S
SDN Okuru
SDN Okuru
bende aynı sorunu yaşadım bir ara cihazda sorunmu var yoksa sık suya soktuğum içinmi bilemedim suya sokarsa mikrofona iyice üfle 2-3 haftadır yaşamıyorum bu sıkıntıyı
Merhaba;
Kullandığım cihaz seri no ; 14w32
Aldığım firma ; Teknosa
Garanti; Sony Asia Company
Xperia z2 me dün sahip oldum almadan önce gerek burdan olsun gerek yabancı kaynaklardan sağlam bir araştırmayla gittim teknosa bayisine neden teknosa derseniz garanti ve telefon kaskosunun adam akıllı işe yaradığı tek firma oldugunu sattıkları cihazların genel itibariyle avrupa cıkışlı oldugunu öğrendiğim için tercihimi teknosadan yana kullandım.
Mağzaya gittiğimde aklımda 2 seçenek vardı birincisi tabiki Xperia Z2 ikincisi ise LG g3 tü lg nin tasarımının zayıf ve narin oluşundan dolayı birazda ekranının aşırı güçlü oluşu şarj sorunu yaratır mantığıyla tamamen z2 di aslında kafamda olan fakat ısınma sorunu, kasa açıklığı, kamera dalgalanmaları, görüşme esnasında ses seviyesinin düşük oluşu gibi sorunlardan dolayı korkuyordum teknosada alacağım cihazda ilk kontrol ettiğim şey telefonun sağ tarafında micro sd bölmesinde bulunan küçük cep'i cektiğinizde yazan seri numaralarıydı 14w19 14w20 modellerinin genelde en sorunlu seriler oldugunu bildiğim için ilk oraya göz attım ve benim cihazım 14w32 serisinden yani bahsedilen bütün kronik dış sorunlar yok lens kayması kasa acıklığı kamera dalgalanması gibi sorunlar bulunmamakta. Alacak olan arkadaşlarda telefonu satın alırken lütfen seri numarasını kontrol edin eski serilere ait telefonları almayın.
Bahsedilen iç sorunlara değinecek olursam;
Çok sıkca bahsedilen ısınma sorununu şöyle test ettim kendimce. behzat ç dizisinin yaklaşık 1.50 saatlik bölümünü hiç duraksatmadan izledim dizi bittiğinde telefonun arka üst (kameranın biraz daha solu) kısmında sıcaklık artışı vardı fakat kesinlikle rahatsız edecek boyutta değildi s4 lerin görüşme esnasında ısınmasından biraz daha azdı hatta. Fakat dizi izlemenin oyun oynamak kadar telefonu yormayacağını bildiğim için asphalt 8 : Airbone oynadım yaklaşık bir 45 dakkika kadar ( daha çok oynardımda içim sıkıldı abi) oyunu kapattığımda ki oyun esnasında en ufak bir takılma yada fps drop olayı yaşamadım yine aynı bölgede hemen hemen aynı derecede bir ısınma söz konusuydu ki elektronik cihazların ısınması yabancı olduğumuz bir şey değil. Sonuç olarak telefon el yakmayacak yada sıcaklıktan zarar görüp yamulmayacak buna en azından kendi cihazım için eminim.
Şarj dayanıklılığı konusuna değinmek gerekirse. Dün telefonu alıp kullanma klavuzunu okuduğumda ilk alındığında 30 dakika kadar şarj olması gerektiği yazıyordu şarjın ardından yukarda bahsettiğim bütün denemeleri %80 ile başlayıp %20 gibi bir değerle sonlandırdım gece boyunca şarjda durduktan sonra sabah yaklaşık 8:00'dan 13:00 e kadar yoğun bir telefon trafiği ve whatsapp trafiğinden sonra cihazın şuan ki şarj durumu %88 basitce söylemek gerekirse günlük normal kullanım (mesajlaşma muzik dinleme telefon görüşmeleri çeşitli sözlüklerin android applarında takılmak ve bir kaç fotoğraf cekimi) da telefonun sarj yönetimi harika s5 için birşey diyemem ama ondan önceki bütün samsung serilerinden iphone 4s ve 5s den çok daha iyi durumda bu etkenlerde bu telefonu bütün rakiplerinden öne taşıyor.
Görüşme sırasında sesin boğuk gitmesi gibi birşeyle karşılaşmadım cihazımda korktuğum tek şey buydu cünkü inanılmaz derecede telefonla konuşuyorum ve yine kendi cihazım adına garanti verebilirim ki kesinlikle ses konusunda bir sıkıntısı yok.
Şuanda cihazımda bunları gördüm bahsedilen sorunlar içerisinden sadece bir tanesi doğru olabilir yada yeni serilerde mevcut olabilir oda gece cekimlerinde biraz flu tonlar vermesi ki gecede fotoğraf cekmeyiverin abi
Telefonu hala deneme aşamasındayım fakat su altında cekim yapma gibi extrem şeyler denemeyi düşünmüyorum her ne kadar dayanıklı olsada sonuçta elektronik cihaz herşeyden önemlisi bu bir telefon arkadaşlar almadan önce bunu unutmayın beklentileriniz yüksek anlıyorum benimkilerde öyleydi çok net söyleyebilirim ki yaklaşık 3 senedir elimden gecen akıllı telefonlar içerisinde hem şık hemde içerik bakımından en zengin telefon xperia z2 dir.
Daha fazla konu hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar sorabilirler elimden geldiğince bilgilendirme yaparım.
www . sonyburada . com'da hem ]gürültü engelleyici kulaklık hem de dock var o siteyi öneririm.
İlgili sitede kutu içeriği:
[TD="class: bgcolor4"] Kutu İçeriği:[/TD]
- 1 adet ön cam için ekran koruyucu
- 1 adet mikro usb kablo
- 1 adet şarj adaptörü
- 1 adet mh750 kulak içi kulaklık
Arkadaşlar Sony Xperia Z2 almayı düşünüyorum fakat yorumlar beni korkutmaya başladı.Ayrıca ön kamera hakkında bilgi verir misiniz ?
Telefonunuzun sürümü güncelLütfen yardım
hayırlısı olsun güle güle kullanArkdşlar dün z2 mi aldm mor istiyordum ancak 14w21 serisiydi birde byeaz actilar 14w34 serisi rengi pek içme sinmedği halde beyazi aldm sirf su kasa acikliği lens kaymasi vss seyler basima gelmesin die acaba iyimi ettim bilmiyorum :unsure::glare::confused1::confused1::confused1::confused1:
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ...
hayırlısı olsun güle güle kullansenin telefonda kasa açıklığı lens kayması kamerada dalgalanma aşırı ısınma sorunları var mı?
arkadaşlar belli seri no larında kronik sorunlar olduğu doğrumu alırken dikkat edelim hangi serilerde sorunlar daha çok çıkıyor teşekkürler