Sorunlu karakteri olmayan dizi

pisiko_212

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Merhaba arkadaşlar.

Açıkcası dizilerdeki sorunlu karakterler yüzünden hikayenin uzatılmasına,hikayenin bu karakterler sayesinde yönlendirilmesinden bıkmış durumdayım.Sorunlu derken yanlış anlaşılma olmasın kötü karakterler demiyorum.İllaki bir dizide kötüler olacaktır.Ancak dizilerde bir anlık siniri ile birşeyler yapıp diziyi çok farklı yerlere sürükleyenler vardır bilirsiniz.Dizi bu durumda ana konusunu kaybeder ve sorunlu karakterin yaptığı pislikleri temizlemek ile geçer.
Örnekle Breaking Bad muhteşem bir diziydi ancak Jesse Pinkman karakteri yüzünden her bir işin kötüleşmesi,sürekli hikayenin bu karakterin sorunlarına göre düzenlenmesi canımı fazlasıyla sıktı.Dizi bir süre sonra Jesse Pinkman'ın pisliklerinin temizlenmeye çalışıldığı bir dizi haline geldi.

Şimdi de Sons Of Anarchy izliyorum ve Gemma Teller Marrow karakteri yüzünden her şey berbat oluyor.Senaristler malesef böyle karakterleri çok seviyor ve ölüm ya da başka bir senaryo ile dizilerden çıkarmıyorlar,çıkarsalar bile final bölümlerinde ya da bu bölümlere yakın bölümlerde çıkarıyorlar ve şahsen bu benim canımı sıkan bir durum.

Sorunlu karakteri olmayan dizi olur mu demeyin.Mesela Dexter.Hiç sorunlu karakter yok varsa bile kesinlikle bu karakterlerin hikayeye fazla katkısı yoktu.Diziye yön veren hemen hemen herşey Dexter'ın düşmanlarının attığı adımlar ve Dexter'ın da bu adımlara karşı cevabı sayesinde senaryo şekillenmiştir.Sorunlu bir karakterin bir anlık siniriyle bir yerleri yakıp yıkması ya da daha başka şeyler yapması ile değil.

Böyle bir dizi var ise bekliyorum yorumlarınızı.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Çok güzel bir konuyu belirtmişsiniz. Dizilerin neredeyse tamamı aynı. Konunun uzaması için saçmalıklar içinde bocalatıyorlar.
Ben de Lost dizisinin çıkmazından bıkmıştım. Dizide hemen hemen herkes aynı yolun yolcusu, yani aynı tarafta olmasına karşın sürekli birbirlerinden bir şeyler saklaması tekrar ede ede adamı çıldırtıyordu.
Dexter gerçekten mükemmel bir diziydi. Karakterin kendi iç hesaplaşması çok iyi yansıtılmıştı.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Aslında o kadar da kötü olmuyor ya. Fringe' den örnek verirsem:
Alternatif Olivia, diğerinin yerine geçince 3-4 bölüm civarı heyecandan koltuktan dahi kalkamadım. Bu uzarsa sıkar ama az buz olursa bir sıkıntı yok.

Reaksiyon puanı
16,128
NCIS_S14_Logo_620x349.jpg

bu
ncisla_epk_101513_640x360.jpg

NCIS:LA izlenmez mi?
14_038_ncis_nola_625x352_r2.jpg
?

pisiko_212

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Yok:)
O olmalı ki dizi şekillensin;)
Bence hiç de gerek yok.Diziyi uzatmak için ya da hikayeyi bir yöne çekebilmek için sorunlu karakter yerine kötü adamın yaptığı akıllıca bir hamle yeterli olur.Sorunlu karakterler senaristler için bir kurtarıcı olarak görülüyor sanırım.Dizi mi uzatılmak isteniyor sorunlu karakter sinirlendi ve bir şeyler yaptı.Al sana bir sezon daha bu sorunlu karakterin yaptığı pisliği temizleme bölümleri.Benim karşı çıktığım olay budur.Senaristlerin bu karakterlere bel bağlaması şahsi görüşüm sinir bozucu ve insanı diziden soğutan bir etken. Ayrıca demiş olduğum gibi Dexter'da böyle bir karakter yoktu.Ara sıra üvey kardeşi sorun çıkarırdı ancak onun sorun çıkarması hikayeye etki etmezdi.Akşam bir yere gidilecek ve üvey kardeş sorun mu çıkardı.Akşam yine de oraya gidilirdi.
--- Gönderi Güncellendi ---
Aslında o kadar da kötü olmuyor ya. Fringe' den örnek verirsem:
Alternatif Olivia, diğerinin yerine geçince 3-4 bölüm civarı heyecandan koltuktan dahi kalkamadım. Bu uzarsa sıkar ama az buz olursa bir sıkıntı yok.
Fringe de ki alternatif Olivia sorunlu kategorisinde değildi.O kötü kategorisindeydi.Kötü karakter tabi ki iyi karaktere zarar verecektir.Bunda sinir bozan bir durum yoktur benim açımdan.