Sony xperia z (c6603) su geçirdi

serdarkolcubasi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
servis büyük bir ihtimalle kullanıcı hatası diyecek ama peşini bırakmayacağım..Tatlı tuzlu su ayrımı yok..madem öyle boğazda çekimlerle tanıtmasalarmış telefonu.. yarım saat değil kaç saat dolanıyo o tekne boğazda..ki tamam yarım saat 1 metre demişler ona göre kullandık ama sonuç nafile..ekran yavaştan kararmaya başladı :/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş bende xperia z aldım 2 tane biri bana biri abime 2 sinide suya soktuk 5 saniye durdurup cıkarttık benimkinin ekranı gitmişti. birsey gözükmüyordu. garantiye yolladım. garamti kapsamı dışı dediler ve 1441 tl masraf cıkarttılar. bende telefonu geri istedim. gelir gelmez dava acıcagım hem maddi hemde manevi beni rezil ettiler. bekle sony geliyorum.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
honami diğer ismi ile i1 telefon gelmeden kullanmadan yorum yapmayın lütfennn

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bir arkadaşın vardı bi deneyelim dedik suya attık su geçirdi ne oldu sonra biilmiyorum

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kullanma kılavuzunda okusa ne yazacak? Suya sokmayın mı yazacak :)

Şahsen suyun altında çekim yapmak için Honami almak istiyordum ama Honami de başarısız olacak bu konuda kesinlikle. En iyisi S4 Active almak.

Kullanma klavuzunda suya sokmayın yazıyor samboy. Sen telefonu gece gündüz havuzlarda video cekesin diye yapmadılar. Acil durumlar için. Su altında bende test ettim herhangi bir sıkıntı yok samboy kardeş.

1 metrede 25dk kadar bıraktım telefonu herhangi bir sıkıntı olmadı.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Kullanma klavuzunda suya sokmayın yazıyor samboy. Sen telefonu gece gündüz havuzlarda video cekesin diye yapmadılar. Acil durumlar için. Su altında bende test ettim herhangi bir sıkıntı yok samboy kardeş.

Bak Sonyboy. Madem suya sokmayın yazıyorlar da neden milleti imrendirmek için İstanbul Boğazına gidip tekneye bağlayıp video çektiler o zaman? Neden her yerde su geçirmez denildi?

ali1792

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Acikcasi firmalarin bu tur iddaalari bana secim vaatlerini hatirlatiyor sonuçta kirilmaz cam diye piyasa cikan ekran teknolojilerini butun gun yere firlatmayip cekicle ustune vurmuyoruz bu sebepten xperia z yi sudan uzak tutmakta fayda var firmalara bu konularda cok da guvenilmemeli secim vaadi gibi gormeli su gecirmezlik iddiasını

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Acikcasi firmalarin bu tur iddaalari bana secim vaatlerini hatirlatiyor sonuçta kirilmaz cam diye piyasa cikan ekran teknolojilerini butun gun yere firlatmayip cekicle ustune vurmuyoruz bu sebepten xperia z yi sudan uzak tutmakta fayda var firmalara bu konularda cok da guvenilmemeli secim vaadi gibi gormeli su gecirmezlik iddiasını
benimki de serviste 10 günü geçti

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
rezillik bu da gorilla glass gibi oldu hep milleti kandırıyorlar o kadar da övünüyorlardı sony fanları kalitesiyle

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
şimdi bu iş o kadar kolay değil su geçirmez diye sattığın telefon su geçirmeyecek arkadaş lansma da havuza sokup çıkartırken iidi telefonu reklamlarında adam havuza girip çekim yapıyor o telefon su geçirmeyecek arkadaş acil durumlarda kullanmak için demiş arkadaşın biride iide adamlar suyun altında foto çekin diye reklam yapıyor. yok böyle bir şey açın arkadaşlar davayı çatır çatır kazanırsınız reklamlarını ve lansmanı delili olarak gösterseniz yeter zaten

Vin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim anlamadigim boyle durumlar sizin basiniza geliyor, su geciriyor fakat benim basimada kac kez geldi gerek havuza girdim gerek kendim yikadim fakat boyle bi durum yok.

Kullandigimiz cihaz ayni degilmi yani, niye benimkine bisey olmuyor? Fanboy falan degilim, ip5 te kullandim s3 te. Yeri gelir s3 ude savunurum, ip5 ide. Hepsinin kendine has artilari mevcut. Ama mayonezle alakali bi durum olmasin?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar elektronik her zaman şans işidir. 100000 de 1 in başına gelir insan haliyle tiksinir. Evet su geçirmeyen tel için kullanıcı hatası veriyorlarsa çok komik gerçekten .. Bende xperia z kullanıcısıyım telimi denizde de havuzda da abartılı şekilde kullanıyorum hiçbir özen göstermiyorum bir problemle de karşılaşmadım S4 de de HtC de de sony de de değişik sıkıntılar her zaman olur .. Ama sony'nin servisi çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim ..

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geldim buraya da, şimdi benimki de ön kamerada buğu başladı, kamera hata verdi ardından system hatası dedi ve gitti alet, bende sigorta vardı yolladım baya bir aldığım yeri darladım 2 günde, döneceğiz dendi birkaç kez ama sony bu su geçirmez denen telefon su geçirmemeli, herkes suya sokulur mu diyor ama reklamda sokuluyor, bir araya gelelim dava açalım ? nasıl yaparız bilen varsa bilgilendirsin...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada hakkaten neden kimseye birşey olmamış bize olmuş bu olay ? nereden aldınız acaba ? üretim hatası ise ne yapmak lazım nasıl öğreniriz bunu ?

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sony merkez e yazı yazacam ben biraz bekleyelim de

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sony ile konuştum cihazı suya sokarsanız garantiden çıkar dedi ben de o zaman neden tanıtımda jakuziye atıyorlar, kızlar duşta kullanıyor reklamda boğazda gidiyor ne demek suya sokma, mesela casio saat, düşünelim su geçirmiyor ama denize girme, böyle saçmalık olur mu ? zaten aldığım yer de su geçirdi dediğimde suya sokulmamalı demez mi şaka mı yapıyorsunuz dedim, yani demek oluyor ki kazara kızım su dökse, gene olacak, su geçirmez diye neden aldık, bu düpedüz tüketiciyi kandırmak, ayıp sony nin, diyorum ya tazminat açsan kazanırsın ama nasıl, türkiyede uğraşmak lazım, uğraşalım kesinlikle, hem 1441 tl kesmek ne demek, gider samsung alırım o zaman, bir metin şeklinde sonye ingilizce yazmak lazım, yurtdışında kesin aynı sıkıntılar çıkıyordur
bu telefon çıkalı kaç ay oldu ? bence şikayetler artmıştır...

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1441tl ne için kesildi? [MENTION=360496]lilana[/MENTION]

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
25-07-2013, 15:44 #32
SDN Okuru

[h=2]
icon1.png
[/h] kardeş bende xperia z aldım 2 tane biri bana biri abime 2 sinide suya soktuk 5 saniye durdurup cıkarttık benimkinin ekranı gitmişti. birsey gözükmüyordu. garantiye yolladım. garamti kapsamı dışı dediler ve 1441 tl masraf cıkarttılar. bende telefonu geri istedim. gelir gelmez dava acıcagım hem maddi hemde manevi beni rezil ettiler. bekle sony geliyorum.

bunu yukarıda bir arkadaş yazmış da ona istinaden dedim bana daha fiyat çıkartmadılar ki çıkarttıklarında tabiki hukuken yasal haklarımı kullanacağım arkadaşım her gün video çekiyormuş suyun altında duyunca acaip şaşırdı asla kamerada buğu falan olmamış, bende oldu ama orjinal miydi falan dedi, yuh dedim evet tabiki, neyse, şimdi benimki sigortada gelecek cevaba göre duruma bakacağım gene de su geçirmez denen bir telefonu musluğun altına soktum ve bozuldu diye götürüyorsa insanlar garantiden çıkarılamaz bu çok büyük hata koskoca sony için gözümde baya bittiler, samsung alacağım kullanmam ben daha da sony telefon

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gelişme : sony xperia z suya sokulunca asla kameraları buğulanmazmış, benimki musluğa girdiğinde dahi buğulandı, mümkün değil, vakum kapakta açıklık olabilir miş bazılarında bu demektir ki üretim hatası, yani sony xperia z sanırım gerçekte su geçirmez kapakları kapalı iken millet suya sokma diyor hayır 30 dakikaya dek 1 mt geçmezse su geçirmez hiç bir sıkıntı olmazmış, buhar yapan kamera akabinde ısınan telefon ve sistemin çökmesi başlıbaşına bizden alakasız bir gelişmedir.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar xperia z (c6603) var telefonu ilk açtığımda tertemiz yıkadım çitiledim misler gibi oldu su falan geçirmedi. bazı istisnai üretim hataları olabilir tabi ama ben böyle bir problem yaşamadım :)

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu telefon size su geçirmez diye verilebilir ancak sen işi abartıp hergün suyun altına tutar balık gibi yüzdürürsen belli bi zamandan sonra başına iş gelmesi kaçınılmazdır. Size bu telefonu su geçirmez derken insanların cihazları suya düşürme ihtimalini göz önüne alarak yapılmış bişeydir, yani size telefonu sudan çıkarmayın demiyolar. Bu arada xperia resmi blogda dün çıkan yazıda kapakların kapalı olduğu halde nasıl su geçirebildiği hakkında bi yazı çıkmış, göz atmanızı tavsiye ederim.
http://www.xperiablog.net/2013/08/0...ose-back-panels-water-resistance-compromised/

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[video=youtube;_fZHQjErd40]http://www.youtube.com/watch?v=_fZHQjErd40[/video]

Suyu bilmem de bira geçirmiyor

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hergün suya sokan yok zaten, ben suya düşürdüm çocuk havuzuna 60 cm derinlik var hatta, anında da çıkarttım hiçbişey de olmaz dedim çünkü suya düşürebilirim diye bu modeli aldım kapaklar kapalı idi çekim yaparken 10 kez kontrol ediyorum, öncesinde denemiştim ama musluğa da soktum kamerası buhar olmuştu, olmaması lazımış kesinlikle sony 1 metreyi aşmayacak şekilde 30 dakikaya dek garanti verir dedi bana yetkili...ben kullanım hatası yapmadım, alet suya düştü ve çalışmıyor, bu mudur xperia z nin olayı yoksa hatalı ürün mü denk geldi...saçmasapan yorumlar oluyor yok sen güvenme sokma suya, hergün suya sokulur mu, sony e mi güvenmeyeceğim hak hukuk hala yaşıyorsa ülkemde reklamlara bakarak aldatıldıysak yasal hakkımızı da en,nde sonunda alırız sonyden.

hah benimki birada dnemedim ama böyle bir işlem yaptığımdan kamerası buğu oldu hata verdi hatta suya düşürmeden önce arayacağım kişiyi karıştırıyordu, mesela ahmeti mi arayacağım basıyorum mehmeti arıyor mümkün değil diyorum numaraları kontrol ediyorum yeniden basıyorum, gene başkasını arıyordu, çok ısınıyordu, kamera hatası veriyordu, bunları daha suya düşmeden yapıyordu zaten, düşünce hepten koptu gitti

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 buçuk ay önce xperia z mi düşürdüm arka kapak çatladı değişim için servise gönderdim 1 ay da geldi ve kapak garanti kapsamına girdi bugün bi cenabet arkadaş su geçirmezliğini denemek için suya tutmuş ön ve arka kamera buharlandı ve hoparlörler den ses gelmiyor sadece başka da bir sorun olmadı ama garantiden geldiğinden beri hiç su geçirmemişti aldığıma pişman oldum daha önce 2 sene iphone kullanıyordum hiç bir sıkıntı olmamıştı bir daha almam:cursing:

dekant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu 3 aydır kullanıyorum. 4.1 den 4.2 ye güncelleştirildiginde ilk kamerasında piksel hatası meydana geldi ve garantiye götürdüm kamerası degişti. Cihazı teslim aldıktan 3 gün sonra gine piksel hatası meydana geldi ve gine kamerası degişti. Şuana kadar toplamda 3 kera garantiye gitti.

Bugün ise havuza gittim ve telefonla havuza daldım, ilk olarak arka kamerasında buharlaşma meydana geldi daha sonrada ön kamerada. Anlıyacagınız suyu içine geçirdi, fakat ben burda sony i suçlayamazdım çünkü daha önceden telefon incemelerinde deniliyorduki, mümkün oldukça kapakcıkları açmayın kullanmayın. Çünkü kapakcıklar slikondan üretilmiş ve devamlı açılıp kapandıgında aşınmalar meydana geliyor oda ister istemez işlevselsiğini yitiriyorr denmişti.

Örğ:
Kulaklık kapakçıgı : Çok kullanımdan dolayı suyu geçirdiğini farkettim ve arka kameraya gidiyor su.
Sarj ve SD kart kapakçıgı : Ön kameraya gidiyor suyu geçirirse.

Ürettiğim Çözüm : kesinlikle cihazı fazla kurcalamadım, standart işlevsellikleri meydana getiriyor kamerasıda sadece buharlı gösteriyordu. Telefonu mümkün oldugunca dik tuttum. Eve geldiğimde ilk olarak kulaklık kapakçıgının orayı elektrikli süpürgeyle çekmeye başladım parmagımlada kamerasının oraya tıklattım yavaşça suyu komple çekti. ( NOT : etrafını komple kapatın, arada vakumlattırın )
bu işlem bittikten sonra SD kart yuvasından aynı şekilde yaptım ve şuan sorunsuz bir şelikde çalışıyor.

BENİM TAVSİYEM GEREKMEDİKCE KAPAKÇIKLARI KULLANMAYIN.
YENI ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM 50 TL daha verip DUCK alın.

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bu telefonu almayın. :)
servse gittiğinden beri samsung s4 mini aldım baya baya da iyi ha kamerası 13 mp değil ama sony gibi çıtkırıldım da durmuyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynen benimde öyle oldu servise gönderdim 21 gün sonra gittim teli geri yollıcaklarmış kullanıcı hatası dediler ve benden 1400 küsür para istediler napmalıyım ?

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüketici haklarına dava açılacak hemen de kullanıcı hatası çıkış yolunu bulmuşlar sonye bak paragözler...kullanıcıyı gerçek olmayan reklamla aldatmaktan tazminat davası açılabilir, inceleyin araştırın, hakem heyetine başvurun neredeyseniz...kullanıcı hatası olmadığını kanıtlayabilirseniz harika olur, kapakları kapalı idi su geçiren telefonların çoğu zaten birşey değişmez, deney yapalım açalım 0 sonyleri 10 tanesini suya atalım kalıbımı basarım 5 tanesi en az su alır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende xperia z aldım 4 gün oldu ilk gün evde bir tabağa su doldurup içine attım 1 dk gibi bir süre durdu ve sorunsuz kullandım 3 gün daha ve 3. günü telefonun denize gittik 3 arkadaş ben denize sokmadım hiç telefonu ne olur ne olmaz diye tuzlu su sonuc olarak tercihim havuzda çekim yapmaktı. havuza girdik ve telefonun kapaklarını kontrol ettim girmeden herşey yolundaydı biraz suya soktum herşey harika sorun yok biraz çekim yapmaya başladık telefon 5 yada 10 ar saniyelik arayla suya girip cıkıyordu sürekli suyun altında değildi ve havuz 1.60 derinliğinde ve yarıya kadar bile girmedi telefon ardından çekim yaparken telefon kapandı ön kamera buğlandı ardından arka kamerada buğlandı ve rezil oldum herkese basta telefonu açamadım hiç form sitelerine baktım bu nedenle gönderilince kullanıcı hatası denip 600 -1400 lira arası bi masraf cıkıyormus ama telefoncu 40 liraya hallediyormus diye bir yazı okudum ve telefoncuya gittim ürün su geçirdikten 4-5 saat sonra adam hemen arka kapaığı açtı sökmeye başladı ana kartta sorun yok dedi alt kısım oksitlenme olmus biraz halledilir 40-50 liraya dedi yarın sabah 12 gibi gel alırsın dedi ve çıktım . ertesi gün yani bu gün oluyo o gün telefonu almaya gittim mutlu bir şekilde içeri girdim ve adam bana demezmi ekranın değişmesi lazım güç geliyor ama görüntü yok ne kadar tutar dedim 300 lira yan sanani 600 lira orjinal parça dedi yan sanayi nasıl oluyo anlamadım dedim görüntü kalitesi daha düşük diyince benim içim el vermedi dedim hocam sen telefonu tak tekrar birleştir ve ver bana geri adam taktı telefonu herşeyi takarken ben 4 günlük telefonu buraya getirdim diye garanti dışı olurmu diye sordum ben elimden geldiği kadar düzgün kapattım dedi anlamazlar ama garanti veremem dedi bende bu telefonu hangi şikayetle veriyim aldığım yere diye sordum ve adam bana su geçirdi de dedi . bende ekran gelmiyor diye versem nasıl olur dedim su geçirdi dersem formda okuduğum arkadasların yorumları ile kullanıcı hatası diceklerdi adam tamam o zaman öyle de ama anlarlar bence ben temizledim içini ama anlasılır izlerden dedi. bende çıktım ve aldığım yere gittim adama telefonun ekranı gelmiyor dedim şarj oluyor ışık yanıyor dokununca titriyor ama ekran gelmiyor dedim adam bi şarja taktı kapaklara baktı falan servise gönderelim o zaman dedi bende 4 günlük telefon ya nasıl olur ayağı çektim ürün değişimi istiyorum dedim . adam gönderelim büyük ihtimal ürün değişimi olur zaten dedi 4 günlük telefon çünkü dedi bi program mı yükledin ondan sonra mı gitti ekran dedi bende hayır cebimden cıkardım bi baktım ekran gelmedi dedim bu gün gitti bakalım arkadaşlar yardımcı olun sonuc ne olur garantiden cıkmısmıdır yada anlarlarmı cıktıysa sonuc ne olur yapmazlarmı yada ürün değişme ihtimali nedir ?

mkb55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende xperia z aldım 4 gün oldu ilk gün evde bir tabağa su doldurup içine attım 1 dk gibi bir süre durdu ve sorunsuz kullandım 3 gün daha ve 3. günü telefonun denize gittik 3 arkadaş ben denize sokmadım hiç telefonu ne olur ne olmaz diye tuzlu su sonuc olarak tercihim havuzda çekim yapmaktı. havuza girdik ve telefonun kapaklarını kontrol ettim girmeden herşey yolundaydı biraz suya soktum herşey harika sorun yok biraz çekim yapmaya başladık telefon 5 yada 10 ar saniyelik arayla suya girip cıkıyordu sürekli suyun altında değildi ve havuz 1.60 derinliğinde ve yarıya kadar bile girmedi telefon ardından çekim yaparken telefon kapandı ön kamera buğlandı ardından arka kamerada buğlandı ve rezil oldum herkese basta telefonu açamadım hiç form sitelerine baktım bu nedenle gönderilince kullanıcı hatası denip 600 -1400 lira arası bi masraf cıkıyormus ama telefoncu 40 liraya hallediyormus diye bir yazı okudum ve telefoncuya gittim ürün su geçirdikten 4-5 saat sonra adam hemen arka kapaığı açtı sökmeye başladı ana kartta sorun yok dedi alt kısım oksitlenme olmus biraz halledilir 40-50 liraya dedi yarın sabah 12 gibi gel alırsın dedi ve çıktım . ertesi gün yani bu gün oluyo o gün telefonu almaya gittim mutlu bir şekilde içeri girdim ve adam bana demezmi ekranın değişmesi lazım güç geliyor ama görüntü yok ne kadar tutar dedim 300 lira yan sanani 600 lira orjinal parça dedi yan sanayi nasıl oluyo anlamadım dedim görüntü kalitesi daha düşük diyince benim içim el vermedi dedim hocam sen telefonu tak tekrar birleştir ve ver bana geri adam taktı telefonu herşeyi takarken ben 4 günlük telefonu buraya getirdim diye garanti dışı olurmu diye sordum ben elimden geldiği kadar düzgün kapattım dedi anlamazlar ama garanti veremem dedi bende bu telefonu hangi şikayetle veriyim aldığım yere diye sordum ve adam bana su geçirdi de dedi . bende ekran gelmiyor diye versem nasıl olur dedim su geçirdi dersem formda okuduğum arkadasların yorumları ile kullanıcı hatası diceklerdi adam tamam o zaman öyle de ama anlarlar bence ben temizledim içini ama anlasılır izlerden dedi. bende çıktım ve aldığım yere gittim adama telefonun ekranı gelmiyor dedim şarj oluyor ışık yanıyor dokununca titriyor ama ekran gelmiyor dedim adam bi şarja taktı kapaklara baktı falan servise gönderelim o zaman dedi bende 4 günlük telefon ya nasıl olur ayağı çektim ürün değişimi istiyorum dedim . adam gönderelim büyük ihtimal ürün değişimi olur zaten dedi 4 günlük telefon çünkü dedi bi program mı yükledin ondan sonra mı gitti ekran dedi bende hayır cebimden cıkardım bi baktım ekran gelmedi dedim bu gün gitti bakalım arkadaşlar yardımcı olun sonuc ne olur garantiden cıkmısmıdır yada anlarlarmı cıktıysa sonuc ne olur yapmazlarmı yada ürün değişme ihtimali nedir ?

su basınç uyguladığı zaman contalar hafif oynasa suyun içinde o oynamanın arasından su girer ve su yolu bulduğu zaman basınçtan dolayı girmeye devam eder bunu aynı şöyle düşünün suyu açarsınız belli bir yol çizer su ama siz parmağınızla bi yol çizersiniz suya suda ordanda gitmeye devam eder sizin sorununuz yüksek ihtimal bu nedenle başladı bu nedenle herkez için söylüyorum suya girmeden önce kapakçıkların hepsini kontrol edin emin olunca suya girin suya girince asla suyun içindeyken yani basınçlı ortamdayken kapakcıklarla baskı veya kapakçıkları ileri geri yapmayın su basıncından dolayı contalar oynatınca illaki contalardan sızar yani demek istediğim kontrolünüzü asla suyun içinde yapmayın.
Ekran olayına gelince mantıklı bir fikir ama kapakçıkların yanında su geçirip geçirmediğini anlamak için bir malzeme var su değmediği zaman beyaz durur su değdiği zaman kırmızıya dönüşür yani yüksek ihtimal sudan dolayı sorun yaptığı anlaşılacaktır.
Orjinal ekran almak isterseniz akilliphone.com a bakın derim genellikle ordan alışveriş yaparım hiçbir sıkıntda yaşamadım yalnız ürünü almadan önce sayfasına girin alacağınız ürünün altta kalite orjinal yazıyosa alın a kalite yazarsa orjinal değildir kendi seçiminiz ister alın ister almayın a kalite konusunda garanti veremem çünkü hiç a kalite yazan ürünlerden satın almadım yalnız telefon açıldığı zaman su geçirmeme özelliğinin bozulacağını unutmayın.