Sorum Apple'cılara..

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar araştırdıkça Macbook Air almaya karar verdim.
i5 işlemcili 4gb ramli..

Buna yan sistem olarak windows kursam(microsof officede ödevleri yapmak için) herhangi bir kasma yorulma vs vs.. en ufak bir sorun oluşurmu ? Mac sisteminde yavaşlama yada windowsda yavaşlama falan olurmu​

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
microsoft office mac sürümü var. bundan mı bahsediyorsun ?

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vay be bi de araştırdım diyorum bu süper oldu . birde bu ücretsizdir şimdi ?

yok açılışa macos un yanına windows 7 falan yüklemekten bahsediyodum

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vay be bi de araştırdım diyorum bu süper oldu . birde bu ücretsizdir şimdi ?

ne sordun şimdi, anlamadım ki ?

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
çift işletim sistemi yapma ne gerek var ki Macbook Air alıyorsun Mac Os X kullanmıyorsun sacma bence hemde garantiden cıkma rıskı var donanımsal bır problem olursa kotu olur senın ıcın.

cold38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Slm

Tabikide yukleyebilirsin Bootcamp uzerinden cok rahat bir sekilde istedigin windows surumunu kurabilirsin ve hic bir sekilde kasma olmayacaktir.Zaten herhangi bir driver problemide yok macbook larin windowsta.Bu arada Office for mac parali ucretsiz degil.

çift işletim sistemi yapma ne gerek var ki Macbook Air alıyorsun Mac Os X kullanmıyorsun sacma bence hemde garantiden cıkma rıskı var donanımsal bır problem olursa kotu olur senın ıcın.
[MENTION=259163]yigot[/MENTION]
Mac urunlerinde windows kurmak icin bootcamp diye bir sistem var.Bura uzerinden kurabilirsin windows u cok rahat birsekilde.Bu arada bilginde olsun Bootcamp ile windows kurdun diye Aletin garantisi bozulmaz.

Bendede macbookpro var iki sistemi kullaniyorum. Su ana kadar hic sorun yasamadim.Windows sadece oyun oynuyorum oda ayri bir durum tabi. :)

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Officee for Mac" 119 dolarmış. Kampanya ya da ucuzluk falan oluyor mu daha ucuza bulabilir miyiz?

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar gerekli cevabı vermişler. ancak benim tavsiyem mac air yerine macbook pro alman. air proya göre performansı biraz düşük. 2,26GHz 8Gb ram ve 128Hdd li macbook pro kullanıyorum. ofis uygulaması mac sürümü hertürlü işimi görüyor. windows 7 yi vmware fusion üzerinde çalıştırıyorum. herikiside çalışırken hiçbir problem yaşamıyorum. sadece bir parmak hareketiyle birinden diğerine geçiyorum. call of duty ve tomb raider mac sürümlerinide hiç bir performans sıkıntısı yaşamadan oynayabiliyorum.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar gerekli cevabı vermişler. ancak benim tavsiyem mac air yerine macbook pro alman. air proya göre performansı biraz düşük. 2,26GHz 8Gb ram ve 128Hdd li macbook pro kullanıyorum. ofis uygulaması mac sürümü hertürlü işimi görüyor. windows 7 yi vmware fusion üzerinde çalıştırıyorum. herikiside çalışırken hiçbir problem yaşamıyorum. sadece bir parmak hareketiyle birinden diğerine geçiyorum. call of duty ve tomb raider mac sürümlerinide hiç bir performans sıkıntısı yaşamadan oynayabiliyorum.
8ramli olanlar bana biraz pahalı geliyor ben 2900lük airi fiyatından dolayı istiyorum da windows kurunca 4ram sorun oluşturur diye çekiniyorum

mac'in windows gibi ücretsiz programları sahte şeyleri falan kabul etmediği doğru mu?

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
8ramli olanlar bana biraz pahalı geliyor ben 2900lük airi fiyatından dolayı istiyorum da windows kurunca 4ram sorun oluşturur diye çekiniyorum

mac'in windows gibi ücretsiz programları sahte şeyleri falan kabul etmediği doğru mu?
orjinal konfigurasyonda 8GB pahalı olur ancak sen kendin ayrıca 4 GB alıp takabilirsin. iki adet ram slotu oluyor zaten.

ücretsiz yada cracklenmiş uygulamaları kurabiliyorsun. internette nasıl yapılacağı anlatılıyor. olay şu: eğer indirdiğin uygulama apple tarafından imzalanmamışsa seni uyarıyor, geneldegüvenlik ayarından dolayı diyor. ancak kontrol tuşuyla birlikte sağ tıklayıp aç dediğinde genelde kuruyor. ipad ve iphone daki katılık mac os ta yok.

4 gb tada her iki işletim sistemini çalıştırabilirsin. kurarken windowsa işlemci core sayısının yarısını verirsen performansta sıkıntı yaşamazsın.

ankarada oturuyorsan, ram upgrade konusunda yardımcı olabilirim.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
orjinal konfigurasyonda 8GB pahalı olur ancak sen kendin ayrıca 4 GB alıp takabilirsin. iki adet ram slotu oluyor zaten.

ücretsiz yada cracklenmiş uygulamaları kurabiliyorsun. internette nasıl yapılacağı anlatılıyor. olay şu: eğer indirdiğin uygulama apple tarafından imzalanmamışsa seni uyarıyor, geneldegüvenlik ayarından dolayı diyor. ancak kontrol tuşuyla birlikte sağ tıklayıp aç dediğinde genelde kuruyor. ipad ve iphone daki katılık mac os ta yok.

4 gb tada her iki işletim sistemini çalıştırabilirsin. kurarken windowsa işlemci core sayısının yarısını verirsen performansta sıkıntı yaşamazsın.

ankarada oturuyorsan, ram upgrade konusunda yardımcı olabilirim.

ek ram şarj ömrünü azaltırmı

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
office için windows kurmak istiyorsan hiç kurmana gerek yok. MS Office kullanmak zorunda da değilsin. Ücretsiz ofis uygulamaları var ihtiyacını cok rahat karşılar.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
office için windows kurmak istiyorsan hiç kurmana gerek yok. MS Office kullanmak zorunda da değilsin. Ücretsiz ofis uygulamaları var ihtiyacını cok rahat karşılar.
mecbur ms office kullancam hocalar öyle istiyo ama onuda geçtim ekran kartı çok sorunlu duruyo mac'lerin daha doğrusu zaten yok gibi bişey o açıdan baya yetmeyecek gibi hissettirmeye başladı.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
mecbur ms office kullancam hocalar öyle istiyo ama onuda geçtim ekran kartı çok sorunlu duruyo mac'lerin daha doğrusu zaten yok gibi bişey o açıdan baya yetmeyecek gibi hissettirmeye başladı.
diğer ofis programlarını kullandığını anlayamaz ki hocaların. o programlar da aynı formatla kaydedecek dosyayı.
macbook airde ayrıca bir ekran kartına gerek yok gidip crysis oynayacak değilsin.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
diğer ofis programlarını kullandığını anlayamaz ki hocaların. o programlar da aynı formatla kaydedecek dosyayı.
macbook airde ayrıca bir ekran kartına gerek yok gidip crysis oynayacak değilsin.
Dünya Mac'e geçti e madem o zaman bizde geçelim.. Umarım Macbook Air i5 alınca pişman olmam..