Soru Sorunum cildiye mi?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,686
Arkadaşlar terle uzun kalma sürecinde vücudumda yara pişik gibi sorunlar oluşuyor.

İki örnek vereyim.

1- ayaklarım çok terliyor ve bu süreçte hafif yaralar olabiliyor iş yerinde gece çalıştığım için çoraplarımı ısıtıcıya koyup kurutuyorum bir iş çıkmadığı sürece çıplak ayakla duruyorum böyle durmazsam birkaç gün içinde hafif yaralar oluşuyor, hele hele yağmurda çalıştıysam ve ayaklarım ıslandıysa o gün bile ciddiye yakın yara kaplıyor ayaklarımı.

2- kasıklarım pişik yara gibi oluyor insanlık hali bazen birkaç gün yıkanmıyorum bu süreçte boxer terledi ise ve kasık arasına kaçınca pişik yara gibi oluyor birkaç gün sürüp geçiyor.

Bunları anlattım bilen vardır diye düşünüyorum sorun cildiye mi, ve tam tedavisi var mı, sorunum terlemekte değil herkeste var bu sorun, sorun ter kaynaklı vücutta pişik ve yara olması.

Sorunum terlememek değil yara pişik olmasın yeter.

Ne yapmamı önerirsiniz.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,235
Bir cildiyeye git istersen reis. Bizim ufaklığın saçında da mantar gibi bir şey çıkmıştı saç çıkmıyordu bir yerde. Terlediğinde daha da azıyordu o hesap seninki de illa ilacı kremi bir şeyi vardır.

RAZERR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
hocam merhaba büyük ihtimal cildiye gidince size klasik herkese yazdığı kremlerden yazıcak belki işe yarar ama sorunun ne olduğu hakkında tam tespit yaparsanız işiniz daha kolay olur yara dediğiniz şey egzama ise bi kaç krem önerebilirim

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,686
hocam merhaba büyük ihtimal cildiye gidince size klasik herkese yazdığı kremlerden yazıcak belki işe yarar ama sorunun ne olduğu hakkında tam tespit yaparsanız işiniz daha kolay olur yara dediğiniz şey egzama ise bi kaç krem önerebilirim
Kasıkta kızarık oluyor yanıyor hissi veren bir yara olunca birkaç gün içinde geçiyor sık olmasada birkaç gün yıkanmamamla birlikte oluyor.

Ayakta ise lokal kızarık hafif deri kalkması pütürlü bir yara oluyor.

En son 2022 yazında çalışırken aşırı yağmur vardı ayak bileğine kadar su içinde çalıştım ertesi sabah eve geldim o gün başladı yara ama neredeyse ayağın tamamı yara oldu krem kullandım geçmesi 2 hafta sürdü izinle terlik giyerek çalıştım.

O zaman cildiyeye gideyim ama durum daha iyi anlaşılsın diye yara olduğunda gideyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir cildiyeye git istersen reis. Bizim ufaklığın saçında da mantar gibi bir şey çıkmıştı saç çıkmıyordu bir yerde. Terlediğinde daha da azıyordu o hesap seninki de illa ilacı kremi bir şeyi vardır.
Benzer ama aynı değil, ufaklığın mevcut sorunu içinde olan bir olay, benim ki hiçbir sorun yok iken sadece terden olan birşey.

Ben mesela hergün traşta olamıyorum hergün olunca sivilce kızarıklık oluyor herhalde cildim hassas.

Kısaca bu kadar basit birşey bile can sıkıcı bir durum oluyor.

Rabbim kimseye dermansız dert vermesin sağlığını daimi eylesin 🤲

Sağlık bu dünyadaki en kıymetli hazine

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
158
Hocam öncelikle dermatolojiye gitmelisin. Gittin bişiler dediler ve sıkıntıların geçmedi diyelim. Yine aynı doktor gitmelisin. Yeni önerilerde bulundu ve yine geçmedi diyelim. Yine aynı doktora gitmelisin. Bu tarz rahatsızlıklar araştırılarak inceleme ile çözülür. En önemli tavsiyem iyice araştır birine güven, sonra hep aynı kişide devam etmen. Geçmiş olsun...... Sıradaki :)

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,417
Arkadaşlar terle uzun kalma sürecinde vücudumda yara pişik gibi sorunlar oluşuyor.

İki örnek vereyim.

1- ayaklarım çok terliyor ve bu süreçte hafif yaralar olabiliyor iş yerinde gece çalıştığım için çoraplarımı ısıtıcıya koyup kurutuyorum bir iş çıkmadığı sürece çıplak ayakla duruyorum böyle durmazsam birkaç gün içinde hafif yaralar oluşuyor, hele hele yağmurda çalıştıysam ve ayaklarım ıslandıysa o gün bile ciddiye yakın yara kaplıyor ayaklarımı.

2- kasıklarım pişik yara gibi oluyor insanlık hali bazen birkaç gün yıkanmıyorum bu süreçte boxer terledi ise ve kasık arasına kaçınca pişik yara gibi oluyor birkaç gün sürüp geçiyor.

Bunları anlattım bilen vardır diye düşünüyorum sorun cildiye mi, ve tam tedavisi var mı, sorunum terlemekte değil herkeste var bu sorun, sorun ter kaynaklı vücutta pişik ve yara olması.

Sorunum terlememek değil yara pişik olmasın yeter.

Ne yapmamı önerirsiniz.
Dermatolojiye bölümüne gitmenizi öneririm. Geciktirmemekte fayda var.
Tekrar geçmiş olsun.