Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Meraba arkadaşlar ben uzun zamandır z2 yi araştırıyorum almaya karar verdim ama sorunlar dolayısıyla g3 le arasında kaldım ekranı aklımı caydırıyo açıkcası kamerasıda güzel ne önerirsiniz ne alayım .s ha bide aklım g3 diyo içim z2 .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler açıkçası bütün forumu okuyamadım özet olarak z2den memnun musunuz z2 ile g3 arasında kararsızım yardımcı olursanız sevinirim :)

dimitri26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sürekli stamina modda kullanmakta sakınca var mı acaba? telefon elimden düşmeden 2 gün gidiyor ama yinede tedirgin oldum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kesinlikle z2 . teknoseyirin g3 incelemesini izleyin.

kmlzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görüşme sırasında sesimi karşı tarafa duyurmak için bağırmak zorunda kalıyorum,bu sorunu yaşayan varmı arkadaşlar?

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pilinizin kaç mAH olduğunu öğrenmek için
*#*#7378423#*#* tuşlayın
Gizli menüde services test > Battery health infoyu tıklayın
Bakalım pilleriniz kaç mAH ?
Biliyosunuz pilimizin minimum değeri 3200mAH diye geçiyor
Yani 3200mAH altıysa bir problem var demektir
Mesela bnm z2 3390 mAH çıktı
XDA da birinde 3400mAH çıktı.
Sizde paylaşın bakalım en yüksek kapasiteli pil kimde :)
72MJBr.png

Hocam benim telefonunda gizli menüsünde battery info health gibi bi menü çıkmadı???

kd3598

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar telefonla 2 3 dakika kamera uygulaması açık olunca 42 dereceye yükseliyor 44 filanda gördüm bu normalmi nu kadar hızlı sürede ısınması götürüp geri verceğim bu gidişle bi ton fiziksel hatasıda var zaten bu kadar para verip bu rezilliği çekmekten bıktım diğer uygulamalardada 5 dk sonra ısınıyor sizdede böyle bir sorun varmı

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
arkadaşlar telefonla 2 3 dakika kamera uygulaması açık olunca 42 dereceye yükseliyor 44 filanda gördüm bu normalmi nu kadar hızlı sürede ısınması götürüp geri verceğim bu gidişle bi ton fiziksel hatasıda var zaten bu kadar para verip bu rezilliği çekmekten bıktım diğer uygulamalardada 5 dk sonra ısınıyor sizdede böyle bir sorun varmı
4k mı çekiyorsunuz?

alikemalgg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi geceler arkadaşlar vodafonedan sony z2 telefon aldım. bi arıza yüzünden vodafone verdim servise göndersin diye 1 temmuzda teslim ettim cihazı. telefondan uzun süre haber alamadım serviste kayıdı yoktu. vodafonela iletişime geçtim tellefonunuz serviste dedi. servisi tekrar aradın dün (7 ağustos) 2 ağustosta kargoya verilmiş 4 ağustosta kayıt yapılmış servise. daha önceden hiç kayıt yapılmamış.telefonun 1 ay nerde olduğu meçhul bunla ilgili ne yapmalıyım.beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

cosuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. 1 Haftalık Sony kullanıcısyım Vatan Bilgisayardan'dan 27 serisi Xperia Z2 siyah aldım ancak, ahizede cızırtı ve çağrı esnasında kopma sorunu var. Ahizede cızırtıyı çok önemsiyorum kulaklıkla konuştuğum için, pil ömrü ve kamerasından çok memnunum, ısınma sorunu da yaşamadım henüz. Ancak, ahizede cızırtı çok belirgin ve çağrı esnasında kesiliyor, yeniden aradığımda kesilmiyor. Bunu nasıl çözebilirim? Vatana götürsem cihazı, ilk bir ay dolmadığı için ne gibi bir yol izlerler? Bu sorunla ilgili sıkıntı var mı birtek ben mi yaşıyorum yoksa? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ediyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb arkadaşlar benim z2 de görüşme yaparken karşı taraf sesisimin az geldiğini anlaşılamdıgını söylüyor aynı sorun sizdede varmı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben bu hafta z2 almayı düşünüyorum ama internetten edindiğim bilgilere göre ( e posta ) okuma özelliği yok bu doğrumu...?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bana yardım edin lütfen z2 aldım ama biri ile konuşuuyurum ama karşımdakıne laf anlatasıya kadar ölüyorum yani karşıya sesim az gidiyo bana gelen ses sanki hoporlör açak gibi yüksek nasıl düzelecek

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana yardım edin lütfen z2 aldım ama biri ile konuşuuyurum ama karşımdakıne laf anlatasıya kadar ölüyorum yani karşıya sesim az gidiyo bana gelen ses sanki hoporlör açak gibi yüksek nasıl düzelecek

Ayarlar/çağrı ayarları/mikrofon gürültü azaltıcı yı devre dışı bırak

kmlzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7da8b2693ed84fd0e31a6203167273d5.jpg

Bellek kartı kullanmadığım halde Albüme gitmek istediğimde bu uyarıyı alıyorum.bi fikri olan var mı?

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
7da8b2693ed84fd0e31a6203167273d5.jpg

Bellek kartı kullanmadığım halde Albüme gitmek istediğimde bu uyarıyı alıyorum.bi fikri olan var mı?

Bellek kartını bilgisayarına tak, kartı görüyorsa bilgisayarımda bellek kartına sağ klik özellikler araçlar denetle özelliğiyle tarama yapıp tekrar telefonuna tak.
bilgisayardan kartı çıkarırken güvenli çıkar yaparsan iyi olur. Sonuç hakkında geri dönüş yaparsan bekleriz

kmlzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bellek kartını bilgisayarına tak, kartı görüyorsa bilgisayarımda bellek kartına sağ klik özellikler araçlar denetle özelliğiyle tarama yapıp tekrar telefonuna tak.
bilgisayardan kartı çıkarırken güvenli çıkar yaparsan iyi olur. Sonuç hakkında geri dönüş yaparsan bekleriz
Kardeşim bellek kartı kullanmıyorum,kullanmadığımı belirtmiştim zaten.telefonumda bellek kartı takılı değil.

Emre95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Z2'lerin hepsindemi var bu hatalar ya ? hangi forum sitelerine girsem baksam Z2 nin hep kasa açıklığından, fazla ısınmasından, ve su geçirmesinden şikayetçi olunmuş kaç aydır bu telefonu bekliyordum tam çıktı alalım derken birde böyle sorunlarla karşı karşıya geldik Alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. Bu telefonu alıpda hiç bir sorunla karşılaşmayan gayet güzel ben aldım memnunum hiç bir şikayetim yok çok güzel severek kullaniyorum, Gönül rahatlığıyla alabilirsin hiç düşünmeden al tavsiye ederim diyen hiç mi kimse yok ya ?

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
9a5u6y9a.jpg
beyler bana şu kasa dan lazım biri yardimci olabilir mi?

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Z2'lerin hepsindemi var bu hatalar ya ? hangi forum sitelerine girsem baksam Z2 nin hep kasa açıklığından, fazla ısınmasından, ve su geçirmesinden şikayetçi olunmuş kaç aydır bu telefonu bekliyordum tam çıktı alalım derken birde böyle sorunlarla karşı karşıya geldik Alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. Bu telefonu alıpda hiç bir sorunla karşılaşmayan gayet güzel ben aldım memnunum hiç bir şikayetim yok çok güzel severek kullaniyorum, Gönül rahatlığıyla alabilirsin hiç düşünmeden al tavsiye ederim diyen hiç mi kimse yok ya ?

Hocam öncelikle alıp almamak sana kalmış bişey. Burda kimsenin sözüne güvenip al diyemem ama almada diyemem. Ben yaklaşık bir buçuk aydan bu yana kullanıyorum telefonu ve gayet memnunum. ha sıkıntılar yok mu var! benim ilk mesajlarıma bakarsan foto paylaşmıştım. Benim telefonun üstünde küçük bi kasa açıklığı var. Ama biraz araştırdım kasa açıklığının çok önemli olmadığı Sony tarafından açıklanmış ve buralardan su geçirmesi imkansızmış. Ayrıca benimde zaten telefonu pek suya sokma gibi bi niyetimde yok!

Isınma konusuna gelince zaman zaman evet ısınıyor. Ama son güncellemelerle bu sorun gözle görülür şekilde düzeldi. Forumun ilk sayfalarından son sayfalarına doğru okursan "benim telefon çok ısınıyor" diyenlerin sayısının ne kadar azaldığını göreceksin.

Telefon gerçekten gayet güzel telefonu alırken sakın ha su geçirmiyor diye almayın. Adamlar satışı yaparken "Su Geçirmez" diye satmıyorlar telefonu "suya dayanıklı" diye satıyorlar. Benimde tam ihtiyacım buydu çünkü bunda önceki telefonumu kilolarca pirince soktum, bana dünyanın pirinç masrafı oldu :D (Gerçi telefon hala çalışıyor ve annem kullanıyor, Galaxy S2)

Şarj (Şarz) ı çok çok iyi seviyede gidiyor. Buralarda şarjı az gidiyor diyenlere sakın inanma çünkü herkes önceki kullandığı telefonları günde 2-3 kere şarja (şarza) takmaktan Z2'nin pilini son haddine kadar kullanmayı unuttu :D bende dahil. Ama son zamanlarda gece yatarken telefonu şarj (şarz) a takmadan yatmak bana çok ilginç geliyor :D

Yani demem o ki sen telefonu beğendiysen özellikler hoşuna giderse al. Bunlar insan yapımı ister istemez sıkıntıları olacak. Gerisi sana kalmış :D

9a5u6y9a.jpg
beyler bana şu kasa dan lazım biri yardimci olabilir mi?

Kasa mı yapışkan falan mı o?
Bence yapışkan tarzından bişey olabilir ve karbon fiber hastası birinin kendi telefonuna yaptığı bişeydir. Sanayiye gidersen oto kaplamacılar bunu yapar :D
Zaten telefonunda nerdeyse bi araba parası yani sıkıntı olmaz :D

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam öncelikle alıp almamak sana kalmış bişey. Burda kimsenin sözüne güvenip al diyemem ama almada diyemem. Ben yaklaşık bir buçuk aydan bu yana kullanıyorum telefonu ve gayet memnunum. ha sıkıntılar yok mu var! benim ilk mesajlarıma bakarsan foto paylaşmıştım. Benim telefonun üstünde küçük bi kasa açıklığı var. Ama biraz araştırdım kasa açıklığının çok önemli olmadığı Sony tarafından açıklanmış ve buralardan su geçirmesi imkansızmış. Ayrıca benimde zaten telefonu pek suya sokma gibi bi niyetimde yok!

Isınma konusuna gelince zaman zaman evet ısınıyor. Ama son güncellemelerle bu sorun gözle görülür şekilde düzeldi. Forumun ilk sayfalarından son sayfalarına doğru okursan "benim telefon çok ısınıyor" diyenlerin sayısının ne kadar azaldığını göreceksin.

Telefon gerçekten gayet güzel telefonu alırken sakın ha su geçirmiyor diye almayın. Adamlar satışı yaparken "Su Geçirmez" diye satmıyorlar telefonu "suya dayanıklı" diye satıyorlar. Benimde tam ihtiyacım buydu çünkü bunda önceki telefonumu kilolarca pirince soktum, bana dünyanın pirinç masrafı oldu :D (Gerçi telefon hala çalışıyor ve annem kullanıyor, Galaxy S2)

Şarj (Şarz) ı çok çok iyi seviyede gidiyor. Buralarda şarjı az gidiyor diyenlere sakın inanma çünkü herkes önceki kullandığı telefonları günde 2-3 kere şarja (şarza) takmaktan Z2'nin pilini son haddine kadar kullanmayı unuttu :D bende dahil. Ama son zamanlarda gece yatarken telefonu şarj (şarz) a takmadan yatmak bana çok ilginç geliyor :D

Yani demem o ki sen telefonu beğendiysen özellikler hoşuna giderse al. Bunlar insan yapımı ister istemez sıkıntıları olacak. Gerisi sana kalmış :D

Kasa mı yapışkan falan mı o?
Bence yapışkan tarzından bişey olabilir ve karbon fiber hastası birinin kendi telefonuna yaptığı bişeydir. Sanayiye gidersen oto kaplamacılar bunu yapar :D
Zaten telefonunda nerdeyse bi araba parası yani sıkıntı olmaz :D
Hocam buldum bulmasına da hep yurt dışı sitelerinde var :-) ayrıca bugün Walkmana güncelleme gelmiş ama bana gelmedi gelen var mı?