsun çok daha iyi paralar kazanıyorsun bakıyorsun bu sefer de arabanı ve işini kaybediyorsun aynı hafta yada aynı ay.Mesela yine somut bir örnek vereyim ne zaman böyle çok gülsem keyfim yerinde olsun birkaç gün biri mutlaka bozar moralimi yada moralimi bozacak bişey illaki olur hiç gecikmez bir de genelde aynı hafta olur.Bunlar öyle birkaç yıllık gözlemler değil hani 10 15 yıldır böyle bu rutin.Hani güzel şeyler bana haram kılınmış gibi bir his oluyor artık ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Hocam şöyle birkaç örnekle anlatayım o kadar analiz falan yapıyorsun takip ediyorsun iddia oynuyorsun diyelim basıyorsun parayı tutuyor kupon mesela koyduğunun 10 katını kazanıyorsun diyelim.Mesela sen gelene seviniyorsun ya o hafta bakıyorsun evin yanmış o zaman ne oluyor aldığının 10 katını kaybediyorsun bir de evdeki manevi olarak değerli şeylerin gittiğini düşün.Neyse bunlar olağan şeyler diyosun bir daha oynuyorsun çok daha iyi paralar kazanıyorsun bakıyorsun bu sefer de arabanı ve işini kaybediyorsun aynı hafta yada aynı ay.Mesela yine somut bir örnek vereyim ne zaman böyle çok gülsem keyfim yerinde olsun birkaç gün biri mutlaka bozar moralimi yada moralimi bozacak bişey illaki olur hiç gecikmez bir de genelde aynı hafta olur.Bunlar öyle birkaç yıllık gözlemler değil hani 10 15 yıldır böyle bu rutin.Hani güzel şeyler bana haram kılınmış gibi bir his oluyor artık ?
Abi iddia filan oynuyorsan eğer baştan kaybediyorsun zaten. Öyle şeylerle uğraşmamanı öneririm.

Meslek edinip kendini geliştirip para kazanma ve dahada yükseklere gözünü dikmelisin. Başka olmayacak başarının yolu.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Abi iddia filan oynuyorsan eğer baştan kaybediyorsun zaten. Öyle şeylerle uğraşmamanı öneririm.

Meslek edinip kendini geliştirip para kazanma ve dahada yükseklere gözünü dikmelisin. Başka olmayacak başarının yolu.
Yok hocam onlar örnekti ben iddia oynamam ? Ama son örneği kendimden verdim 3 5 gün gülsen acısı mutlaka çıkıyor sonra ?

Reaksiyon puanı
6,380
Yav yemin ederim sokakta oynayan şu çocukları bir gün çıkıp teker teker kesecem. Boyları da yetiyor zile basmayıp sırf şımarıklıktan "AAAAANNNNNNEEEEEE" diye bağırıp duruyorlar. Bazılarının annnesi sağar galiba akşama kadar çocuk her gün ağlayarak bağırıyor. Ki annesi de sağar değil sadece lafın gelişi söyledim. İş dedikoduya gelince çok iyi dinliyor. Bir de o çocuklar sabah 9'dan akşam 11'e kadar oynuyor.

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Yav yemin ederim sokakta oynayan şu çocukları bir gün çıkıp teker teker kesecem. Boyları da yetiyor zile basmayıp sırf şımarıklıktan "AAAAANNNNNNEEEEEE" diye bağırıp duruyorlar. Bazılarının annnesi sağar galiba akşama kadar çocuk her gün ağlayarak bağırıyor. Ki annesi de sağar değil sadece lafın gelişi söyledim. İş dedikoduya gelince çok iyi dinliyor. Bir de o çocuklar sabah 9'dan akşam 11'e kadar oynuyor.
Aynen öyle bağırıyıp duruyorlar

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
Kasayı temizledim bugün içinden bi dinozor çıkmadı yani siz düşünün kaç yıldır temizlemiyorum iyi oldu.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Olağanüstü bir hal 1. Ve 2. Dunya savasi arasinda yeniden dogan bir ulke. Halka sorulmamasi normal. Oy verenlerde halki temsil edenler degil mi? Bolgelerinin onde gelenleri.
Halk ömründe karar almamis oy kullanmamis verecekleri karara ne denli guven olur. Hele isyancilari ve mandacilari goz onunde bulundurunca gayet yerinde hareket.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var. O milletin temsilcisi dediklerine de sormadılar.
Milletin temsilcisi dediklerinin yarıdan fazlası ne cumhuriyetin ilanında ne halifeliğin ilgasında mecliste yoktu. Hatta haber alıp gelemesinler diye evlerinin önüne polis dikilmişti. 2. tbmmde 328 vekil var. Bunun yarısı 164 eder, oysa oylamalarda 160 kişi bile yoktu.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Yalnız şöyle bir sıkıntı var. O milletin temsilcisi dediklerine de sormadılar.
Milletin temsilcisi dediklerinin yarıdan fazlası ne cumhuriyetin ilanında ne halifeliğin ilgasında mecliste yoktu. Hatta haber alıp gelemesinler diye evlerinin önüne polis dikilmişti. 2. tbmmde 328 vekil var. Bunun yarısı 164 eder, oysa oylamalarda 160 kişi bile yoktu.
Peki tamam ? Allah allah polis felan dikip getirtmemişler demek. İlk kez duydum.. ?

Atatürk'ün istese herhangi bir devlet yönetim şeklini ortaya sunabileceğini unuttunuz galiba.
Eziyet içindeki halka kendi devletini, özgürlüğünü verdiğin sürece yönetim şeklini umursayacaklarını zannediyor musun ? O halde Cumhuriyet getirilmiş. Dediğiniz doğruysa tedbir amaçlı yapılan bir şey bile olabilir.

O kadar tarih dersi gördüm hiç böyle bir şey duymadım. Acaba hasta olduğum haftaya mı denk geldi. Yoksa üzerinden yıllar geçti diye mi hafızamdan silindi ? ? ? Ama araştıracağım.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Peki tamam ? Allah allah polis felan dikip getirtmemişler demek. İlk kez duydum.. ?

Atatürk'ün istese herhangi bir devlet yönetim şeklini ortaya sunabileceğini unuttunuz galiba.
Eziyet içindeki halka kendi devletini, özgürlüğünü verdiğin sürece yönetim şeklini umursayacaklarını zannediyor musun ? O halde Cumhuriyet getirilmiş. Dediğiniz doğruysa tedbir amaçlı yapılan bir şey bile olabilir.

O kadar tarih dersi gördüm hiç böyle bir şey duymadım. Acaba hasta olduğum haftaya mı denk geldi. Yoksa üzerinden yıllar geçti diye mi hafızamdan silindi ? Ama araştıracağım.
Bende bir sürü tarih dersi gördüm ve bana o derslerde anlatılanların yüzde 70'i yalan çıktı. MEB kitabında Abdülhamid'in resminin altında Kızıl Sultan yazdığını dün gibi hatırlarım.
Sana kolaylık sağlayayım;

- Erik Jan Zürcher, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, (Tercüme eden: Gül Çağalı Güven), Bağlam Yayınları, İstanbul 1992, sayfa 50.
- TBMM Zabıt Ceridesi, İçtima 28, 29 Ekim 1923, cilt 2, sayfa 96.
- TBMM Zabıt Ceridesi, İçtima 28, 29 Ekim 1923, cilt 2, sayfa 99. (Orijinali 119. sayfa)
- Ahmet Cemil Ertunç, Cumhuriyetin Tarihi, Pınar Yayınları, 6. Baskı, İstanbul 2011, sayfa 72.
- Işıl Çakan, Türk Parlamento Tarihinde II. Meclis, Çağdaş Yayınları, İstanbul 1999, sayfa 86-90.
- Dursun Gök, İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Dönemi (1923-1927), Siyasi, Sosyal, İktisadi Gelişmeler, İnkılaplar, Olaylar, Tepkiler, Konya 1995, sayfa 12.
- Dursun Gök, İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Dönemi (1923-1927), Siyasi, Sosyal, İktisadi Gelişmeler, İnkılaplar, Olaylar, Tepkiler, Konya 1995, sayfa 14.
- Yılmaz Öztuna, “Cumhuriyet’e geçiş biraz sancılı oldu”, Türkiye Gazetesi, 14 Mayıs 2011.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Sanki MEB'i atayan kişiyi desteklemiyorsunuz..?
Ben mi atadım?
Bilip bilmeden atlamışsın, dediğim olay 2001 veya 2002. Daha ortada Akp hükümeti bile yok. Ayrıca sanane benim kimi destekleyip kimi desteklemediğimden. Burada siyaset yapmıyoruz.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Bende bir sürü tarih dersi gördüm ve bana o derslerde anlatılanların yüzde 70'i yalan çıktı. MEB kitabında Abdülhamid'in resminin altında Kızıl Sultan yazdığını dün gibi hatırlarım.
Sana kolaylık sağlayayım;

- Erik Jan Zürcher, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, (Tercüme eden: Gül Çağalı Güven), Bağlam Yayınları, İstanbul 1992, sayfa 50.
- TBMM Zabıt Ceridesi, İçtima 28, 29 Ekim 1923, cilt 2, sayfa 96.
- TBMM Zabıt Ceridesi, İçtima 28, 29 Ekim 1923, cilt 2, sayfa 99. (Orijinali 119. sayfa)
- Ahmet Cemil Ertunç, Cumhuriyetin Tarihi, Pınar Yayınları, 6. Baskı, İstanbul 2011, sayfa 72.
- Işıl Çakan, Türk Parlamento Tarihinde II. Meclis, Çağdaş Yayınları, İstanbul 1999, sayfa 86-90.
- Dursun Gök, İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Dönemi (1923-1927), Siyasi, Sosyal, İktisadi Gelişmeler, İnkılaplar, Olaylar, Tepkiler, Konya 1995, sayfa 12.
- Dursun Gök, İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Dönemi (1923-1927), Siyasi, Sosyal, İktisadi Gelişmeler, İnkılaplar, Olaylar, Tepkiler, Konya 1995, sayfa 14.
- Yılmaz Öztuna, “Cumhuriyet’e geçiş biraz sancılı oldu”, Türkiye Gazetesi, 14 Mayıs 2011.
Yalan çıktı. Güzel güzel gerçek tarihimizi bulmaya gidiyorum şimdi. Çook teşekkür ederim efendim. ?

Yakın tarihtekilere şüpheliyim. Umarım fetocu felan değildir onlarıda araştırmak lazım bi ? ?

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Sayfa nosuna kadar bir sürü kaynak verdim. Gelmiş Atv, youtube, kılıç kalkan edebiyatı yapıyorsunuz. Buyrun aksini ispatlayın. Hodri Meydan. Slogan edebiyatıyla karşıt fikirleri alaya alarak, dalga geçerek kendinizi kandırırsınız anca.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uğraşma birader. Aç TRT veya ATV'den bir Osmanlı dizisi. Eline de kılıç. İnsanlar nasıl tarih öğreniyor sanıyorsun? İzle öğren.
Demek ki sen öyle öğrenmişsin ki herkesi öyle öğreniyor sanıyorsun.

Son düzenleme:

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Üşendim ikinize de alıntı yapmaya. Sayfa nosuna kadar bir sürü kaynak verdim. Gelmiş Atv, youtube, kılıç kalkan edebiyatı yapıyorsunuz. Buyrun aksini ispatlayın. Hodri Meydan. Slogan edebiyatıyla karşıt fikirleri alaya alarak kendinizi kandırırsınız anca.
Polis haber almayi engelledi vs yazıyorsun kaynak neresi o attıklarinda ? Güvenilirliği nedir ? Gözümden mi kaçtı acaba.
Hadi doğru olsun. Herkes hain olsun. 90 100 yıl önceye göre ders çıkarıp basiretsiz padisahlar mi koyalım başımıza yoksa kimsenin umrunda olmayan halifeligi mi geri getirelim ?
Anlaşılan o devirdeki mandacıların, isyancıların zihniyeti devam ediyor.

Ne yazık ki özgürlük bile nankörlere çözüm olmuyor..

O eski devir bitti ve geri gelmeyecek. Anayasada devletin dinide yönetim biçimide gayet güzel belirtilmiş. Farklı bir arzusu olanlarda anca içlerinde kin güdebilir. Hadi eyvallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...