Soru Sorunum cildiye mi?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
Arkadaşlar terle uzun kalma sürecinde vücudumda yara pişik gibi sorunlar oluşuyor.

İki örnek vereyim.

1- ayaklarım çok terliyor ve bu süreçte hafif yaralar olabiliyor iş yerinde gece çalıştığım için çoraplarımı ısıtıcıya koyup kurutuyorum bir iş çıkmadığı sürece çıplak ayakla duruyorum böyle durmazsam birkaç gün içinde hafif yaralar oluşuyor, hele hele yağmurda çalıştıysam ve ayaklarım ıslandıysa o gün bile ciddiye yakın yara kaplıyor ayaklarımı.

2- kasıklarım pişik yara gibi oluyor insanlık hali bazen birkaç gün yıkanmıyorum bu süreçte boxer terledi ise ve kasık arasına kaçınca pişik yara gibi oluyor birkaç gün sürüp geçiyor.

Bunları anlattım bilen vardır diye düşünüyorum sorun cildiye mi, ve tam tedavisi var mı, sorunum terlemekte değil herkeste var bu sorun, sorun ter kaynaklı vücutta pişik ve yara olması.

Sorunum terlememek değil yara pişik olmasın yeter.

Ne yapmamı önerirsiniz.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,271
Bir cildiyeye git istersen reis. Bizim ufaklığın saçında da mantar gibi bir şey çıkmıştı saç çıkmıyordu bir yerde. Terlediğinde daha da azıyordu o hesap seninki de illa ilacı kremi bir şeyi vardır.

RAZERR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
hocam merhaba büyük ihtimal cildiye gidince size klasik herkese yazdığı kremlerden yazıcak belki işe yarar ama sorunun ne olduğu hakkında tam tespit yaparsanız işiniz daha kolay olur yara dediğiniz şey egzama ise bi kaç krem önerebilirim

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
hocam merhaba büyük ihtimal cildiye gidince size klasik herkese yazdığı kremlerden yazıcak belki işe yarar ama sorunun ne olduğu hakkında tam tespit yaparsanız işiniz daha kolay olur yara dediğiniz şey egzama ise bi kaç krem önerebilirim
Kasıkta kızarık oluyor yanıyor hissi veren bir yara olunca birkaç gün içinde geçiyor sık olmasada birkaç gün yıkanmamamla birlikte oluyor.

Ayakta ise lokal kızarık hafif deri kalkması pütürlü bir yara oluyor.

En son 2022 yazında çalışırken aşırı yağmur vardı ayak bileğine kadar su içinde çalıştım ertesi sabah eve geldim o gün başladı yara ama neredeyse ayağın tamamı yara oldu krem kullandım geçmesi 2 hafta sürdü izinle terlik giyerek çalıştım.

O zaman cildiyeye gideyim ama durum daha iyi anlaşılsın diye yara olduğunda gideyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir cildiyeye git istersen reis. Bizim ufaklığın saçında da mantar gibi bir şey çıkmıştı saç çıkmıyordu bir yerde. Terlediğinde daha da azıyordu o hesap seninki de illa ilacı kremi bir şeyi vardır.
Benzer ama aynı değil, ufaklığın mevcut sorunu içinde olan bir olay, benim ki hiçbir sorun yok iken sadece terden olan birşey.

Ben mesela hergün traşta olamıyorum hergün olunca sivilce kızarıklık oluyor herhalde cildim hassas.

Kısaca bu kadar basit birşey bile can sıkıcı bir durum oluyor.

Rabbim kimseye dermansız dert vermesin sağlığını daimi eylesin 🤲

Sağlık bu dünyadaki en kıymetli hazine

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
162
Hocam öncelikle dermatolojiye gitmelisin. Gittin bişiler dediler ve sıkıntıların geçmedi diyelim. Yine aynı doktor gitmelisin. Yeni önerilerde bulundu ve yine geçmedi diyelim. Yine aynı doktora gitmelisin. Bu tarz rahatsızlıklar araştırılarak inceleme ile çözülür. En önemli tavsiyem iyice araştır birine güven, sonra hep aynı kişide devam etmen. Geçmiş olsun...... Sıradaki :)

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,439
Arkadaşlar terle uzun kalma sürecinde vücudumda yara pişik gibi sorunlar oluşuyor.

İki örnek vereyim.

1- ayaklarım çok terliyor ve bu süreçte hafif yaralar olabiliyor iş yerinde gece çalıştığım için çoraplarımı ısıtıcıya koyup kurutuyorum bir iş çıkmadığı sürece çıplak ayakla duruyorum böyle durmazsam birkaç gün içinde hafif yaralar oluşuyor, hele hele yağmurda çalıştıysam ve ayaklarım ıslandıysa o gün bile ciddiye yakın yara kaplıyor ayaklarımı.

2- kasıklarım pişik yara gibi oluyor insanlık hali bazen birkaç gün yıkanmıyorum bu süreçte boxer terledi ise ve kasık arasına kaçınca pişik yara gibi oluyor birkaç gün sürüp geçiyor.

Bunları anlattım bilen vardır diye düşünüyorum sorun cildiye mi, ve tam tedavisi var mı, sorunum terlemekte değil herkeste var bu sorun, sorun ter kaynaklı vücutta pişik ve yara olması.

Sorunum terlememek değil yara pişik olmasın yeter.

Ne yapmamı önerirsiniz.
Dermatolojiye bölümüne gitmenizi öneririm. Geciktirmemekte fayda var.
Tekrar geçmiş olsun.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
Dermatolojiye bölümüne gitmenizi öneririm. Geciktirmemekte fayda var.
Tekrar geçmiş olsun.

Doğru diyorsun gideyim, gençliğimde de ergenliğimde de böyleydim, hatta yanılmıyorsam ayaklarıma oceral isimli fısfıs ilaç kullanıyordum.

Neyse gideyim bakayım ne olacak.

Bunu takmıyordum kafayada son zamanlarda psikolojim aşırı bozuk herşeyi kafaya takıyorum kardeşim 😔

Ölsemde kurtulsam diyorum 😔

Hocam öncelikle dermatolojiye gitmelisin. Gittin bişiler dediler ve sıkıntıların geçmedi diyelim. Yine aynı doktor gitmelisin. Yeni önerilerde bulundu ve yine geçmedi diyelim. Yine aynı doktora gitmelisin. Bu tarz rahatsızlıklar araştırılarak inceleme ile çözülür. En önemli tavsiyem iyice araştır birine güven, sonra hep aynı kişide devam etmen. Geçmiş olsun...... Sıradaki :)
Bence kardeşim bu kalıcı bir olay gibi duruyor çünkü hep öyleydim, ayaklarım her yaz yara oluyordu ama kasık pişiği son birkaç senedir oluyor.

Dikkat ettiğim sürece sorun olmuyor zaten, doktora gittiğimde anlatınca diyeceği bu az çok.

Cildim hassas işten eve gelince ayaklarımı yıkayıp kışın en fazla 3-4 günde bir duş yazında 2 günde bir duş aldığımda sorun olmaz ki kasıktaki pişik bile yazın oluyor.

Kışın hiçbir sorunum yok çok şükür, ne oluyorsa yazın oluyor.

Son düzenleme:

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,439
Doğru diyorsun gideyim, gençliğimde de ergenliğimde de böyleydim, hatta yanılmıyorsam ayaklarıma oceral isimli fısfıs ilaç kullanıyordum.

Neyse gideyim bakayım ne olacak.

Bunu takmıyordum kafayada son zamanlarda psikolojim aşırı bozuk herşeyi kafaya takıyorum kardeşim 😔

Ölsemde kurtulsam diyorum 😔

Bence kardeşim bu kalıcı bir olay gibi duruyor çünkü hep öyleydim, ayaklarım her yaz yara oluyordu ama kasık pişiği son birkaç senedir oluyor.

Dikkat ettiğim sürece sorun olmuyor zaten, doktora gittiğimde anlatınca diyeceği bu az çok.

Cildim hassas işten eve gelince ayaklarımı yıkayıp kışın en fazla 3-4 günde bir duş yazında 2 günde bir duş aldığımda sorun olmaz ki kasıktaki pişik bile yazın oluyor.

Kışın hiçbir sorunum yok çok şükür, ne oluyorsa yazın oluyor.
Allah korusun hocam, sizi daima burada ve sağlıklı görmek isteriz. Lütfen dikkat edin kendinize. Sağlığınızı ihmal etmeyin.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Cildiyeye gideceksin. Ayakların havasız ortamda yani ayakkabı içinde kaldığından yanında yedek çorap bulundurman gerekiyor. Hatta işyerinde de bir tane yedek bırakman iyi olur. Günlük olarak boxer değiştirmen iyi olur. Yanında ve iş yerinde birer yedek atlet ve boxer takım olarak bulundurman iyi olacaktır.Günlük olarak değiştirirsen şu an ki sorunları azaltmış olursun.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
Allah korusun hocam, sizi daima burada ve sağlıklı görmek isteriz. Lütfen dikkat edin kendinize. Sağlığınızı ihmal etmeyin.
@Fakehero

Kardeşler son 6 aydan beridir kendime bile bakmıyorum arabam leş her yer çamur toz odam dağınık uyku problemi çekiyorum, aşırı sigara içiyorum, alkolü bıraktım çok şükür ama sigara çok daha arttı, bazen 1-1.5 hafta duşa girmediğim oluyor, son 1 aydır düzene girdim gibi ama geçen sene ondan önceki seneler gibi değilim.

Ne el ne ayak tırnağı kesmiyorum, kısaca bitik durumdayım.

İşe zorla gidiyorum insan görmek istemiyorum.

Haberlerde bakıyorum iyice canım sıkılıyor, dün akşam iki paket sigara aldım akşam 8 de açtım paketi şuan bitti.

İyi olmak istiyorum 😔

Geçen sene yaz vakti 2 günde bir duş alır öz temizliğimi yapar kıyafetlerimi yıkar ütüler saçımı tarar kokumu sürer jilet gibi çıkardım dışarı, dışarıda sohbet eder insanları güldürürdüm.

Ama o halimden eser kalmadı şuan.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
@Fakehero

Kardeşler son 6 aydan beridir kendime bile bakmıyorum arabam leş her yer çamur toz odam dağınık uyku problemi çekiyorum, aşırı sigara içiyorum, alkolü bıraktım çok şükür ama sigara çok daha arttı, bazen 1-1.5 hafta duşa girmediğim oluyor, son 1 aydır düzene girdim gibi ama geçen sene ondan önceki seneler gibi değilim.

Ne el ne ayak tırnağı kesmiyorum, kısaca bitik durumdayım.

İşe zorla gidiyorum insan görmek istemiyorum.

Haberlerde bakıyorum iyice canım sıkılıyor, dün akşam iki paket sigara aldım akşam 8 de açtım paketi şuan bitti.

İyi olmak istiyorum 😔

Geçen sene yaz vakti 2 günde bir duş alır öz temizliğimi yapar kıyafetlerimi yıkar ütüler saçımı tarar kokumu sürer jilet gibi çıkardım dışarı, dışarıda sohbet eder insanları güldürürdüm.

Ama o halimden eser kalmadı şuan.
Sana ikinci bir önerim psikiyatri bölümüne gitmen olacaktır. Bu anlattıklarına bakılırsa ruhsal bir durum da var.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
Sana ikinci bir önerim psikiyatri bölümüne gitmen olacaktır. Bu anlattıklarına bakılırsa ruhsal bir durum da var.
Gidiyorum zaten ama pek faydası yok, düzelmem için şuan şartlar uygun değil uygun olduğunda düzelecem İnşAllah.

Jim Carrey demiş depresyon derin bir dinlenme halidir diye.

Şuan dinleniyorum, borcum çok cebimde 5 kuruş para yok gaz benzin sigara paramı annem babam kardeşim veriyor buda canımı çok sıkıyor, borç ortalama temmuz 2025 te bitecek, sonra beklediğim çok önemli birşey var.

Dinleniyorum kardeşim, ama inanın çok yorgunum aşırı yorgun hiçbir şey yapamıyorum.

Evdeyim xbox var çok oyun aldım onları oynamaya film izlemeye bile mecalim yok.

Bekliyorum, ve şunu unutmayın en büyük doktor insanın kendisidir.

Bide 2022-2023 arası sohbetler olsa forumda biraz daha rahatlarım bu süreçte.