Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Tarihin bize doğru anlatılmadığı veya eksik anlatıldığı çok doğru bir tespit. Okumayan veya bilmeyen yaşı ufak kardeşlerimiz işi dalgaya vuruyor ama çok değişik işler var.

Mesela Mustafa Kemal Paşa'nın padişah olmadan önce Vahdettinin Yaveri olduğu onunla Avrupaya gezilere gittiği haftalarca birlikte yan yana bulundukları hiç anlatılmaz bize. Mesele Vahdettin o kadar paşa varken ( Mustafa Kemal'den daha kıdemli ve üst rütbeli. ) Samsun'a onu göndermesi ve sınırsız yetki ve para ile oralara yollaması milli mücadelenin başlatılması tesadüfmü acaba ? Bunlardan hiç bahsedilmez.

Sonra tarihte Mustafa Kemal Paşa'nın Sultan Vahdettinin kızı Sabiha Sultana Evlenme teklif ettiği. Kabul etse saraya DAMAT OLACAĞI hiç anlatılmaz bize. Yıllar sonra evlatlık edindiği kıza Sabiha adını koyması tesadüfmüdür acaba ?

Benzer şekilde Mustafa Kemal paşanın yakın arkadaşlarından Enver Paşa hiç anlatılmaz. Enver paşa benzer şekilde saraya Damat olmuştur. Sonra Mustafa Kemal paşanın gençlik yıllarında İttihat ve Terakki üyesi olduğu anlatılmaz hiç.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Polis haber almayi engelledi vs yazıyorsun kaynak neresi o attıklarinda ? Güvenilirliği nedir ? Gözümden mi kaçtı acaba.
Hadi doğru olsun. Herkes hain olsun. 90 100 yıl önceye göre ders çıkarıp basiretsiz padisahlar mi koyalım başımıza yoksa kimsenin umrunda olmayan halifeligi mi geri getirelim ?
Anlaşılan o devirdeki mandacıların, isyancıların zihniyeti devam ediyor.

Ne yazık ki özgürlük bile nankörlere çözüm olmuyor..

O eski devir bitti ve geri gelmeyecek. Anayasada devletin dinide yönetim biçimide gayet güzel belirtilmiş. Farklı bir arzusu olanlarda anca içlerinde kin güdebilir. Hadi eyvallah
O Polis dikilmesi olayı benim uydurmam değil. Suçlayacaksan Zeki Kadirbeyoğlu'nu suçla :DHatırlatırım kendisi 2. TBMM vekili olur. Halifeliğin kaldırılmasında red oyu veren tek vekildir ayrıca. Birde o üstte attığım kitapları, yazıları yazanları suçla.

Bir de çok yanlış yerlere çekiyorsunuz. Devletin rejiminden, anayasada devletin bir dini olmamasından şikayetçi olan veya geçmişe özlem duyan yok burada. Ek bir şey daha diyeyim; tarihimizde en sevdiğim devlet KARAHANLI'dır. Sebebini de artık siz bulun.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
Kıssadan hisse ,yorumsuz
95438272_10158288631673209_1546815768526585856_o.jpg

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
O Polis dikilmesi olayı benim uydurmam değil. Suçlayacaksan Zeki Kadirbeyoğlu'nu suçla :DHatırlatırım kendisi 2. TBMM vekili olur. Halifeliğin kaldırılmasında red oyu veren tek vekildir ayrıca. Birde o üstte attığım kitapları, yazıları yazanları suçla.

Bir de çok yanlış yerlere çekiyorsunuz. Devletin rejiminden, anayasada devletin bir dini olmamasından şikayetçi olan veya geçmişe özlem duyan yok burada. Ek bir şey daha diyeyim; tarihimizde en sevdiğim devlet KARAHANLI'dır. Sebebini de artık siz bulun.
Şikayetci biri olanın pesinden yazdiginizdan öyle algiladim ozaman kb.
Ancak dediklerim gayet gecerli.

Bende gecmis devletlere saygi duyarim ancak sevmem. Acaba sebebi nedir ? Artık siz bulun.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Şikayetci biri olanın pesinden yazdiginizdan öyle algiladim ozaman kb.
Ancak dediklerim gayet gecerli.

Bende gecmis devletlere saygi duyarim ancak sevmem. Acaba sebebi nedir ? Artık siz bulun.
Temiz kardeşim benim.
Belki bir iğne değildik, ama bizde bazılarına çok battık bee....

JustWatch örgütünün tozlu Sayfalarından. ?

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
En iyi kargo şirketi diye bir şey yoktur, bölgeye göre değişen kargo kalitesi vardır.

Reaksiyon puanı
6,380
Harbiden simülasyon oyunlarının katkısı oluyor. Real Racing 3'te resmen rekor kırdım. 4 tur kusursuz bir yarış çıkardım. Ama sadece ilk turun rekorunu kırdım. BMW M8 GTE ile. Ve herhalde o yarışı 9999999999 kez falan yaptım, bu gün rekor kırdım. Ama araç ful upgrade edilmişti. O etken var.

Çok mutluyum.

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Onları ülkeye sokandadır kabahat.
Ben olayı anlamadım.
Münafık oldum, laik oldum, dinsiz oldum, namazsız oldum, kemalist oldum batı sevdalısı oldum, avrupa hayranı oldum nankör oldum,şeriatçı oldum, dinci oldum, ışidci oldum, medeniyet düşmanı oldum, chpli oldum ırkçı oldum,

Biri ne olduğuma karar versin artık. :D

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,561
Gemlik'e taşındık. Ne güzel hava buz gibi. İnsanlar arabalar geçiyor sürekli. Yüksek binalar filan var. Asansör var, yokuş bile var.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Gemlik'e taşındık. Ne güzel hava buz gibi. İnsanlar arabalar geçiyor sürekli. Yüksek binalar filan var. Asansör var, yokuş bile var.
Hayırlı olsun. Trafik aydınlatma direkleri var mı?

Aydınlık yolları severim de :D

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,561
Otobanın dibindeyiz. Evde birbirimizi duyamıyoruz balkonda da geceleri sakin iyi ki. Zifiri sessizlikten karanlıktan gelince gözler kulaklar çalışmaya başladı :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Peygamberimizin ırkına hakaret ediyorsun diyecek kadar bilgisiz ve cahil biri ile konuştuğunun farkına varman lazım bunlara cevap vermek için düşündüğün her saniye zaman kaybı çünkü cevap versen bile bi pohtan anlamazlar; fikirleri, düşünceleri değişmez.
Ben cevap vermeden duramam. Hastalık gibi birşey. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...