Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Düşündükçe kötü oluyorum, köprü de ki askerlere köprü de bomba var halkı geçirtmeyin denilmiş bir kısmına da tatbikat olduğu söylenmiş.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Düşündükçe kötü oluyorum, köprü de ki askerlere köprü de bomba var halkı geçirtmeyin denilmiş bir kısmına da tatbikat olduğu söylenmiş.
Acaba gerçekten öyle mi, yoksa paçayı kurtarma çırpınışları mı? Bir de işin bu boyutu var..

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Acaba gerçekten öyle mi, yoksa paçayı kurtarma çırpınışları mı? Bir de işin bu boyutu var..
Sıradan bir er sonuçta, ne planlayabilir ki? Daha kaç aylık asker bunlar?
uploadfromtaptalk1468684237539.jpg

Androıdx

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Tüm bu yaşananlar sonucunda tüm şehitlerimize allah'tan rahmet milletimize geçmiş olsun diliyorum.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Gönderilen askerler daha er. Askerliklerinin yanacağı düşüncesinde mecburen denileni yaptılar. Ne oldu? Piyon olarak gönderildikleri ve destekleri olmadığı için teslim olmak zorunda kaldılar. Keşke askerlikleri yansaymış, vatana ihanetten müebbet yemekten daha iyi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sıradan bir er sonuçta, ne planlayabilir ki? Daha kaç aylık asker bunlar?
Ekli dosyayı görüntüle 7103
20 yaşını çok küçümsüyorsunuz. Askere gidenler iyi bilir o askerlerin aklında kaç tilkinin gezdiğini.. Burada bile daha 20 yaşını doldurmamış ama aklında binbir tilkinin dolandığı gençler var. Eline imkan versen darbe yapacaklar neredeyse..

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
20 yaşını çok küçümsüyorsunuz. Askere gidenler iyi bilir o askerlerin aklında kaç tilkinin gezdiğini.. Burada bile daha 20 yaşını doldurmamış ama aklında binbir tilkinin dolandığı gençler var. Eline imkan versen darbe yapacaklar neredeyse..
Ama emin ol, yarısından fazlası, dövülen, linç edilen askerler, hiç bir şeyden haberi olmayan insanlar. Bir kaç tane ülkemi seviyorum ayakçısı vatandaş çıkıyor askere zulmediyor. Asla unutulmaz bu görüntü. Adam diyor ki yerde kanlar içinde yatan asker için, "Bırakın Allah rızası için vurayım." ...
Delirmemek elde değil, değil. Lan sığır sen asker olsan orda emir gelse, hadi bilgin de yok, böyle bişe yapıyorsun, emre uyma bakalım nasıl ne şekilde G3'ü bir yerlerinden çıkarıyorlar. Ha ne oldu, Askerimiz Mehmetçiğimiz vatan haini oldu. YAZIK.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Konuyla ilgisi ne kadar bilmiyorum ama İslâm dininde zulûm yoktur, karar vardır. En azılı zalimler bile sadece öldürülür ve bırakılır, herhangi bir şekilde işkence yapılması söz konusu değil. 20 yaş gerçekten de küçümsenecek bir yaş değil, hatta bu yaşa erişmiş olanlar artık adam sayılırlar çocuk değil, her ne kadar genç de olsalar, buna rağmen yerde kıvranan bir adama "Allah rızası" için vurmak neresinden tutarsak tutalım elimizde kalır.

Bu kadar vahşi insanlar ne ara yetişti bu memlekette anlamak güç.

Tankla, jiple halkı ezen hayvanlara ise söylenecek bir şey yok, onlar insan olmadığından mantıklı bir davranış beklemiyoruz.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156

Kardeş zaten bazı askerler emre itaatsizlikten komutanı tarafından vurularak şehit edilmiş, bizzat bakan söyledi.
Savunma bakanı da erleri tatbikat bahanesiyle göndermişler, bize ulaşan ilk bilgi iki askerin birbirini vurduğu yönündeydi dedi.
Yani daha ilk dakikalarda komutanıyla kavga eden bir er, komutanını vurmuş sonra vurulmuş.
Ama istisnasız her erbaştan bu cesareti bekleyemezsin.
Hiçbirşeyden haberi olmayan, işin vahametini anlayınca teslim olan insanları nasıl darbecilikle suçlarsın.
Havadan ateş açan helikopteri kullananlar erbaş değildi, onlar rütbelilerdi.
Tankı süren er videosundaki de paniklediği için böyle yapmıştı.
Aralarında elbette bu işten haberdar olup niyeti bozuk olanlar olabilir.
Ancak burası herşeye rağmen insanların yargısız linç edilip öldürüleceği kabile devleti mi ?
Hiç vicdan kalmadı mı ?
Senin çocuğunun başına böyle birşey gelse ne yaşarsın.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Kardeş zaten bazı askerler emre itaatsizlikten komutanı tarafından vurularak şehit edilmiş, bizzat bakan söyledi.
Savunma bakanı da erleri tatbikat bahanesiyle göndermişler, bize ulaşan ilk bilgi iki askerin birbirini vurduğu yönündeydi dedi.
Yani daha ilk dakikalarda komutanıyla kavga eden bir er, komutanını vurmuş sonra vurulmuş.
Hiçbirşeyden haberi olmayan, işin vahametini anlayınca teslim olan insanları nasıl darbecilikle suçlarsın.
Ancak burası herşeye rağmen insanların yargısız linç edilip öldürüleceği kabile devleti mi ?
Hiç vicdan kalmadı mı ?
Net. Açıklamaya gerek kalmamış.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Hiç vicdan kalmadı mı ?

O an insanlarda paniklediği için hangisinin iyi hangisinin kötü olcağını anlayamazlardı iyi niyetli olup linç edilenlerde var ama halkın o atmosferde bunu anlaması çok zor suçlu olan askerler değil tabiki ancak en ağır bedeli de "Masum" olan erler ödedi Allah rahmet eylesin demekten başka yapacak bir şey yok malesef. Tankı süren adamda panik falan yoktu yol kenarındaki sivilleri ezip geçti ruhsuz herif. Darbe düşüncesindeki askerler rütbeli rütbesiz ölümü haketmiştir benim görüşüm.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ama emin ol, yarısından fazlası, dövülen, linç edilen askerler, hiç bir şeyden haberi olmayan insanlar. Bir kaç tane ülkemi seviyorum ayakçısı vatandaş çıkıyor askere zulmediyor. Asla unutulmaz bu görüntü. Adam diyor ki yerde kanlar içinde yatan asker için, "Bırakın Allah rızası için vurayım." ...
Delirmemek elde değil, değil. Lan sığır sen asker olsan orda emir gelse, hadi bilgin de yok, böyle bişe yapıyorsun, emre uyma bakalım nasıl ne şekilde G3'ü bir yerlerinden çıkarıyorlar. Ha ne oldu, Askerimiz Mehmetçiğimiz vatan haini oldu. YAZIK.
O konu ayrı mevzu. Ben sadece verdikleri ifadelerinde acaba ne kadar dürüst olduklarına değindim.
2 tarafta da vahşete, şiddete başvuranların Allah bin belasını versin..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Durduk yere ps4 kolu bozuldu iyimi, sıkışmış yine bir 150 lira...

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Yaşanlar aklıma geldikçe sanki hayal, rüya gibi geliyor.Cidden bizim ülkede darbe girişimi falan yapıldı dimi ? Hayal mi gerçek mi kafam gidip geliyor. Nasıl oldu bir gecede bu kadar şey. Bütün bu hayatım hayal ürünü falan mı diye düşünmeden edemiyorum. Bugün askerlerin boğazını kestiler ya hala inanamıyorum.Şuan sokakta çalgılı çengili düğün yapılıyor. Daha dün darbe girişimi olmadı mı ?
d0e4d4dacc0f37ee408a75a2ffa553c7.jpg

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Ben şimdi o köprüden nasıl geçicem abi :( Askerlerin boğazını kesip kanını oraya akıttılar ya nasıl geçicem ben o köprüden !!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...