Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Arkadaşlar Sony Xperia Z2 almayı düşünüyorum önceki telefonum Asus z6 idi bozulduğu için telefon değiştiricem telefonun artısı ve eksileriyle birlikte yazarmısınız öncelikle telefon oyun oynarken ısınıyormu yani elle aşırı hissedilcek şekilde telefonda donma kasılma vs yaşanıyormu pili 1 günü çıkarıyormu internet ve müzik dinlerim genellikle oyunda oynarım ara sıra son olarak bildirim ışığı kaç renk ve ışık iyi seviyede yanıyormu kalitelimi yani şimdiden teşekkürler.

ali61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonu yeni aldım güncellemeye çalıştım ama guncellenemeyen değiştirilmiş yazılım yüklü falan diyo bi bilgisi olan varmı nasıl güncellerim telefonumu

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar Sony Xperia Z2 almayı düşünüyorum önceki telefonum Asus z6 idi bozulduğu için telefon değiştiricem telefonun artısı ve eksileriyle birlikte yazarmısınız öncelikle telefon oyun oynarken ısınıyormu yani elle aşırı hissedilcek şekilde telefonda donma kasılma vs yaşanıyormu pili 1 günü çıkarıyormu internet ve müzik dinlerim genellikle oyunda oynarım ara sıra son olarak bildirim ışığı kaç renk ve ışık iyi seviyede yanıyormu kalitelimi yani şimdiden teşekkürler.

Artıları malzeme kalıtesı, önde stereo hoparlör olması ve su gecırmemesı. Eksısı kamerası. Yazılımı iyi olmadığı ıcın odaklamadan tutunda resım kalitesine kadar sorun. Odak bulamayıp sürekli arayan acaıp bır kamerası var. Oyun oynarken bayağı bır ısınıyor. Isınma cıddı manada var. Ama donma kasma asla yaşanmaz. Ne kadar ısınacak olursa olsun bu telefonlarda donma kasma olmaz ancak antutu gibi skorları etkıler. Pili 1 günü rahat rahat çıkarır. Pılı ıle alakalı bır oncekı sayfada cesıtlı kullanım senaryolarında testler yapmıstım oraya bakabılırsınız. Bildirim ışığı 8renk. Ancak her acıdan görülmüyor maalesef. Sag yandan sol yandan ve tepe acılardan net ama asagı acılardan bellı olmuyor nedenı ıse yukarı hoparlörun ıcıne gömülü olması. Bence bu fıyata g3 kamerada daha ıyı. Sadece su gecırmeme ve malzeme kalıtesıne bakarak z2 alabılırsınız.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Hocam elinize sağlık bi arkadaşım 2 ay önce Z3 aldı elime aldığımda menü ve uygulamaların geç açıldığını fark ettim güncelleme ile olan bir sorun mu Z2 de böyle bir sorun varmı şuan kullandığınız 5.0.2 stabilmi birde kılıf olarak ne kullanıyorsunuz ?

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Hocam elinize sağlık bi arkadaşım 2 ay önce Z3 aldı elime aldığımda menü ve uygulamaların geç açıldığını fark ettim güncelleme ile olan bir sorun mu Z2 de böyle bir sorun varmı şuan kullandığınız 5.0.2 stabilmi birde kılıf olarak ne kullanıyorsunuz ?

Yanı uygulama acma konusunda oyle bır yavaslık yok olmaması da gerekir zaten. Suan guncelleme stabıl 5.0.2 gayet akıcı sorun yok. Kılıf elecom marka arka seffaf ve sıyah kapak kılıflar kullanıyordum ama bıraktım çünkü dıs kasa metal ve camdan oluşuyor. Tutma hıssı cok iyi madem sırf cam ve metal dıye o kadar para verdım niye kılıf takayım plastik hıssı uyandırayım kı dedım ve cıkardım. Ayrıca dısarda da kendini bellı ediyor cam arka kısma sahıp olması. Zaten cızılme sorunuda yok gayet saglam malzemesı var. Düşmediği surece sorun yok.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Anladım peki Sony Garantisi nasıl hiç servise gittimi telefon yani servis hızı ilgilenmeleri iyi düzeydemi ön kamerası iyi çekiyormu vasat mı telefon ön camına buff vs ekran koruyucu cam kullanıyormusun ?

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anladım peki Sony Garantisi nasıl hiç servise gittimi telefon yani servis hızı ilgilenmeleri iyi düzeydemi ön kamerası iyi çekiyormu vasat mı telefon ön camına buff vs ekran koruyucu cam kullanıyormusun ?
Sevıse hıc yolum dusmedı ancak servıslık problemi var(bır pıksel sıyah tonunu kaybetmıs sıyah ekranda beyaz yanıyor) Açıkçası korkuyorum gondermeye, kac gunde gelır sağlam gırer bozuk mu cıkar bilmiyorum. Bu arada sony Turkıye garantılı cıhaz. Samsungta çok kötü servıs tecrübelerim var fobı oluştu hala gonderemedım. On kamera vasat. Dediğim gibi kamera konusunda daha ıyı bır deneyım g3 te var. Z2 bu konuda hayal kırıklığı. On tarafta normal jelatın var buff gerek duymadım çünkü zaten kırılmaya karsı dayanıklı cam.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Anladım hocam peki cihazı ne kadar süredir kullanıyorsunuz vede kulaklık kalitesi hangi seviyede ben müzik dinlemeyi seven bir hoparlör sesi nasıl önceki telefonumda vasattıda dışarıda duyamıyordum sesi müzik açtığım zaman sesi yeterli düzeyde geliyormu pil şarj olma süresi kaç saat bu cihazı alırsam sorunsuz yıllarca kullanabilirmiyim ilk alındığında ölü pixsel vs hatalı çıkıyormu ?

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anladım hocam peki cihazı ne kadar süredir kullanıyorsunuz vede kulaklık kalitesi hangi seviyede ben müzik dinlemeyi seven bir hoparlör sesi nasıl önceki telefonumda vasattıda dışarıda duyamıyordum sesi müzik açtığım zaman sesi yeterli düzeyde geliyormu pil şarj olma süresi kaç saat bu cihazı alırsam sorunsuz yıllarca kullanabilirmiyim ilk alındığında ölü pixsel vs hatalı çıkıyormu ?

Ölü piksel hatası genel değil. Z2 de sadece kasa kayma problemi bazı serılerde kronık. İç kasa sola dogru kayması sonucu kamera lensı ve flaş sola dogru duruyor ama kameranın goruntuye bır etkısı yok sadece flaş az geliyor. Müzik kalıtesı cok ıyı belkı m8 kadar yüksek seslı degıl ama normal telefonlara göre gene yuksek. Kulaklık alacağınız cihaza gore 3 farkli kulaklik cikabiliyor. sony Türkiye garantili cihazlarda mh750, paralel ihtalatlarda ise sth30 ve cok nadir de olsa mdr nc31em çıkmakta. Benim mh 750 gayet güzel iyi is çıkarıyor bende muzik seven birisiyim ve sony kendi kulakligini kendi telefonunda uyumlu yapmış. Baska telefonda anlamadığım sesi sonyde alıyorum. Sennheiser cx200 seviyesinde bir kulaklık eger sadece sony uyumlu cihazlarında kullanırsanız. Pil 3 saate yakin surede sarj oluyor. Ben 1.5 aydır kullanıyorum ancak uzun sure kullanilacak bir cihaz hissi veriyor. Saglam ve dayanikli bir yapısı var demistim g3 e göre cok daha uzun sure saglam kalır ki Sony dayanıklı cihazlarıyla meşhur.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Anladım peki gün içinde karşılaştığınız telefon içi hatalar şekebe sorunu launcher hatası vs hatalar aldınızmı telefon ile konuşurken karşıdaki kişinin sesi yeterli düzeyde geliyormu google play uyumsuzluk sorunu oyunlar uygulamalar vs varmı hiç düşürdünüzmü düşürünce ezilme göçme vs olabiliyormu gün içince ekran parlaklığı yeterli oluyormu güneş altında vs ?

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anladım peki gün içinde karşılaştığınız telefon içi hatalar şekebe sorunu launcher hatası vs hatalar aldınızmı telefon ile konuşurken karşıdaki kişinin sesi yeterli düzeyde geliyormu google play uyumsuzluk sorunu oyunlar uygulamalar vs varmı hiç düşürdünüzmü düşürünce ezilme göçme vs olabiliyormu gün içince ekran parlaklığı yeterli oluyormu güneş altında vs ?

Telefonda hata olarak bir kez donmuştu sadece o kadar. Sebeke sorunu yok, launcher hatası yok, konusma sesi gayet iyi bende o sorun yok. Google playde acamadigin oyun yok. Oyle bir uyumluluk sorunu ile karsilasmadigin gibi duymadim da. Hic dusurmedim ancak ezilme olacağını sanmam metali baya sert ancak cizik olabilir. Güneş altında parlaklık vasat. Bu telefonda hata olarak kamera ve kasa kayması harici bir hata yok. Eskiden yoktu guncelleme ile olmaya baslayan birde kapakları kapatın uyarısı var. Sarjdan cekince kapağı kapatiyorum ama yinede bir uyarı veriyor kapak acık su gecirmemesi icin kapatın diye. Bununda psikolojik etki harici bir etkisi yok :)

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Anladım hocam arka kamerası hızlı ve güzel fotoğraflar çekebiliyormu Z3 bu konuda baya iyide bide ana ve ara yazılım güncellemeleri sık sık alıyor mu iyileştirmeler oluyormu kullanıcı deneyimi olarak bikaç şeyde senden duyabilrsem sevinirim

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anladım hocam arka kamerası hızlı ve güzel fotoğraflar çekebiliyormu Z3 bu konuda baya iyide bide ana ve ara yazılım güncellemeleri sık sık alıyor mu iyileştirmeler oluyormu kullanıcı deneyimi olarak bikaç şeyde senden duyabilrsem sevinirim
Arka kamera odaklarsa iyi cekiyor ama daha öncede dedigim gibi g3ten daha kötü kamerası. Güncelleme destegi iyi, 5.0.2 den sonra bir tane ara guncelleme geldi, istekler dogrultusunda tümünü kapat özelligi eklenmisti. Zaten sony lollipop guncellemelerinin hepsini vereceğini duyurmuştu. tum sorunlara rağmen kamera konusunda hala bir güncelleme yok odak problemini cozemediler surekli odak arıyor.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Anladım hocam çok saol Htc desire eye ile Z2 arasında kalmıştım Z2 alıp yıllarca kullanmayı düşünüyorum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ettim

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anladım hocam çok saol Htc desire eye ile Z2 arasında kalmıştım Z2 alıp yıllarca kullanmayı düşünüyorum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ettim
Bana göre desire eye daha sorunsuz bur telefon htc de kalite sonucta onuda uzun sure kullanırsınız. Bende ikisi arasinda kalmistim ancak htc tercih etmememin sebebi bataryasının düşük olması, daha az suya dayanıklı olması, 4k cekememesi ve plastik kasası idi. Bunlar size sorun degilse htc tavsiye ederim.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Aslında birçok sitede Htc bi tık öne çıktı daha stabil sorunsuz çalışan bir cihaz fakat plastik kasa ve düşük mah pili görünce Z2 kafam yattı Htc nin ilk suya dayanıklı telefonu olunca bide güvensizlik oldu hayliyle Z2 alıcam büyük ihtimal ama Htc desire eye çok güzel telefon tek sıkıntı batarya aslında

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Aslında birçok sitede Htc bi tık öne çıktı daha stabil sorunsuz çalışan bir cihaz fakat plastik kasa ve düşük mah pili görünce Z2 kafam yattı Htc nin ilk suya dayanıklı telefonu olunca bide güvensizlik oldu hayliyle Z2 alıcam büyük ihtimal ama Htc desire eye çok güzel telefon tek sıkıntı batarya aslında
Aynen batarya ve plastik kasa beni de soğuttu. Suan secme sansim olsa g3 derdim :D bununda kamerası soguttu beni

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Hocam Lgnin ekran ve G3 modelinde biraz kamerası üstün oda otofokus vs ek özellikleri olduğu için ama 2k ekranlı olduğu için oyun oynarken sorun yaşanıyormuş telefon çok ısınıyormuş şarj desen 2k ekrandan 1 gün zor diyenler var 2 3 ay sonra ekranda sararmalar olduğunu söyleyenler var Kötünün en iyisi Sony bence yazılımla düzelticek sorunları var eminim bir sonraki güncelleme ile düzeltilcektir birçok sorun

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Hocam Lgnin ekran ve G3 modelinde biraz kamerası üstün oda otofokus vs ek özellikleri olduğu için ama 2k ekranlı olduğu için oyun oynarken sorun yaşanıyormuş telefon çok ısınıyormuş şarj desen 2k ekrandan 1 gün zor diyenler var 2 3 ay sonra ekranda sararmalar olduğunu söyleyenler var Kötünün en iyisi Sony bence yazılımla düzelticek sorunları var eminim bir sonraki güncelleme ile düzeltilcektir birçok sorun
İnsallah bakalım duzeltirlerse iyi. G3 kullanan bir arkadasim var onun telefonuda sorunsuz mesela. Bu tamamen şans işi bence kime ne cikacak belli degil.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Aynen neyse herşey için teşekkür ettim ben yatıcam hocam eyw saolasın

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazilanlari okudum, arkadas baya detayli sormus diger arkadasta bir o kadar detayli anlatmis. Yanliz benim eklemek istedigim bir nokta var, g3 ile z2 fotografini pc de kiyasladiniz mi? G3 yine 1 tik z2nin onunde ama biz ilk kamera denemesinde telefonlarin ekranindan bakarak kiyaslama yapmistik ve z2 ciddi anlamda soluk gosteriyordu. Sonradan acaba ekrandan fark eder mi diye aklimiza gelince bluetoothla fotografi paylasip ayni ekranda bakinca sorunun z2 nin ekranindan kaynaklandigini anladik. Z2nin bu kadar kotu gostermesinin sebebi de telefonun guc tasarruf modunda olmasi ve goruntu gelistiricu seceneklerin kapali olmasiydi, tabi yine g3 un ekraninin z2 nin ekranindan cok daha iyi oldugunuda kabul etmek gerekir.

sonynin acilen kamera uygulamasini gelistirmesi gerekiyor, acikcasi ben lollipop ile kamerada gelisme yasanir diye bekliyordum ama hicbir degisiklik yok.

Su gecirmeme ozelliginede cok guvenmemek gerek, sahsen telefonu rahatca havuza denize sokamiyorum. zaten kullamma klavuzunda da sadece tatli su diyor ama denize sokup bozulmayan, cesmenin altinda yikayip su alan z2 var.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Yazilanlari okudum, arkadas baya detayli sormus diger arkadasta bir o kadar detayli anlatmis. Yanliz benim eklemek istedigim bir nokta var, g3 ile z2 fotografini pc de kiyasladiniz mi? G3 yine 1 tik z2nin onunde ama biz ilk kamera denemesinde telefonlarin ekranindan bakarak kiyaslama yapmistik ve z2 ciddi anlamda soluk gosteriyordu. Sonradan acaba ekrandan fark eder mi diye aklimiza gelince bluetoothla fotografi paylasip ayni ekranda bakinca sorunun z2 nin ekranindan kaynaklandigini anladik. Z2nin bu kadar kotu gostermesinin sebebi de telefonun guc tasarruf modunda olmasi ve goruntu gelistiricu seceneklerin kapali olmasiydi, tabi yine g3 un ekraninin z2 nin ekranindan cok daha iyi oldugunuda kabul etmek gerekir.

sonynin acilen kamera uygulamasini gelistirmesi gerekiyor, acikcasi ben lollipop ile kamerada gelisme yasanir diye bekliyordum ama hicbir degisiklik yok.

Su gecirmeme ozelliginede cok guvenmemek gerek, sahsen telefonu rahatca havuza denize sokamiyorum. zaten kullamma klavuzunda da sadece tatli su diyor ama denize sokup bozulmayan, cesmenin altinda yikayip su alan z2 var.
Doğrudur bilgisayarda daha net gözükebilir. Fakat ben guc tasarruf modunda ve görüntü gelistirme secenekleri kapalı test etmedim yinede cekilen fotoğraflar g3 e nazaran en azindan telefon üzerinde kötü durumda ayni sekilde sosyal medya mecralarında da paylasilinca fark ediyor. Pc için bende deniyecegim. Hatta arkadas eline alınca senin kamera bu kadar kötü olamaz felan diye soylemeye başlamıştı. Daha önce çok tartışmasını yaptığım benim kameram mı sorunlu olayı gene baş gösterdi. Ama yinede odak konusunda çok kötü sürekli iki odak arasinda gidip geliyor. İnsallah guncelleme ile düzelir.

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğrudur bilgisayarda daha net gözükebilir. Fakat ben guc tasarruf modunda ve görüntü gelistirme secenekleri kapalı test etmedim yinede cekilen fotoğraflar g3 e nazaran en azindan telefon üzerinde kötü durumda ayni sekilde sosyal medya mecralarında da paylasilinca fark ediyor. Pc için bende deniyecegim. Hatta arkadas eline alınca senin kamera bu kadar kötü olamaz felan diye soylemeye başlamıştı. Daha önce çok tartışmasını yaptığım benim kameram mı sorunlu olayı gene baş gösterdi. Ama yinede odak konusunda çok kötü sürekli iki odak arasinda gidip geliyor. İnsallah guncelleme ile düzelir.

Evet, odaklama sorunu bende de ayni ama odak noktasini elle kendim secip, fotografi cekmeden once biraz basili tutup hazir sesi duyunca sikinti olmuyor.

Benim telefonda baska bir sikinti var. Normalde msj yazarken hic sorun yok ama telefon sarjda hizli msj yazinca arada tuslar iki defa basiyor yada etrafinda baska tuslara basiyor ama bahsettigim bariz kendini belli eden bir sorun benle alakali degil yani :)

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Evet, odaklama sorunu bende de ayni ama odak noktasini elle kendim secip, fotografi cekmeden once biraz basili tutup hazir sesi duyunca sikinti olmuyor.

Benim telefonda baska bir sikinti var. Normalde msj yazarken hic sorun yok ama telefon sarjda hizli msj yazinca arada tuslar iki defa basiyor yada etrafinda baska tuslara basiyor ama bahsettigim bariz kendini belli eden bir sorun benle alakali degil yani :)
Klavye xperia klavye mi bendede aynı sorun vardi google klavye kullaniyorum

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Arkadaşlar bi problem çıkmazsa 2 hafta içinde Z2 alıcam Güç tuşu çok sert zorluk çıkarıyor diyen var bide bugün teknosaya gidip elime aldım telefonu z3 ten ince geldi elime nedense 4.4.2 sürümü vardı üzerinde telefonun bikaç fotograf çektim odaklama sorununun olduğunu gördüm çekilen fotonun net olmadığını gördüm sizce düzeltilirmi bu sorun çok fazla foto çeken bi insan değilim ama ara sıra çekilince sıkıntı olurmu ?

cxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klavye olarak touchpal kullaniyorum ama normalde sorunsuz calisip, sarja takjnca sorun yaratmasi beni suphelendirdi, olmazsa birde google klavyesi denerim

Guc tusu benimkinde gayet normal ama ben guc tusunu nerdeyse hic kullanmiyorum artik. Ekran acma ve kapatma isini ekrana cift tiklayarak ve kilitleme isinide ana ekrana koydugum lock off uygulamasindan yapiyorum

Odaklama sorununu dedigim gibi halledebilirsin, ekrandaki fotograf cek tusuna bir muddet basili tut, ortada mavi kare cikinca artik odak aramiyor ve renk ayarlarini otomatik olarak yapiyor

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Beyler önümüzdeki hafta Z2 almayı düşünüyorum ama bugün LG g3 32 gb z2 den daha ucuz olduğunu gördüm Burası yeri değil ama Lg G3 için ne düşünüyorsunuz kullanan varmı hala z2 düşünüyorum ama aklımı çeldi LG g3 2k ekranlı olduğu içi çok ısınıyor yanıyor sararma var çatlama var vs vs sorunları olduğunu duymuştum sizce hangisi tercih edilir?

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Beyler önümüzdeki hafta Z2 almayı düşünüyorum ama bugün LG g3 32 gb z2 den daha ucuz olduğunu gördüm Burası yeri değil ama Lg G3 için ne düşünüyorsunuz kullanan varmı hala z2 düşünüyorum ama aklımı çeldi LG g3 2k ekranlı olduğu içi çok ısınıyor yanıyor sararma var çatlama var vs vs sorunları olduğunu duymuştum sizce hangisi tercih edilir?
g3 cok sorunlu diye uzak durdum ancak g3 alan bir arkadasimda hic sorun çıkmadı. Galiba sorunsuz olanlarda var ama kime ne çıkar belli degil çoğunluk sorunlu galiba. Z2 saglamlıkta öne geçerde kullanışlılık g3te daha iyi. Arayüz vs lg çok daha kullanışlı. Su geçirmezlik gibi kaliteli kasa yapısı gibi stereo hoparlör gibi takıntıların yoksa g3 derim ama ben bu takıntılardan ötürü z2yi seçtim ve bu ozelliklerinden simdilik memnunum. Bide dualshock bağlama isi var z2yi secmemde başka bir etken.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Aslında Z2 çok sağlam bir telefon ama Lg nin arayüzü ve ekranı çok ilgi çekiyor ama büyük ihtimalle Z2 alıcam ya Lg arayüzü bir süre sonra takılma kasma donma oluyor ve birsürü hataları çıkmış şimdi alırım sorunlu çıkar Z2 alıcam büyük ihtimalle :D

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar xaominin mi bandini aldım. Sony lifelog ile çalışmıyor demişlerdi hala çalışmıyor :D en son gecen sene verilmişti bu bilgi güncelleyeyim istedim almak isteyenlere bilgi olsun.