Söyle Rahatla V.2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png

O zamanlardan bu zamanlara

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
@Servous Evet doğru. Zaman çok hızlı geçiyor. Sanki dün 5 yaşındaydım ama şimdi 20 yaşındayım. Çocukken daha güzel gibiydi hayat.

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Sınav bitti herşey bitti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

87 tane işaretledim keşke 3 dakikam daha olsaydı.Matematikten bakamadım bir ssoruya onada bakardım :(

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
Katılım sağlayalım istediğiniz kişiye verebilirsiniz baskı yok.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Reklam engelleyici kullanmadan foruma girmeye çalışanlara, girenlere. Allah sabır versin.

Reaksiyon puanı
6,380
Az önce LGS 2021 mat çözümlerini twitter'da buldum ve...

Yaptıklarımın çoğu yanlış ve boş da çok. Matematikten nefret ediyorum. İşin kötüsü diğer dersleri çok iyi. Ama lanet mat yüzünden onların hepsi heba oldu. Fen, Trç., İnkılap, İngilizce bunların çoğu o ********* matematiği yüzünden gitti. Teknik olarak yıl boyunca çözdüğüm denemelerde garantilediğim ve hedeflediğim liseye zar zor giriyorum hatta belki giremeyeceğim. O kadar emek verdim ve şimdi en azından hedeflediğim, garantilediğim yere girmek bana hayat ödülü değerine mi geldi?

Her taraf ellerinde deli gibi imkan olup sorular aslında kolaydı diyen insanlarla dolu. Ama aynı zamanda her taraf çok zor diyen insanlarla dolu. Uyuyamıyorum saat gece bir buçuk yaklaşık. İçim aşırı rahatsız katlanılabilecek gibi değil.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
Az önce LGS 2021 mat çözümlerini twitter'da buldum ve...

Yaptıklarımın çoğu yanlış ve boş da çok. Matematikten nefret ediyorum. İşin kötüsü diğer dersleri çok iyi. Ama lanet mat yüzünden onların hepsi heba oldu. Fen, Trç., İnkılap, İngilizce bunların çoğu o ********* matematiği yüzünden gitti. Teknik olarak yıl boyunca çözdüğüm denemelerde garantilediğim ve hedeflediğim liseye zar zor giriyorum hatta belki giremeyeceğim. O kadar emek verdim ve şimdi en azından hedeflediğim, garantilediğim yere girmek bana hayat ödülü değerine mi geldi?

Her taraf ellerinde deli gibi imkan olup sorular aslında kolaydı diyen insanlarla dolu. Ama aynı zamanda her taraf çok zor diyen insanlarla dolu. Uyuyamıyorum saat gece bir buçuk yaklaşık. İçim aşırı rahatsız katlanılabilecek gibi değil.
Sorular kolaydı diyenlerin 50%'si sallıyor genelde. Sonuçlar açıklandığında görürüz onları :)

Şaka bir yana dünyanın sonu değil. Lise ile iş bitmiyor. Hatta imkanın varsa liseyi açık liseden bitirmeni tavsiye ederim. Açık lise soruları o kadar zor olmuyor zaten. Kaldı ki artık lise okumak tamamen zaman kaybı. Okulların bir şey kattığı yok. Kişi ne yaparsa kendisi yapıyor.

Reaksiyon puanı
6,380
Sorular kolaydı diyenlerin 50%'si sallıyor genelde. Sonuçlar açıklandığında görürüz onları :)

Şaka bir yana dünyanın sonu değil. Lise ile iş bitmiyor. Hatta imkanın varsa liseyi açık liseden bitirmeni tavsiye ederim. Açık lise soruları o kadar zor olmuyor zaten. Kaldı ki artık lise okumak tamamen zaman kaybı. Okulların bir şey kattığı yok. Kişi ne yaparsa kendisi yapıyor.
Ablam da açık okuyor ben de öyle düşünüyordum, fikrinizi duymak iyi oldu. Ailemle de konuşacağım puanımı ve sıralamamı gördükten sonra.

Gece neredeyse uyuyamadım çok az uyuyabildim. Kıytırıktan bir matematik yüzünden.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
Ablam da açık okuyor ben de öyle düşünüyordum, fikrinizi duymak iyi oldu. Ailemle de konuşacağım puanımı ve sıralamamı gördükten sonra.
Kardeşim kesinlikle eksiklik değil. Açık liseden oku, bunu bir abi ve hoca olarak söylüyorum. Okullar bir şey katmıyor.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Yine kendini komik zannedenlerden biri cevap verdi. O kadar şey yazıyorum ama boşuna. Komiklik yapıp konuyu bozanları beğeniyorlar. Sonra konular bile kilitleniyor. O kendilerini komik zannedenler yüzünden hep kilitleniyor.
Kendini komik zannedip konu ile alakasız mesaj yazanlara daha çok ceza puanı falan olsa keşke. Çünkü hiç akıllanmıyorlar. Genellikle konuları bozma peşindeler.
Neyse. Ben her gördüğümde raporlayacağım.
Ben bu saçma ve insanların akıllanacağına ama tam tersi olan zamanda olmak istemezdim.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
ölen çocuklar Şimdi hepsi melek gibi kanatlanmış uçuyorlardı,

Dostoyevski

Sahi çocuk nedir ne anlama gelir buna kendi hayatımı anlatarak cevap vermek isterim evet bende bir duyguları yazma sevdası başladı o ünlü yazarlara özenmişimdir belkide sadece amatör ve acemice bir şeyler karalamak çabasıdır benimki 1 kişi bile okuyorsa ne mutlu bana şimdiden okuyan herkese benden selam ve saygılar olsun

Evet dostoyevski nin ölen çocuklardan yola çıkarak yazdığı bu tasvir ne çok şey anlatır kim isterki bir çocuğun ölmesini benimde ne yazıkki 3 gün önce anne karnında 4 aylık çocuğum öldü bilmem babalar çocukları öldüğü zaman ne hisseder ancak ölü çocuğun ateşi anne karnına düşer ateş anneyi yakar o çekilen sancılar ve çekilen acılar elbette en çok anneyi üzer yani atasözünün dediği gibi ateş düştüğü yeri yakar ve anne karnındaki bir çocuk anne için daha önemlidir belkide dinimizde cennet annelerin ayakların altındadır sözü ve anneye babadan daha fazla önem verildiğinin bir kanıtıdır

Evet bir hastaya en fazla güç veren nedir tabii kii hasta odasındaki kendinden daha fazla hasta durumunda olup kendisi gibi hasta olanlardır hayatta da böyle olması gerekmezmi biz insanlar yukarıya bakarsak daha hırslı daha kıskanç daha mutsuz olmazmıyız peki mutluluğun sırrı nedir kendi durumundaki insanlara ve kendinden düşük insanlara bakmakmıdır kendinlen aynı durumdaki insanlara bakmak insana en büyük gücü veriyor bir şeker hastası olarak bunu gözüme iğne vurdurduğum anda o hastalar bana güç verdi işte o an korkumu yendim ama biz erkekler emin olunki canımız çok tatlı hangi erkek bir annenin çektiği sancıya dayanabilirki hani gözümüze bir iğne batsa acıdan kıvranırız yaa o kadınlar nasıl dayanıyor gebelik acısına demekki Allah dağına göre kar yağdırıyor acısını veren yüce mevlam sabrını veriyor çok şükür

Evet her erkek ve kadının rüyası 1 çocuk sahibi olmaktır ben ve eşimin 14 yıllık hayalidir bir gün Allahın emri tıbbın vesilesi ile herkesin çocuk sahibi olmasını isterim ancak ne yazıkki tıb o kadar gelişmedi ve Allah herkese anne ve babalık duygusunu nasip etmiyor umarım tüm insanlar bir gün anne ve babalık duygusunu tadar evet 14 yıldır tedavi görüyoruz ancak sonuç düşük oluyor peki çocuğu olmayan anne ve babaların ilk görevi nedir bu dikenli engebeli yol insana ilk başta sabrı umudu öğretir o beklenen 9 ay en büyük sabır sınavıdır ilk bir ayla beraber 9 ay süresince umut başlar ancak nasipsiz hiç bir şey olmaz ve çocuk düşük olur o bir anne için yıkım anıdır sanki buldozerle üzerinden geçmiş gibi bir his vardır içinde ancak her anne yılmaz bir savaşçıdır çünkü her anne düşük yaptıktan hayat tarafından yere yıkılıp nakavt edildikten sonra bir daha bir daha ister çocuk sahibi olmayı ve adeta bir anka kuşu küllerinden yeniden doğar hayata yeniden sarılır bu bir kadının sabrının nihayetsiz sabır ölçüsüdür ne kadar yılmaz bir savaşçı olduğunun göstergesidir ne güzel böyle yılmaz sabırlı hatat savaşçısı bir eşe anneyye sahip olana tıpkı benim gibi ne diyordu ustam neşet iki büyük nimetim var biri anam biri yarim evet gerçektende en büyük nimet ana ve yardır tabi ki değer ve kıymet bilene

Evet çocuk sahibi olanlar ve olmayan aileler için çocuk nedir çocuk Allahın en büyük nimetidir şükretmek için en büyük sebeptir aynı zamanda en büyük sınavdır çocuk sahibi olmayan aileler sabrı öğrenir istemeyi dua etmeyi bilir insanın en büyük vazifesi helal olan temiz olan her şeyi istemektir ilk vazife istemektir dua etmektir farz olan budur yani inanan iman eden her insana ilk etapta çocuk istemek bir farzdır ancak duada hayırlısı olan verilir hayırlısını ancak Allah bilir yani senin çocuk sahibi olman Allahın emrine bağlıdır nasip ve kısmet işidir evet her istek bir gayret çaba ve emeğin ürünüdür ekmezsen biçemezsin emeksiz ürün olmaz çocuk isteyen insanın ikinci görevi sefer bizden zafer Allahtan diyerek yola çıkmaktır eğer yola çıkmazsan ürünü toplayamaz hiç bir şey elde edemezsin yani her aile her insan malın paranın evladın en iyisini isteyecek yola çıkacak gerekirse sabahtan akşama çalışacak rızkın en iyisini isteyecek bir aile evladın en iyisini isteyecek eğer ulaşamazsa isyan etmeyecek gerekli tedaviye yıllarca devam edecek belki düşük çocuk olacak o daha bir gayret ile yola devam edecek tekrar hayata sarılıp daha güzel bir emek tedavi ile yılmadan bir kez daha isteyecek unutmayın emeğin gayretin en güzeli ürünün en güzelinide beraber getirir kısaca kul istesin gayret etsin işiten bir rabbimiz vardır o en güzelini kısmetse en güzelini verir

Evet yani 14 yıldır can eşim ve ben çocuk sahibi olmak istiyoruz ancak nasip olmuyor en son çocuğumuz 4 aylıkken düşük oldu demekki kısmet değilmiş dedik Allahtan tekrar istemeye devam ediyoruz evet bunu her aileye tavsiye ediyoruz güzel kardeşim sen istememek hakkına sahip değilsin en güzelini temizini helalini istemek senin üzerine farzdır ilk başta iste dua et yola çık tarlaya ürünü ek sefer bizden gayret kuldan zafer galibiyet Allahtan niyeti ile yola çık biz yola çıktık ancak nasip olmadı nasip değilmiş çocuk düşük oldu ancak nasipse daha güzel bir gayret ile emek ile yılmadan yola devam edecez nasipse 4. Tedavi olmaz 5. 6. Tedavi olur ve herkes bir gün nasipse gönlünden geçene kavuşur
Evet dostoyevski nin bir sözü ile yola çıktık kendi çapımızda haddi aşmadan amatörce bir yazı yazmaya çalıştık okuyan herkese verdiği emek için teşekkür eder saygılarımı sunarım peki sorarım size çocuğunu kaybeden değerli aileler her ölen bebek cennete gider mi her anne karnında ölen çocuk melek olup gökte uçarmı

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Zamanın hızla ilerlediği, hatta doludizgin koştuğu dönemlerde hiç tereddüt etmeden kendini dalgaların içine atabilen kişiler, her zaman en önde olmuşlardır

Stephen zweig

Ne güzel ifade ediyor zweig zamanın hızla ilerdiğini hep bir ilerleme yaşayan zaman bize neyi emrediyor yerinde durmamayı hep ileri gitmeyi hiç durmamalı sahi zamanın ilerlediği günlerde insan eğer durarsa sonuç ne olur eğer zamanın koştuğu gibi sen koşamaz isen sonuç büyük bir yenilgi ve mağlubiyet olmazmı yani zamanın koştuğu ilerlediği anlarda insanın akıbeti zamandan yiyeceği bir yumruk ile nakavt edilip yere serilmek olmaz mı

Hayat neye benzer bilirmisiniz
Bazan dalgalı bir denize bazen patikalı bir yola peki dostoyevkinin dediği gibi düşünün ki önünüze bir duvar çıktı yılmak mı gerekir
zamanımız dalgalar engeller ile doludur peki karşıda bir engel var senin yapman gereken nedir aklına hemen bir deniz gelsin hemen kendine bir deniz çiz ve işte sen o sörfçüsün hayat dev dalgalar halinde üzerine geliyor hemen sörfüne sarılmazsan denizin dalgaları tarafından boğulabilirsin düşün ki bir ringtesin ve rakibin ise hayat üzerine geliyor giy boks eldivenini raund zili çaldı hayat üstüne üstüne geliyor sen hayatın üstüne git ileri atıl ve bir aparkat darbesi ile hayat seni yere vurmadan cesaretin ile öz güvenin ile hayatın sırtını yere çalan hayatı yere vuran sen ol heyy gidi koca yusufun torunu heyyy

Ah birde bayrağı kaldırıp en öne geçenler yok mu ooo ileri var ya onlarrr hep ilk önce onlar vurulmuş onlar linç edilmiş ancak adını tarihe yazdıran hep onlar olmuştur ata sözü ne der erken öten horozun başını en erken kesilen tarih böyle insanlar ile dolu değil midir erken konuştuğu için başı kesilen linç edilen insanlar idamlık düşünce suçluları erken söz söylediği için yıllarca hapis yatan yazarlar gazeteciler ve şairler

Peki sizce doğru olan nedir risk alıp inandığını söylemek mi ya senin doğru sözün başkasına hata gelirse ne olacak sonuçta belki ödeyeceğin bir bedel olacak yada belkide doğru söz değilde doğru bildiğin yaşam
Belkide senin ailene dahi ters gelecek ailen seni reddecek vatan haini düşman zalim ilan edileceksin peki bu durumda sen zamanın hızla acımasızca üzerine geldiği bir dönemde bir boksör gibi bir sörfçü gibi ileri atılmayı göze alacak mısın belkide yoluna iftiralar yalanlar idamlar seni bekliyor peki böyle bir zamanda ileri atılıp doğru bildiğin bir hayatı yaşayabilecekmisin unutma daha önce ileri atılıp nice kahraman dediğimiz insan bedelini hain ilan edilmek idam edilmek ile ödedi peki senin ödeyeceğin bedel hangisi kısaca ileri atılmanın erken söz söylemenin bedeli
Nedir ileri atılıp haksız bedel ödeyen nice insanımıza saygı ile güzel bir dua bir fatiha okuyup onları rahmet ve saygı ile analım

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Nasıl daha çok mesaj kasabilirim