Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reaksiyon puanı
5,173

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Eğer aynı albümden bahsediyorsak çok sık dinlediğim bir albüm ancak eğlenceli kategorisinde değerlendirilebilir mi bilemiyorum.

Teoman'ın , Ortaçgil'in eylül akşamı şarkısını bir konserde çok sevdiğini ballandıra ballandıra anlattıktan sonra şarkıyı yanlış söylediğini falan anlatıyor. Medley'ler ikilinin konuşmaları falan eğlenceli geliyor hep bana ?

Reaksiyon puanı
5,173
Teoman'ın , Ortaçgil'in eylül akşamı şarkısını bir konserde çok sevdiğini ballandıra ballandıra anlattıktan sonra şarkıyı yanlış söylediğini falan anlatıyor. Medley'ler ikilinin konuşmaları falan eğlenceli geliyor hep bana ?
O zaman tüm mesele bakış açısı ile alakalı :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ne dinliyorsunuzun gereksiz kalabalığında kaybolmasını istemiyorum gerçekten. Mesajı silecekseniz silin.

Reaksiyon puanı
5,173
Popüler olan her şeyden nefret ettiğim gibi pop müziktende nefret ediyorum...

Ömrümde bu kadar amaçsız bir müzik türü görmedim.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Ben de oyun geliştirmeyi bıraktım ama oyun konularımı sildiremedim. :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Zaten leş hıza sahip olan kyk İnternetine 16gb kota konulmuş. Yurtlar da zamlandı. Bu ülkede her türlü zorluk çıkarılırken gençler yurt dışına kaçıyor diye vatan haini ilan ediliyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Turkcell superbox alın arkadaşlarınızla beraber 4 kişi alsa kafa rahat
Ben geçen sene Turkcell'den 50GB'lık AKKli paket kullandım arkadaşlara dedim ortak girelim yanaşmadılar. Son 3 ay sınırsız oldu devletin akk kaldırma meselesi yüzünden tertemiz kullandım 250 mpbs sınırsız interneti.

Şimdi tekrar alacağım bu sefer ya superbox alacağım 10 mpbs, simetrik internet gibi 10 mpbs de upload geliyor ya da turktelekomdan daha ucuza 4.5G hızında 50 gb kotalı alacağım. Yine girmeye yanaşacaklarını düşünmüyorum. Herkes kendi internetini nasıl hallederse halletsin.

Çok bir harcamam yok bu yüzden buraya rahat para ayırıyorum. İnternet benim için olmazsa olmaz zaten.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İndirme/Yükleme hızları biraz düşük ve biraz da pahalı gibi. Nakil derdinin olmaması güzel yalnız. Alternatifler arasında düşünülebilir. :)

diyor, acaba önceden bu şekilde miydi?
Kotalı 4.5G paketleri ve sınırsız 4.5G paketi vardı kotalılar bu fiyatlara yakında sınırısz olan 279 TL idi. Bu kaldırıldı. Sonra 10 mpbs sınırsız getirildi sonra 20 mpbs sınırsız getirilidi. 20 mpbs 10 mpbs fiyatıan düşürüldü sonra 10 mpbs fiyatı düştü sonra da 20 mpbs fiyatı arttı diye hatırlıyorum.

Reaksiyon puanı
5,173
Screenshot_20190910-214204.png

M

Murat Burç

SDN Okuru
1568141279547.png

Bilgisayara format atalı 11 gün oldu.

Ek paket 10GB 15 TL. 10-15 tl vergi yeni hat ücreti biniyor paket 75 tl oluyor. 150 TL'ye 100 GB 4.5G hızı veriyor. Bulunduğum çoğu yerde Türk telekom 20-50 mpbs hız veriyor.

Bu paketi de düşünüyorum ama Superboxa daha yakınım. Superbox 137 TL'ye gelecek. Dandik bir modeme 27 TL ekstra vereceğim veyahutta telefona takacağım. Odanaın içindeki çekim zayıf telefonda belli yerlerde iyi çekiyor çile çektiriyor. Modemin yani superboxun önceliği de yüksek çekim gücü de daha yüksek en nihayetine bunun için dizayn edilmiş. Telefona takılı hotspot inanılmaz hızlı şarj bitiriyor arama geldiğinde ikinci hat kesiliyor ısınıyor. Dediğim gibi modemlerin de alayı dandik. İyi bir modem 600-700 TL
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçen sene Turkcell bile odamın içinde delirtti beni. Turk telekom da telefon içinde aynı durumu gösterecek muhtemelen.

İnternet rezalet bu ülkede rezalet paramız pul oldu pul

M

Murat Burç

SDN Okuru
137tl ye superbox 10bps hız sunmuyor mu? Bana baya kazık geldi.
Var mı başka alternatifi? Yurttaki internet 0.1 mpbs bile değil. Bildiğin yok.

Turk telekomda blu tv izleyenlere ücret kesilmiş mesela öyle birşeyler okudum. Bak kotandan kesilmiyor direk ücret kesiliyor. Böyle saçmalıklar var.

Vallahi billahi kafayı yiyeceğim şu internet konusunda düzgün birşey yok.

Turkcell kazık evet ama TT ile uğraşılır mı bilemiyorum. Vodafonedan çok çektim.

Adamlar taş gibi telefon yapmışar fakat hala ekran yenileme hızında bir geliştirme yapmıyorlar. Onu yükseltip daha yüksek fpsli videolar çekmeye olanak vermeleri gerkeiyor.

Son düzenleyen moderatör:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Çok özür dilerim ama kyk'ya getirsinler sınır. Devlet yurdu ve ihtiyacı olanlar gitsin. Trilyonerin çocuğu gitsin özel yurduna.
O yaştaki çocuğun dizilerle, filmlerle vakit geçirmesi mantıksız. Hafta sonu kota kaldırılabilir. Kabul edin cüzzi rakamlarda yurtta oturuyorsunuz ve TR için sıkıntıya bant genişliği problemine yol açıyorsanız kaldırılsın. Zaten eğitim sistemi ezberle geç mantığındayken, bunca yolunu değiştirebilecek seçenek varken bence öğrencinin tek düşündüğü hız olmamalı.

Hangi bölüm internet hızına ihtiyaç duyar yada böyle sorayım ? Yazılımcı olsanız bile max indireceğiniz dosya 3 gb'dır.

Reaksiyon puanı
5,173
Çok özür dilerim ama kyk'ya getirsinler sınır. Devlet yurdu ve ihtiyacı olanlar gitsin. Trilyonerin çocuğu gitsin özel yurduna.
O yaştaki çocuğun dizilerle, filmlerle vakit geçirmesi mantıksız. Hafta sonu kota kaldırılabilir. Kabul edin cüzzi rakamlarda yurtta oturuyorsunuz ve TR için sıkıntıya bant genişliği problemine yol açıyorsanız kaldırılsın. Zaten eğitim sistemi ezberle geç mantığındayken, bunca yolunu değiştirebilecek seçenek varken bence öğrencinin tek düşündüğü hız olmamalı.

Hangi bölüm internet hızına ihtiyaç duyar yada böyle sorayım ? Yazılımcı olsanız bile max indireceğiniz dosya 3 gb'dır.
Yazılımcı değilim ancak bazen indirilenilecek basit bir şeyin kaynak kodları onlarca GB tutabiliyot. Mesela Android kernel ı üzerine çalışma yapacak birinin en az 30gb indirme yapması gerekir. Bunun dışında eğitim artık yavaş yavaş interaktifliğe doğru kaymaya başladı. Udemy üzerinden yada başka platformlarda ek kurs alıyor pek çok öğrenci.

Ayrıca film yada müzik dinlemenin aşırıya kaçmadığı müddetçe insana ciddi şeyler katacağı düşüncesindeyim.

M

Murat Burç

SDN Okuru

Sanane benim kyk İnterneti ile ne yapacağımdan sanane. SANANE? SA NA NE?
DEFOLUN gidin kendi işinizle uğraşın bas bas bağırmasını biliyorlardı süper devlet yurtları sınırsız kyk İnterneti diye. Oradan kıs nurdan kıs oraya zam buraya zam SA NA NE? KENDİ İŞİNE BAK

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Farklı bir bakış açısı tabi.

Diğer ülkelerle karşılaştırmak lazım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bir de TR için bant genişliği sıkıntısı oluşturuyorsunuz diyor BANANE lan adamlar yıllarca sömürdü de sömürdü geliştirdi ler altyapıyı zaten bu kadar az bir kitlenin TR için sıkıntı oluşturması imkansız

Gelen hız bu
Screenshot_20190911-160544.jpg

2000 öğrenci desek aynı anda bağlanmaları imkansız ama hadi aynı anda herkes yurtta ve bağlanıyor desek. 2000×0,5 koskoca yurda 2000 kişilik alt yapısı daha 2 senelik ve taş gibi yurda sadece 1000 mpbs hız geliyor emin olun 2000 kişinin 1000i bağlı değildir bu test yapıldığı sırada İnternete

2000 kişi için 1000 mpbs internet nedir şaka mı yapıyorsunuz dalga mı geçiyorsunuz? Bugün bireyselde 1000 mpbs paketler var benim lisede okuduğum vakit 5 sene önce her sınıftaki akıllı tahtaya 200 mpbs hız geliyordu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...