Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Lise mezuniyet puanım 80 küsür gelecek.
LYS'nin sonunda (yerleştirme puanı) kaç puan ekler sizce ? Tecrübesi olan var mı? :)

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Güneş paneli ne alaka? Mümkünse sistemin fotoyu atsana.

güneş paneli ışıldağın içindeki pili doldurmak için ordanda usb ile fana bağlı
Ne yazıkki şuankinin fotoğrafını atamıyorum t20nin kamerası bu sürümde çalışmıyor
1-2 Ay önce benzer bir sistemi telefondan film izlemek için yapmıştım
OqrZQn.jpg

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Yav YGS ile LYS nin ne farkı var ben çözemedim bi türlü.

Sınav tipi olarak çok farklı.
YGS'de ; eşit ağırlık okuyorsan da matematik fen okuyorsan da aynı sınava giriyorsun. (Türkçe-Mat-Fen-Sosyal) . Hepsini çözebilirsin . Tabi zaman yeterse. Ayrıca bu sınav tek oturum. Bir seferde bitiyor.

LYS'de başvuruda bulunurken hangi derse gireceğini seçiyorsun. Zorunluluk yok ders seçmede.
Tabi MF okuyorsan matematik ve fen seçeceksin. Yok ben edebiyata girmek istiyorum dersen ona da girebilirsin.

Bu sınav oturum oturum yapılıyor. Mesela önce matematik veriyorlar sonra geometri. Ama ikisinin süre ayrı ayrı.
Öbür hafta fen oluyor. O da aynı şekilde.

Puan sistemi de farklı . YGS'de 6 farklı puanlama var. LYS'de MF isen 4 .

YGS'de 180'î geçemezsen LYS'ye giremezsin. YGS'den aldığın puanın bir kısmı LYS'den sonra yerleştirme puanına eklenir.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Sınav tipi olarak çok farklı.
YGS'de ; eşit ağırlık okuyorsan da matematik fen okuyorsan da aynı sınava giriyorsun. (Türkçe-Mat-Fen-Sosyal) . Hepsini çözebilirsin . Tabi zaman yeterse. Ayrıca bu sınav tek oturum. Bir seferde bitiyor.

LYS'de başvuruda bulunurken hangi derse gireceğini seçiyorsun. Zorunluluk yok ders seçmede.
Tabi MF okuyorsan matematik ve fen seçeceksin. Yok ben edebiyata girmek istiyorum dersen ona da girebilirsin.

Bu sınav oturum oturum yapılıyor. Mesela önce matematik veriyorlar sonra geometri. Ama ikisinin süre ayrı ayrı.
Öbür hafta fen oluyor. O da aynı şekilde.

Puan sistemi de farklı . YGS'de 6 farklı puanlama var. LYS'de MF isen 4 .

YGS'de 180'î geçemezsen LYS'ye giremezsin. YGS'den aldığın puanın bir kısmı LYS'den sonra yerleştirme puanına eklenir.

Şimdi YGS de ilk önce sayısal kısmı yeterse sözel kısmı yaparsam, Lys de Mat-Fen girsem nolur?

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Şimdi YGS de ilk önce sayısal kısmı yeterse sözel kısmı yaparsam, Lys de Mat-Fen girsem nolur?

YGS'de sosyal filan az yaparsan LYS'de girip alacağın sosyal puanına az eklenir. Sen girmeyeceğin için sıkıntı olmayacak. Girmediğinden öyle bir puan da olmayacak.
Ama YGS'de sosyal yapman önemli . Özellikle Türkçe kesin yapmalısın. En çok Türkçe etkiler MF'ciyi.

YGS'de 6 puan var dedim ya , o puanlardan birinin 180'i geçmesi yeterli.
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION] Çölde su bulmak gibi bir şey o puan. :mrgreen:

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
O ölçüde puan alırsın. Diyelim ki sayısalcısın. MF-3'ten Tıpa veya MF-4'den Mühendisliğe gideceksin. O zaman YGS seni şu kadar etkiler;

mfpuanturleri.jpg

İlk dört sütun YGS son dört sütun LYS.

Aynen öyle [MENTION=261339]Meridian[/MENTION] :D

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
YGS'de sosyal filan az yaparsan LYS'de girip alacağın sosyal puanına az eklenir. Sen girmeyeceğin için sıkıntı olmayacak. Girmediğinden öyle bir puan da olmayacak.
Ama YGS'de sosyal yapman önemli . Özellikle Türkçe kesin yapmalısın. En çok Türkçe etkiler MF'ciyi.

YGS'de 6 puan var dedim ya , o puanlardan birinin 180'i geçmesi yeterli.
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION] Çölde su bulmak gibi bir şey o puan. :mrgreen:

Şimdi aklıma geldi okulda denem sınavı yapıyoruz. Mat fen tarih coğrafya yapıp çıkıyordum. Puan geliyor 250-300

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Yani Türkçe testini kesin yapmalıyım değil mi?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Amaç ne? LYS'de atıyorum Coğrafya'dan aldığın puan MF puanına etki etmez boşa girmiş olursun ancak TS'den gideceksen zaten girmen gerekiyor. Öbür türlü bir işe yaramaz.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Matematik ve fene ygs puanı eklenir ama diğer derslere(sosyal) eklenmez.(Tükçe'ye de eklenir.) :)
LYS'de aldığın puan geçerli olur sosyale vs.

Çok çetrefilli yav. Tek bir sınav türü gün gün yapsalar olmuyor mu? Teog gibi.

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
sarı kutuda 9044 puanım var yıl sonunda 11164 oluyor 7000 puanımın son kullanım tarihi 31.12.2015 T50 puanı 13 bin sizce t60 çıkınca t50 puanı düşermi yoksa aynı kalıp t60 için daha yüksek bir puanmı belirlenir ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
sarı kutuda 9044 puanım var yıl sonunda 11164 oluyor 7000 puanımın son kullanım tarihi 31.12.2015 T50 puanı 13 bin sizce t60 çıkınca t50 puanı düşermi yoksa aynı kalıp t60 için daha yüksek bir puanmı belirlenir ?

turkcell bu belli olmaz elindeki puan da uçar abudik bugudik bişeylere kalısın uçmasın diye bende 50tl çek almıştım...

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] yine ay başı, yine akk ve yine ben :mrgreen:

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ihıhı her ay sonu ay başını beklemenin mağdurluğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...