Sony Xperia Z Türkiyede

birlik07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
http://www.gold.com.tr/U214728/Sony-Xperia-Z-Siyah-Cep-Telefonu

internetten 2099 TL sınırlı stok yazıyor. Alacaklar acele etsin. Bence 2099 normal gibi geldi. Ya sizce pahalı mı? Almanya Sony sitesinde 649 Euro yazıyor. Türkiyede iphone 5 ile hemen hemen ayni fiyatta sizce fiyatlar normal mi bu fiyata değermi ? Bana babam almanyadan sali günü getircek mediamarkttan 600 euroya alcak.

bolatbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
reklam olmasın diye sitenin ismini vermeyecem ama başka bir sitede paralel ithalat garantili 1850TL 'ye(KDV Dahil) satıyorlar. onlarında stoklarında mevcut, sınırlı sayıda vs. birşey de yazmıyor...

birlik07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
siteye girince üste kirmizi yazida sinirli stok yaziyor

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bakındım garanti ile ilgili bir şey göremedim muhtemel paralel ithalattır. Daha iki gün önce Sony Center'e sordum nisanın ilk haftası oda ön siparişler öncelikli gelecek dedi adamlar.

birlik07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bakındım garanti ile ilgili bir şey göremedim muhtemel paralel ithalattır. Daha iki gün önce Sony Center'e sordum nisanın ilk haftası oda ön siparişler öncelikli gelecek dedi adamlar.

benimde dikkatimi çekti garanti ile ilgili bir madde yok

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Gold'dan bir iğne dahi alınmaz.Şahsen ben almam.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
böle bi telefonuda 1 hafta önce almak için paralel ithalat almanın pek mantığı yok

birlik07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Golda atigim maile cevap geldi cihaz paralel ithalat degildir ve garantisi bulunmaktadir

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bence fiyat pahalı One 1999 TL olacak

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1850 olacak diyor sony türkiye.

1 hafta bekleyin gold'a para kaptırmayın.

makebelieve

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gold'dan bir iğne dahi alınmaz.Şahsen ben almam.

Çok haklı.Bir çok kişiden Gold hakkında şikayet duydum ve kesinlikle gözlerimle hatalı ürünleri sattığını gördüm.
Ben de iki gün önce Cevahir Sony Center'a 100 lira kapora bıraktım ve Nisan başı gibi ürünlerin geleceğini söylediler.Umarım Sony bizi fazla bekletmez.

murat14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka sitelerde 1500 tl satılıyor???

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
GOLD ile ilgili Gerek SDN'de Gerekse Diğer Portallerdeki Şikayetler Beni GOLD 'dan Buz Gibi Yaptı Açıkçası Herhangi bir ürün almam Bu Teknoloji Marketinden .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gold sıyırmış diyorsunuzda oda dogruda türkiye siyirmis normalde 1849 tl de pahali almanya fiyati 600 euro :d 1400 e mal oluyo 120 tl de açtirma desek 1520 tl 300 tl kar :)

lapa_lapa

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Xperia Z'yi uzun zamandır bekliyordum. Bir Android kurdu olarak bu alet beni kendimden geçirdi!
Bakın alet diyorum, çünkü telefon demek hakaret olur. "Telefon" özelliği çok az bir kısmını karşılıyor.
Bir telefon mağazasına girip "Nasıl bir telefon istiyorsunuz?" sorusuna "Yav işte yavrum arasın mesaj atsın yeter."
diyen amcalardan değilseniz, ki bu başlığı okuyorsanız büyük ihtimalle değilsinizdir, sanmıyorum ki siz de bu telefona
aşık olmayın. Hobi olarak yine o amca olun, ama bakın şimdi özelliklerini sayıyorum.

Bence en önemlisi; 42 Mbps internet hızı. Bu telefonlar ya da tabletler arasında bir devrim. Ben Galaxy S3 kullanıyorum
ama Xperia Z Türkiye'ye gelir gelmez alacağım. S3'ün internet hızı mı? Sadece 21 Mbps.

Sonra efendim, 1,5 ghz 4 çekirdekli işlemci. Vov! Harika. Onu geçtim bir de 2 Gb RAM var. Bu da inanılmaz bir hız demek.

Yine en önemli özelliklerden biri olarak 13.1 MP kamera var. Bu işlerden biraz anlayanlar bunun nasıl müthiş kamera olduğunu
anlamıştır zaten, ha bir de HDR kalitesinde video çekimi yapıyorsunuz. Bu da Xperia Z ile çok kaliteli bir film bile çekebileceğiniz
anlamına geliyor.

Hafıza16 GB, yani ideal. Hafıza kartıyla 16 GB daha artırabiliyorsunuz. 32 GB ise mobil bir cihaz için gayet iyi bir alan.

Şarjı bu kadar harıl harıl özellikli ve güçlü bir telefona göre çok iyi. Konuşma süresi 11 saat. Ve Sony bu cihazında "Stamina Modu"nu getiriyor.
Stamina modu telefonun enerjiyi götüren bütün arkaplan uygulamalarını ve mobil veri akışını durduruyor. Yani cihazın sadece telefon özelliklerini kullanıyorsunuz.
Stamina modunda ise batarya 4 gün dayanıyor. Yani gece yatarken %100 dolu bataryalı Z'yi stamina moduna aldığınız zaman sabah kalktığınızda %99 veya
%100'le karşılaşıyorsunuz. Ya da şarj edecek bir yer mi bulamadınız, çok uzun süre dayanıyor. Bu da çok büyük bir artı.

Ekrana gelelim. Bilen bilir Sony başından beri ekran görüntüsü ve ses kalitesi konusunda rakiplerinden hep önde olmuştur.
Z'nin ekranında da TFT Sony Mobile BRAVIA Engine 2 teknolojisi kullanılmış. Bu belki size pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama Sony'nin

görüntü kalitesi süper olan LCD televizyonlarını düşünün. İşte öyle bir kalite. :)

Bir de ekran büyüklüğüne gelelim; 5'' inç. Bazı arkadaşlarım 5 inç'i büyük buluyor ama artık anlaşılması gereken bir şey var, artık bütün
telefonlar yaklaşık bu boyutlarda üretiliyor, geleceğin akıllı telefonları bunlar. Yani artık ideal boyut bu. Ele tam oturuyor. İnsanlar zamanla
alışacaktır. Nokia 3310 büyüklüğünde telefonlar üretilmeyecek.

Tasarımdan da bahsedelim. Tabi ki kişiden kişiye değişir tasarımın hoşluğu, ama bence gayet güzel, keskin bir tasarımı var.
İnsana hava katıyor. Cam gibi böyle. Üstelik inceliği de çok iyi.

Ve son olarak başka hiçbir akıllı telefonda bulunmayan su ve toz geçirmeme özelliği. Bana sorarsanız harika bir özellik! En güzelini en sona bıraktım.
Yazın bi plaja gittiğimde de suyun altında çekim yapmak isterim doğrusu. Ve düşünsenize yağmurlu havalarda ne kadar
kullanışlı olur.

Benim objektif olarak söyleyeceklerim bunlar. Umarım iyi bir fikir verebilmişimdir sizlere. Bu ay geliyormuş Türkiye'ye, tarihini bilen varsa söylerse sevinirim. Xperia Z kaçmaz! :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
düzelteyim;
dahili hafızası 16gb(rakiplerine göre 16 gb'nin daha azını kullanıyor ve yer imkanı sağlıyor)
64 gb micro sd de takılabiliyor.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Alacaksanız hepsiburada.com'dan alın. kesinlikle başınız ağrımaz. Neredeyse bütün alışverişlerimi bu siteden yapıyorum. 1 hafta kullanıyorum, baktım hoşuma gitmedi gönderiyorum paramı alıyorum. Baktın ürünün küçük bir hatası var gönder sıfırı elinde ;)