Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M

Murat Burç

SDN Okuru
İos kullanmak için aşığı olmana gerek yok, ekosistemini kur bak bakayım daha android ve Windows yüzüne bakıyor musun? ?
Biliyorum okumayacaksınız ama yazayım.
Bir de termal macun değişimi işe yaramışa benziyor. Bir saattir full yük video render 75'i geçmedi. Normalde 95-100'ü zorlardı.
Dell 7567 laptop var. Termal macunu değiştiricem. Sırtım çatladı 1.5 saat. Hala ağrıyor. Tamam 25-30 derece fark etti ve değdi. Ama 10 dakika küfür ettiysem 10 dakika şehadet getirdim. Şekilden şekile girdim. Servise vereyim. Parasını da vereyim diyorum termal macunu değiştirsin. Servis yok. Kütahyadayım ama sakaryada bile yok. Anakartı yanmıştı istanbula gönderdim. Hani bilmiyorum muhtemelen appleda o kasayı açamayacağım bile ama. Asus sıvı metalli bilgisayar getiriyormuş. Termal macun derdi olmayacak herhalde. Termal macun meselesi zulüm. Geçen sene Boya BY M1'i takıyorum adam gibi ses vermiyor. Ucuz ürün falan diyeceğim olmayacak. Dell'in salak ve boktan Max Audio Q yazılımı içine ediyor herşeyin. Yahu ben neden 3.5 mm jaka taktığım şeyi seçmek zorundayım? Tanısana. Windows 7 bile tanıyor. Windows 7'li 10 yıllık anakart boya by m1 diye yazıyordu diye hatırlıyorum.

Neyse efendim. HyperX Quadcast aldım. İçinde ses kartı var diye sterio mixi kullandırmıyor. Ya ben beceremiyorum diyeceğim. Niye bu kadar zor olsun? Açtım işte sterio mixi. (Sorun mikrofonda değil windowsta)

Neyse dönelim Android'e daha doğrusu gerizekalı OnePlus'a.

HyperX Quadcast daha doğrusu harici mikrofonlar. Yahu otg ile takıyorum eşşek kadar mikrofunu çalıştırıyorsun. Ses kaydedicinden ses kaydediyorsun. Stok kamera videoda harici mikrofon ile ses kaydetmiyor. Kaldırıp duvara fırlatasım geliyor herşeyi.
3. Parti uygulamalarda 4K 60 FPS video çektirmiyor. Sadece Gcam. O da Allah'tan harici mikrofon destekliyor ama bilin bakalım. Nereden çekersen çek SD855+'da 4K 60 FPS'de 5 dakika sınırı var.

Yıl olmuş h264 ile video çekiyor. Bir de 160 mbps ile video çekiyor. 160 diyorum burayı vurgulayarak söylediğimi farz edin. 4K 30'da 40, 4K 60'da 160. Bunu yapabilen cihaz stok kamera harici mikrofon ses kaydı almıyor. Neden? Çünkü gerizekalılık. Neden çünkü çinli. Çinli diyorum ama Xioami'de böyle dandiklikler yok onun da başka problemleri işte.

OnePlus iyi güzel hoş fakat bundan sonra telefon alırsam param da olursa. Telefon olarak Samsung, Sony, LG asla bu markalardan başka hiçbir markanın yanına bile yaklaşmam. Ha param yok diyelim. OnePlus yeni cihazlarını 1000 dolardan sürecek.
Bugün Note 9 5500'e satılıyor 4500'e S10 lite satılıyor. Bu S20 Ultra bir gün fiyat indirimne gitmeyecek mi? 6000'e hatta belki 5000'e düşmeyecek mi? Bal gibi düşecek. Eski samsung amiralini alırım. VArsın güncelleme olmasın. Olmasın ya. OnePlus'un 20 güncellemede vereeğini samsung 1 güncellemede veriyor.

Windows dedim ya. Bakmayın Apple masalları anlattığıma. Bu dediklerim Apple severlerin hoşuna gitmeyebilir fakat dandik işlemcili bilgisayara da 15-20 TL verecek kadar kendimi enayi hissetmiyorum. Dediğim yanlış almasın alanlara enayi demiyorum. Ben alırsam kendime enayi derim.

Ryzen 4800H gelecek. Muhtemelen video render performansı olarak bütün işlemcilere kafa atacak. Çok yüksekten uçalım fiyatı 15000 TL'den gelse En dolu MBP 16'dan üzerine 6000 TL kalıyor.
İster 6000'e DSLR al. İster lisanslı resolve al. Adobe Premiere goygoyu dönecektir. Premiere Pro'yu satın alma diye bir yol yok. Sadece kiralayabiliyorsun.
Resolve'un hem çok kapsamlı free versiyonu var hemde Studio versiyonu 300 dolar Türkiye'de 3000 TL.

Bu hesaplamalar daha uzar. Fakat şunu söyleyeyim. Kaba tabirle adeta para sıçsam yine de Apple'ın mantıklı bir tarafı yok. iPad Pro'lar istisna rakipleri yok adamların benim ilgilendiğim konularda.

Mesele sorunsuzluk değil benim için saf performans. Yav koy gitsin para yok zaten bende. :D :D :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekosistemini kur bak bakayım
Parası olana hayat güzel. Bir bütün olarak Android veya Windows hiç daha üstün demedim. Ama benim için bütünlüğe ve sorunsuzluğa o parayı veremem. Hele bilgisayarları.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yazdiklarinin Tamamini Okudum.
Yazdiklarina Gore Kendince veya Teknik Olarak Hakli Olabilirsin.
Fakat Zamaninda ve Simdilerde Ettigin Buyuk Laflardan Olsa Gerek Hicbirzaman iPhone ve Mac Tarafina Gecmeyeceksin ki Buda Senin Icin Inat Olmus Gibi Gorunuyor.

Kisaca Apple Rahatliktir Huzurdur Mutluluktur.
Yok Termalidir Güvenligidir Fiyatidir Yok Apk sidir Susudur Busudur vs'lerin Minimuma Indirgenmis Halidir.
10 Beygir Gucle Rakibi Olan 100 Beygirlik Cihazlarin Yapamadigini Sorunsuz Yapabilmektir ve Bunun Yaninda Stabildir ve Kararlidir Uzun Ömürlüdür.

Fiyati Abartili Olabilir Buna Itiraz Etmem Ama Adamlar Yaptiklarinin Hergun Arkasinda ve Musteri Memnuniyeti Konusunda Ne Kadar Ciddi Olduklarida Ortada.
Laflarımı yutmaktan hiç çekinmedim. Yanlıştan inadımdan dolayı dönmeyeceğim diye bir kafayla hareket etmiyorum.

Macbook'lar 10 beygir gücü ile 100 beygirlik cihazların yapmıyor. Hele alt modelleri oldukça rezil donanımlara ama oldukça yüksek fiyatlara sahip.

Tam manasıyla 5 senedir Android kullanıyorum kullandığım apk sayısı 25'i geçmez. Gerçekten ısrarla yüklediğim tek apk gcam.
Hiç virüs problemim olmadı. Güvenliği dert etmedim. Sorun yaşamadım.

Yaşadığım sorunların hepsi aslında başka android cihazların yapabildiği, fakat firmanın amatörlüklerinin sonucu. En nihayetinde 500 dolara SD855+ aldım. IMX586 aldım. Sineye çekmek lazım. Çözümünü de buldum. Tek aramayla. Sorunsuz. Güvenli. Google Kamera APK.

Türkiye'de internet zulmü ne zaman bitecek acaba?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ama Hicbir Sekilde Apple'in Ekosistemlerinde MEvcut Degil
Yahu siz neden esas noktayı kaçırıyorsunuz.

Ben ne kadar sövsem ne kadar laf etsemde ben OnePlus 7T'yi 3350 TL'ye aldım.

Sürekli Apple sorunsuz goygoyu ben demiyorum sorunlu. Eskisi kadar rezil rezalet bir durumda değil. Artık bir çok standartı destekliyor tamam da. 10000+ TL? E bir zahmet desteklesin değil mi?
Ben eskisi kadar Apple'a cephe almıyorum. Evet fiyat indirse piyasayı siler. Ama indirirse.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
ios kullanmam kesinlikle mümkün değil bu mesajı chrome ile android 5.1 ile yaziyorum...
IMG_20200227_145125_278.jpg

• Komik
Reactions: _X_

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Rahatlanmasa 154563 mesaj atılmazdı. :)

154564 oldu ve daha çok rahatladım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
siz söyleyince rahatladiniz mi ki
Buraya yazmaya devam ettiğime göre bana da iyi gelmiş demek ki. Öyle "ohhh dünya varmış", "süper oldu" gibi bir durum yok tabii ki. :)

(Edit: Bu mesaj ile birlikte bu başlığa 195 adet mesaj göndermişim.)

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Bu konuda itikadım pek sağlam değil.
Çünkü ben içine attıkça rahatlayan biriyim sanırım.
Ama tamam söyleyeyim...
İnsanlar nasıl varlıklar?
cesaretleri kadar mı menfaatleri kadar mı insanlar?
korkaklıgi kadar mı işlerinin düşmeleri kadar mı seviyesizler?
Sevecek Kadar mı adamlar gidecek kadar mı zavallılar?
unutacak kadar mı basitler yoksa hatirlanmayacak kadar mı değersiz?
cevab vereyim mi verir misiniz?
aşk meşk acısı flan değil yanlış anlamayın. olmaz da asla
Sadece dost dediklerimizin Çürük yumurta çıkmasi meselem.
Ben derdimi dökmeyi hiç sevmem ki...

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
Bu konuda itikadım pek sağlam değil.
Çünkü ben içine attıkça rahatlayan biriyim sanırım.
Ama tamam söyleyeyim...
İnsanlar nasıl varlıklar?
cesaretleri kadar mı menfaatleri kadar mı insanlar?
korkaklıgi kadar mı işlerinin düşmeleri kadar mı seviyesizler?
Sevecek Kadar mı adamlar gidecek kadar mı zavallılar?
unutacak kadar mı basitler yoksa hatirlanmayacak kadar mı değersiz?
cevab vereyim mi verir misiniz?
aşk meşk acısı flan değil yanlış anlamayın. olmaz da asla
Sadece dost dediklerimizin Çürük yumurta çıkmasi meselem.
Ben derdimi dökmeyi hiç sevmem ki...
Dök içini Dök Dök çekinme burda sadece ama sadece ikimiz varız..mesajlarını kimse görmeyecek...ben gizlerim çekinme dök içini Dök Dök Dök Dök sadece ikimiz varız hadiii!!!

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Yahu insanlar her şeyi foruma soruyor.
3 saniye ayırsa Google'a sorsa zaten cevabı bulacak. Üşengeçlik midir? Üşengeçlikse bu ne biçim üşengeçliktir anlamadım.

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
benim sorularimdan birisine mi denk geldiniz? ??
Yahu insanlar her şeyi foruma soruyor.
3 saniye ayırsa Google'a sorsa zaten cevabı bulacak. Üşengeçlik midir? Üşengeçlikse bu ne biçim üşengeçliktir anlamadım.

@Usain haa anladım optik görüntü sabitleyici..... konusu demi?

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
benim sorularimdan birisine mi denk geldiniz? ??
Hayır.
Allah affetsin. Böyle sorular soranla böyle dalga geçilir. :)

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
yoo dedikleriniz hiç de dalga gibi değil..
kardeşim internetinle sadece foruma mi girebiliyorsun
google yazmayı denediniz de cevap mı vermedi?

şeklinde olursa dalga olurdu bence
Hayır.
Allah affetsin. Böyle sorular soranla böyle dalga geçilir. :)

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Annotation 2020-04-11 023010.png

Sandıklılılaştıramadıklarımızdan mısınız?

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,361
resim yüklemek istedim ,yazılar okunmuyor!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...