Sony Xperia Z1 Compact Kullananlar Kulübü

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Piyasanın en performanslı telefonlarından biri zaten, belki de oyun olarak en performanslısıdır, çünkü snapdragon 800 işlemci var ve çözünürlük sadece 720p, diğer amiral gemileri aynı donanıma daha büyük ekran verdikleri için performans daha az.

Çizilme olayı şöyle boş cepte taşırken ışıkta fark edilecek bazı çizikler meydana gelmiş, hala da çizilmeye devam ediyor ben boşverdim artık.

​Çok Teşekkür ederim hocam sağolasın.. :)

h_emre_s

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kardeşimde neo v vardı ilk çıktığı günden beri kullanıyordu tlf yenileyecem z1 compact istiyor tavsiye edermisiniz bide tlf olum ve olumsuz yorumlarını yazsanız sevinirim 1-2 gün içinde alcam tlf

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Arkadaşlar telefon alma ihtimalim var. S3 Mini'm var ve her ağır oyunu kaldırıyor, bana yetiyor. Ama babam telefon alacak, ben de telefonumu babama verip yeni telefon almayı planlıyorum. G2 ve Z1 Compact arasındayım. Z1 Compact'ın kamera ve su geçirmezliği çok cazip geliyor ama ona rağmen gönlüm G2'de diyebilirim. Sizce hangisini almalıyım?

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar telefon alma ihtimalim var. S3 Mini'm var ve her ağır oyunu kaldırıyor, bana yetiyor. Ama babam telefon alacak, ben de telefonumu babama verip yeni telefon almayı planlıyorum. G2 ve Z1 Compact arasındayım. Z1 Compact'ın kamera ve su geçirmezliği çok cazip geliyor ama ona rağmen gönlüm G2'de diyebilirim. Sizce hangisini almalıyım?
Gelin benim konu başlığıma :D

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
genel anlamda sony cihazlar filmli geliyor xperia S - Z - ve Z1c kullandim hepsinde de film vardi. Orjinal film cok kaliteli ve dusmelerde kirilmayi az bucuk onluyor. Xperia S imi yere carpmamdan biliyorum ki ekrani kirilmamisti ama telefon pert olmustu acilmiyordu filmi soktukten sonra bir kez daha yere vurdugumda ekran buz gibiydi.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
genel anlamda sony cihazlar filmli geliyor xperia S - Z - ve Z1c kullandim hepsinde de film vardi. Orjinal film cok kaliteli ve dusmelerde kirilmayi az bucuk onluyor. Xperia S imi yere carpmamdan biliyorum ki ekrani kirilmamisti ama telefon pert olmustu acilmiyordu filmi soktukten sonra bir kez daha yere vurdugumda ekran buz gibiydi.

Film derken?

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ekran filmi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar kardeşimde neo v vardı ilk çıktığı günden beri kullanıyordu tlf yenileyecem z1 compact istiyor tavsiye edermisiniz bide tlf olum ve olumsuz yorumlarını yazsanız sevinirim 1-2 gün içinde alcam tlf

muzik dinlerken ses biraz az cikiyor oda su gecirmemezlikten kaynaklaniyor. Harkulade bir cihaz pil performansi, stabilite fotograf, hiz pisman olmazsin.

h_emre_s

Asistan
Reaksiyon puanı
0
AsDErA hocam cevabın için tşk ederim bi sorum daah olcak bazı forumlarda okudum tlf kamarı çekimlerinde siyah leke oluşuyor diye bi sorun okudum sende var fotoları çektiğin çekilmş ftolarda iz yada leke varmı

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
AsDErA hocam cevabın için tşk ederim bi sorum daah olcak bazı forumlarda okudum tlf kamarı çekimlerinde siyah leke oluşuyor diye bi sorun okudum sende var fotoları çektiğin çekilmş ftolarda iz yada leke varmı
Bende herhangi bir sorun cikmadi. Hurafe bunlar. Gormedim duymadim. Yuzbinlerce uretiliyor bu cihaz belki milyonlarca parti mallarda sorun cikabilir ornegin xperia S sari ekran hatasi. Iphone anten problemi acma kapama tus problemi. Tekrar ederekten cihazim gayet guzel fotograf cekiyor 2 gunde bir de yikarim. ( Meslek biraz pis kum toprak alci. )

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende herhangi bir sorun cikmadi. Hurafe bunlar. Gormedim duymadim. Yuzbinlerce uretiliyor bu cihaz belki milyonlarca parti mallarda sorun cikabilir ornegin xperia S sari ekran hatasi. Iphone anten problemi acma kapama tus problemi. Tekrar ederekten cihazim gayet guzel fotograf cekiyor 2 gunde bir de yikarim. ( Meslek biraz pis kum toprak alci. )

eyvalah hocam sağolasın kesin alcam bizim meslekte aynı bende inşaatcı sayılırım ama genelde yıkıp dağıtanlardanım tesisatçıyım :D:D

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eyvalah hocam sağolasın kesin alcam bizim meslekte aynı bende inşaatcı sayılırım ama genelde yıkıp dağıtanlardanım tesisatçıyım :D:D

Rica ederim cihaz hakkindaki goruslerimdir SONY babamin mali degildir iyi arastir bircok telefon markasi mevcut karar ver al. Benim yorumlarim aklini celmesin. Yeni alacagin telefonu nu gule gule kullanman dilegiyle simdiden hayirli olsun.

h_emre_s

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağol hocam kardeşim istiyor büyük ekranlı tlf sevmedi zaten kendisi beğenmiş 4.3 ekranlı olan ve bu özeliğe sahip tek tlf bi soru daha bu tlf alınca acaba ekran koruyucu film almamız gerekiyormu

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağol hocam kardeşim istiyor büyük ekranlı tlf sevmedi zaten kendisi beğenmiş 4.3 ekranlı olan ve bu özeliğe sahip tek tlf bi soru daha bu tlf alınca acaba ekran koruyucu film almamız gerekiyormu
Rica ederim. Bende buyuk ekran sevmedigim icin tercihimi bu yonde kullandim. Koruyucu film arka ve onde takili olarak geliyor zaten uzerine bir tane daha takinca problem olmuyor ama kalitesiz urunler parmagin ekrana yapismasini sagliyor orjinalde kullandigin gibi kaygan bir yapiya sahip olmuyorlar. Yurt disinda ben genellikle muvit tercih ediyorum ucuz ve kaliteli urunleri var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu telefonu almak isteyenlere tavsiye ederim. s800 2gb ram ile sıfır kasılma donma. 1 günü rahat çıkarır şarjı geriye kalanla da iş çıkışı serviste yolda sokakta oyun oynarsınız. o aspalt 8 o kadar mı güzel mi olur ya telefonda akıyor resmen. ses biraz az geldi bana. IP sertifikasyonu için kullanılan malzemelerden dolayı diye düşünüyorum. daha önceki xperia V telefonum da öyleydi. kulaklıkta da aynı düşüklüğün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. yeni alanlar hemen atlayıp 4.4 güncelleme yapmasın. 4.3 te kalsınlar. 4.4 ü takip etsinler stabilite sağlanınca 4.4 e geçsinler kamera günüz çekimlerinde aydınlık havada pek belli olmayan ancak akşam yada evde odada düşük ışıkta çok canınızı sıkacak, bu mu la kamera diyeceğiniz kumlanma görebilirsiniz. telefonu aldıktan sonra kullanmadan hemen gidin teknoloji mağazasına yada telefoncuya önlü arkalı film alın yapıştırın. ön filmde sadece kamera yeri açık olsun. bazı modellerde sol taraftaki ışık sensörü yeri açık olanlar var çok hoş durmuyor. neden kullanmadan film alıyoruz derseniz bu telefonun orjinal ön filmi çizilmemesi için değil düştüğünde ekranın dağılmaması için. biraz yumuşak yani. onu çizerseniz canınız sıkılabilir çıkarmak istersiniz. çıkarınca da sony yazısı gider. iyice moraliniz bozulur. kılıfsız kullanmaya cesaret eden varsa düşürmem diyorsanız kılıfsız kullanın çünkü çok şık ve su an piyasada olan çoğu kılıf bu şıklığı kapatıyor. kılıfı arkadşınızda görerek bilerek yada alacağınız yerden deneyerek alın. telefonun sol kenarında üstten alta doğru sırasıyla şarj yeri, micro sd kart slotu, manyetik şarj bağlantı noktası ve en alttada sim kart slotu var. bu kadar şeyi neden anlattın derseniz, bende biri siyah biri beyaz iki kılıf var aynı üreticinin. siyah olan en üstteki şarj yerini, beyaz olan da hafıza kart slotunu kapatıyor. kılıf alırken buna dikkat edin. telefonu aldıktan sonra mutlaka Tri Flat temasını yükleyin deneyin pişman olmazsınız. orjinal AR efekti nin de yeni çıkan korku efektini yükleyin. yakın arkadaşınızı ailenizi birer korkutucu yaratığa dönüştürüp bir güzel eğlenin. benden bu kadar.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bu telefonu almak isteyenlere tavsiye ederim. s800 2gb ram ile sıfır kasılma donma. 1 günü rahat çıkarır şarjı geriye kalanla da iş çıkışı serviste yolda sokakta oyun oynarsınız. o aspalt 8 o kadar mı güzel mi olur ya telefonda akıyor resmen. ses biraz az geldi bana. IP sertifikasyonu için kullanılan malzemelerden dolayı diye düşünüyorum. daha önceki xperia V telefonum da öyleydi. kulaklıkta da aynı düşüklüğün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. yeni alanlar hemen atlayıp 4.4 güncelleme yapmasın. 4.3 te kalsınlar. 4.4 ü takip etsinler stabilite sağlanınca 4.4 e geçsinler kamera günüz çekimlerinde aydınlık havada pek belli olmayan ancak akşam yada evde odada düşük ışıkta çok canınızı sıkacak, bu mu la kamera diyeceğiniz kumlanma görebilirsiniz. telefonu aldıktan sonra kullanmadan hemen gidin teknoloji mağazasına yada telefoncuya önlü arkalı film alın yapıştırın. ön filmde sadece kamera yeri açık olsun. bazı modellerde sol taraftaki ışık sensörü yeri açık olanlar var çok hoş durmuyor. neden kullanmadan film alıyoruz derseniz bu telefonun orjinal ön filmi çizilmemesi için değil düştüğünde ekranın dağılmaması için. biraz yumuşak yani. onu çizerseniz canınız sıkılabilir çıkarmak istersiniz. çıkarınca da sony yazısı gider. iyice moraliniz bozulur. kılıfsız kullanmaya cesaret eden varsa düşürmem diyorsanız kılıfsız kullanın çünkü çok şık ve su an piyasada olan çoğu kılıf bu şıklığı kapatıyor. kılıfı arkadşınızda görerek bilerek yada alacağınız yerden deneyerek alın. telefonun sol kenarında üstten alta doğru sırasıyla şarj yeri, micro sd kart slotu, manyetik şarj bağlantı noktası ve en alttada sim kart slotu var. bu kadar şeyi neden anlattın derseniz, bende biri siyah biri beyaz iki kılıf var aynı üreticinin. siyah olan en üstteki şarj yerini, beyaz olan da hafıza kart slotunu kapatıyor. kılıf alırken buna dikkat edin. telefonu aldıktan sonra mutlaka Tri Flat temasını yükleyin deneyin pişman olmazsınız. orjinal AR efekti nin de yeni çıkan korku efektini yükleyin. yakın arkadaşınızı ailenizi birer korkutucu yaratığa dönüştürüp bir güzel eğlenin. benden bu kadar.

Güzel yazmışsın.. okurken sıkılmadım :) bence bu telefon biraz fiyat düşerse on numara satar.. bende alırım tabii. :)

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Telefon gayet iyi ama tek sorun arka tarafı gerçekten çok çabuk çiziliyor, cebimde onu çizecek bir malzeme vb. şey olmamasına rağmen arkasında 2 tane çizik oluştu alıp,kullanacaklar kesinlikle film ile kullansınlar.

nereloyka13

Asistan
Reaksiyon puanı
6
bende almayı düşünüyorum ama ekranı küçük gibi oyun oynarken sıkıntı oluyormu eğer zevk vermiyosa z1 alacağızda kullananlar söyleyebilir mi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Oyun oynamak gayet zevkli, yarış oyunlarında sorun yok ama fps oyunlarında parmağından ekranı göremeyebilirsin.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Çoğu kullanıcı çizilmeden şikayet etmiş.. z1 ile aynı malzemeden değil mi bu yahu ? z1 zor çiziliyo .s

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
çok cezbedici ve tasarımıda çok iyi ama alt çerçeve çok kalın:bored:

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
bende uzun zamandır kılıfsız kullanıyorum şimdiye kadar bi çizik olmadı ama dikkatde ettim.Kılıf sevmiyorum sonuçta telefonu kibarlığı içinde aldım kim görse aaa çok güzelmiş diyor ele tam oturuyor tam istediğim gibi ama kılıf oldu mu bu gidiyor.kılıfla kullanacağıma z1 alırdım yani

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Kılıfla telefon kullanmaya bende karşıyım ama eğer cihazınızı sonradan satmayı planlıyorsanız film ile kullanmak iyi olacaktır.

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
bir sorum olacaktı.Benim sanki wifi arada kendi kendine açılıyor gibi acaba ben mi kapatmıyorum açık kalıyor diye düşünüyorum ama emin de değilim.Acaba diğer kullanıcılarda da böyle mi (önemsediğimden değil sadece merak ettim)

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Konum Tabanlı Wi-Fi yi kapatın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dün aldım telefonu...beyler bu alet bayaa sağlam...bu ne akıcılık...yuh dedim..piyasadaki en yakın muadili iphone 5s... onu da o kadar rahat tokatlıyor ki anlatamam...düşünmeden alın ve hemen iki tarafına da film yapıştırın...darbelere karşı sağlam gözüküyor fakat çiziklere karşı çok ama çok nazik bir telefon...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sadece ebatlarından dolayı z1 yerine z1 c düşünüyorum kardeşime. bildiğim kadarı ile ebat ve arka kapak kısmı hariç aynı değil mi ?