Sony Xperia Z1 vs LG G2

Xelord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Agalar G2 hangi testte öndeymiş acaba? Z1'in G2ye göre bir çok artısı var. 1.Daha kaliteli ve dayanıklı malzeme, hoş bir tasarım, 20 mp glens kamera, sonynin geliştirici dostu olması, kendine has medya uygulamaları özellikle walkman, evet başka tellere portlanıyor ama emin olun aynı olmuyor. Clearaudio,clearbass ve yeni hoparlör ayrıca en mühimi belki de hafıza kartı desteği. G2de 32gbalsanız 24gb yer kalıyor. Z1de 16gbdan 10gb yer kalıyor + 64gb sd card.
G2'nin Z1'e göre artısı var. 1. TrueHD IPS Ekran 2. Fiyat

Benchmarklara takılmayın, değişiklik gösterebiliyor o değerler, ikisi de aynı işlemciyi kullanıyor, ikisi de performansta sıkıntı yapmaz. Doomkernel Z1 antutudaki en yüksek skora sahip şuan.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aynen gelsin Z1de ben de gidip yanyana koyup bakıcam. Z1 biraz daha ucuz olsaydı hiç düşünmezdim bile. 400lira az para değil. Bakalım aradaki farkı hakediyor mu.
Bu arada ingiltere romu kurunca çalışıyor radyo, şuan apk olarak yokmuş ama yakında çıkar, yani radyoyu dert etmeyin, hallolur onlar basit işler.

burakguven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bence her iki telefonda güzel fakat lg bir kaç adım önde sebebi ise ekran kalitesi sonynin artısı ise kasa fakat sony şu an piyasa değeri 2200 tl lg ise 1400 tl ile 1600 tl arası 16gb versiyonu 32 gb 1800 tl fakat stokta bulmak zor fiyat aralığını düşününce daha kaliteli kasa yerine daha iyi ekrana sahip bir telefon alınabilir her iki telefonda yazılım konusunda samsunga bir adım yetişmiş lg samsung yazılımına biraz daha yaklaşmış fakat sonyde kendine has yazılımlar sunmaya devam ediyor işlemci konusunda lg bir adım önde gözükse de aradaki fark gözle görülür derecede hissedilmez benim kendi düşüncem standart bir kullanıcı keyfine göre her ikisinden birini alabilir mesala tasarımsa öncülleri sony alır donanımsa lg neden lg ekran ve işlemci biraz daha iyi bütçe öncüller arasında olabilir bu size kalmış fakat gelişmiş bir android kullanıcısı iseniz lg derim fiyat uygun root rom vs her türlü kullanılır son olarak sony 2200 tl değerinde bir telefona yakışmayan bir ekran takarak tüm güzel yanlarını örtmüş

hadiordan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar ben cok konu okudum bunlarla ilgili s4 g2 z1.kafam allak bullak olmustu
ama dun magazaya gittim z1 i elime aldım inceledim uzunca..gercekten hayran kaldım cercevesi hakkında on yargılı gitmistim ama hicte kaba durmuyo yani abartıldıgı kadar degil ben cok begendim kaliteyi hissedebiliyosunuz
kamerası sesi gayet guzel sadece zoom yaptıgımda bozuldu goruntu s4 de cok netti bi tek bu kafama takıldı
z deki ekran matlıgını felan halletmisler
bende kısmetse bi kac ay sonra z1 alcam :)

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
kardeşim ses konusu olunca sony derim , sony kullanıyorum ve kulaklık felaket güzel . zaten sony yazılımsal olarak ses geliştirici barındırıyor , xloud ,clearsound .... unutum gerisini ama var araştırabilirisn :D ayrıca z1 de stereo hoporlorde bulunmakta , sonz xperia z dekş gibi vasat değil ;)

fiyat önemli deilse note 3 al o çok büyük dersen kesinlikle kesinlikle lg g2...z1 e bakma bile

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z1 de ahizeden konuşurken problem yaşayan varmı yoksa bu durum sadece banamı özel

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
xperia z1 de stereo hoparlör var ve seside gayet iyi s4 vs g2 den daha fazla ses çıkıyor ve kat kat daha kaliteli yanlış bilgilendirmeyelim:angry:

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
arkadaslar ben cok konu okudum bunlarla ilgili s4 g2 z1.kafam allak bullak olmustu
ama dun magazaya gittim z1 i elime aldım inceledim uzunca..gercekten hayran kaldım cercevesi hakkında on yargılı gitmistim ama hicte kaba durmuyo yani abartıldıgı kadar degil ben cok begendim kaliteyi hissedebiliyosunuz
kamerası sesi gayet guzel sadece zoom yaptıgımda bozuldu goruntu s4 de cok netti bi tek bu kafama takıldı
z deki ekran matlıgını felan halletmisler
bende kısmetse bi kac ay sonra z1 alcam :)
Z1 de zoom seçenekleri var. 8x dijital ve 4x optik zoom olarak.
Optik zoom u seçerek yakınlaştırma yaparsanız görüntü kaybına yol açmaz

Triluminos ekran çok kötü haklısınız
KnPWpg.jpg
e7mNZv.jpg

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhabalar arkadaşlar eminim bu tür konular forumda çoğalmaya başlamıştır aralık ayında telefon almayı düşünüyorum LG G2 ve Z1 arasında kaldım bi kaç sitede Sony 20mp deyken hdr çalışmadıgı yazıyordu videolarla pek işim olmaz ayda yılda bir video çekerim benim için OİS in bi anlamı yok benim için ses önemli birazda ses olarak kulaklık LG ninki daha iyi sanki diger stereo hoparlör hakkında bilgim yok Arkadaşlar beni bilgilendirmenizi istiyorum kasa sorun degil benim için çerçeve filan bana herşeyiyle kıyaslarmısınız fiyat önemli değil, teşekkürler
fiyat önemli değilse kesinlikle z1 yada note 3 e bak derim(ekran büyüklügü sorun değilse).... ama paran yoksa azsa lg g2 iyidir..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Evet G2'de ses çıkmıyor, duycam diye kulağımı hoparlöre dayıyorum. Onda da pek bişe anlamayıp 5+1'e bağlıyorum anca yani(!) Napalım ucuz telefon alınca böyle oluyor işte. Sen kalk 1800lira para ver üstüne de 280lira kasko yaptır, o da ne? Hoparlör koymamışlar(!)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Evet G2'de ses çıkmıyor, duycam diye kulağımı hoparlöre dayıyorum. Onda da pek bişe anlamayıp 5+1'e bağlıyorum anca yani(!) Napalım ucuz telefon alınca böyle oluyor işte. Sen kalk 1800lira para ver üstüne de 280lira kasko yaptır, o da ne? Hoparlör koymamışlar(!)
Burası bir fikir alış-veriş platformu üyelere kin + nefret kusma yeri değil hatırlatmak isterim. Bu forumu amacının dışında kullanmayalım.

cleet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 aya yakındır Z1 kullanıyorum..Öncesinde 1 sene note 2 ve birkaç ay note 3 kullandım...LG optimus serisini baştan aşşağıya kullandım tamamı tam anlamıyla çok kötüydü..her türlü sorun mevcut..şöyle diyeyim 10 sorun var her güncellemede 3 ü düzeliyor mutlu oluyorsun :) Sony de ilk defa oha dedirtcek kadar sorunsuz cihaz gördüm..Ses diyosan özelliklede kulaklıkla dinliycem diyosan dünyanın eniyi telefonu Z1 zaten..çünkü o sony :) yıllardan beri atamadığım 1 gb lık sony mp3 player dan ne ses çıkıyosa kulaklıkla aynısı tıpkısı bu cihazdan da çıkıyo...Belkide benim çok hoşuma giden bir bas tiz oranı var kişiye göre değişebilir tabi..Note 3 te kalite ve uygulama tırtlığından ekstra note 2 ye hiçbir yenilik gelmemesinden sıkıldım..Lg G2 de arkadaşımda var hergün görüşürüm nerdeyse ve çok memnun ama kılıfla ve ekran jelatini ile kullanmasına rağmen arabadan inerken elinden düşürmüş 1 metre kadar yerden ekran jelatinin altından çizilmiş..Biraz malzeme kalitesi düşük onu özellikle belirteyim..Yekpare kasa olmasına rağmen eline alınca biraz bük çatır çutur ötüyor S3 yada S4 gibi bir plastik kalitesi var kullandıysan anımsayabilesin diye belirteyim dedim..Ben kullanıyorum diye değil ama bence en iyisi sony kardeşim..Ön yargım vardı almadan evvel ama beni değiştirdi kullanıcısı yaptı ve çok memnunum tavsiye ederim..Bu arada 1690 civarı satılan siteler var biraz araştırırsan bulabilirsin rahatlıkla ;)

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z1 de zoom seçenekleri var. 8x dijital ve 4x optik zoom olarak.
Optik zoom u seçerek yakınlaştırma yaparsanız görüntü kaybına yol açmaz

Triluminos ekran çok kötü haklısınız
KnPWpg.jpg
e7mNZv.jpg

Geçen sene hatırlıyorumda s3 içinde HTC One x den ekranı daha iyi diyebilmek icin Samsung fanları shop yapıp daha iyi ekranı var demislerdi s3 icin...Aynı olay burdada var ben buna eminim O Övdügün Triluminos ekran ın bi sihri yok Hatta kotu Telefona yandan bakamıyacagına ben emınım LG G2 De 178 derece her acıdan baktınmı renk degısmıyo ama git bi z1 inkine bak ekran bembeyaz gözükür fark ordan baslıyor zaten...

berkcombil

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Kardeş kusura bakma da sen ses konusunda doyumsuzsan seni hiçbir telefon hoparlörü tatmin etmez,nitekim 5+1' e bağlamışsın.HTC One haricinde bir S4 ya da Note 3'ün gerisinde hoparlör performansı yok bu cihazın.Su geçirmeme özelliğinin korunması için izole edilmiş Z1 hoparlöründen de hiç geri kalamaz G2.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Geçen sene hatırlıyorumda s3 içinde HTC One x den ekranı daha iyi diyebilmek icin Samsung fanları shop yapıp daha iyi ekranı var demislerdi s3 icin...Aynı olay burdada var ben buna eminim O Övdügün Triluminos ekran ın bi sihri yok Hatta kotu Telefona yandan bakamıyacagına ben emınım LG G2 De 178 derece her acıdan baktınmı renk degısmıyo ama git bi z1 inkine bak ekran bembeyaz gözükür fark ordan baslıyor zaten...
Ekran teknolojilerinde Samsung , HTC kim Sony kim ? iyi araştır bence sen ayrıca geçen senenin karşılaştırma konusunada bunu dahil etme zira birbirinden taban tabana zıtlar.
Triluminos görüntü teknolojisi diğer ekranlardaki gibi beyaz ışıktan renk üretmiyor . Her ışık kendi rengini üretiyor dolayısıyla renk yelpazeside daha geniş . Ayrıca görüş açısı sorunu Triluminos teknolojisinin sorunu değil kullanılan TFT panelden dolayı kaynaklanan bir sorun bence sen ilk önce ekran teknolojilerini araştır ve kulaktan dolma bildiklerinlede bana gelme ;)
Ha gel gelelim G2nin ekranına. Maşallahı var Lgnin İps paneli öyle güzel kullanmışki Samsungun pentile dizilimli Amoledleriyle renk doygunluğunda yarışıyor. Kusura bakma ama elindeki avantajı bu kadar kötü değerlendiren bir firma daha görmedim ben ips panel şuan dünyanın en iyi 2. paneli olmasına rağmen gidip kontrastı artırmışlar sırf Samsungdan daha doygun ekranım var demek için oysaki ekran teknolojilerinde alınan kıstas renk doygunluğu değil gerçekçiliktir.
Öte yandan shop olduğunu düşünüyorsan eğer shop olduğunu kanıtla o zaman indir resmi inceleyip kanıtla bana ha değilse de afedersin ama ''işkembeden sallamayalım'' .
Bu arada ben hiç görmedim cep telefonuna 150 derecelik açıyla bakan. Ha 20 - 30 derece desen tamam derim de kusura bakma hiç kimse özellikle cihazını 150-180 derece arası açıyla bakarak kullanıyım demez . E zaten belirli açılara kadar her cihaz renk kaybı ve beyaz dengesinde bozulmalar olmuyor .

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
180 derecen bakınca tft bembeyaz gösteriyo demişsiniz kardeşimde motorola motoluxe xt615 var tft ekrana her ne açıdan bakarsanız bakın gayet net beyazlama filan yok aynen görüyorsunuz bence bu sonyden kaynaklanıyor...

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
180 derecen bakınca tft bembeyaz gösteriyo demişsiniz kardeşimde motorola motoluxe xt615 var tft ekrana her ne açıdan bakarsanız bakın gayet net beyazlama filan yok aynen görüyorsunuz bence bu sonyden kaynaklanıyor...
Hayır her TFT panelde beyazlaşma olur bunun nedeni tepki süresinin diğer panellere göre uzun olmasıdır.
Fakat Sonyde farklı bir durum var cihazları dayanıklılık konusunda fazla geliştiriyorlar.
Cihazın ön tarafı tamamen fabrika çıkışlı 17 tümleşik parçadan nano teknolojiyle üretilmiş bir jelatinle korunuyor oldukçada dayanıklı bu jelatinden dolayı zaten renk kaybı yaşanan panel bu jelatinle beraber daha da kayba yol açıyor ama belirli açılardan ve dik baktığın sürece kayıp yok ama ben bu bakış açısı olayını çok da dikkate almıyorum açıkçası çünkü bu bir pc veya tv falan değil cepte taşınan elimizde kullandığımız bir cihaz.