Sony Xperia SP Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Güncellemeyi şu an SUS üzerinden yüklüyorum.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güncellemeyi yüklediniz mi, durum ne? gelişme var mı?

Bozuk olan Bravia Engine'i yerine getirmişler sonunda. Telefonla görüşme sırasında sürekli yanan bildirim ışığını yalnızca kulaktan uzaklaştırınca yanacak şekilde yapmışlar yine eskisi gibi. Başka da bir şey göremedim şu an.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Güncellemeyi yeni yükledim. Gördüğüm kadarıyla ufak tefek beklemeler(klavye, uygulama açılırken vb.) artık yok. Artık çok daha akıcı. Ram yönetimi gelişmiş, 100-150 mb arası boş ram kalıyo şu anda.

Bugünlerde pek aktif kullanmıyorum, onun için batarya ve wifi konusunda bişey söyleyemem.

İlk bakışta hoşuma gitti, umarım 4.4 gelir de çok daha akıcı bi cihaza sahip oluruz :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Telefonu aldığımdan beri sürekli olarak sıkıntı yaşadığım tek şey olan uygulama güncellenirken telefonun kasması hala devam ediyo. Şuna bi çözüm bulamadılar.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de ramdeki boşluk hala aynı güncellemeden öncede 100-200 arası boşluk oluyordu. Menü geçişleri hala öyle çok da akıcı değil. Kattığı tek güzel şey Braviayı tamir etmek olmuş.

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Dosya/uygulama silme sırasında telefonun donma sorunu giderilmiş.
Sony resmi forumda yazılanlara göre Bravia Engine düzeltilmiş. Battery drain ve aşırı sorunu giderilmiş, şarj süresi hızlandırılmış. Wifi iyileştirilmiş.
Antutu'dan bende önceden 20000 civarı alırken 21000'e çıktı bende. 23000 alanlar da var.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Son uygulamalar için tümünü kapat butonu. Root gerekmez. (4.2.2, 4.3 ve 4.4.2'de çalışır.) Apk'yı yükleyip telefonu yeniden başlatın.

https://mega.co.nz/#!hwNQzKob!He-LJ7butL2_ZtOKtI_dpl2Pylg_EWeTp5VhDlXVY30

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Mediamarkt kaskosu vardı 15 iş günü sürdü. Bataryayı delmiştim bide köşeler soyulmuştu.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
veva6uza.jpg

Siz hala jb :P
Saka bi yana 4.4.4 gayet stabil. Dun kurdum bi sorunla karsilasmadim henuz. Sorunsuz kullaniyorum tavsiye ederim.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Çok güzel bir telefon değil son zamanlarda hem çok kasıyor hem de sol ve sağ tarafları soyuluyor.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ilk aldığımda çok hoşuma gitmişti ama şimdi yavaş yavaş soğumaya başladım nedense şu anda gözümde lg g3 var

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Belki 10 numara bi telefon değil ama işimi gördüğü sürece(şu anda mesela) memnunum :)

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Belki 10 numara bi telefon değil ama işimi gördüğü sürece(şu anda mesela) memnunum :)
İş mi görüyor :D birisi arıyor yanlışlıkla sağdaki tuşuna basıyorum telefona cevap veremiyorum. Telefonu kurcalarken mesaj geliyor telefon kasıyor ve uygulamalar kapanıyor çok sorunlu özellikle 4.3 olduktan sonra 4.1'de de vardı belki telefon yeni diye hissetmemiştirim ama parasına göre iyi 850 Tl telefon ne de olsa. 100 kağıt daha koyup Nokia Lumia 920 alınabilir.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bence zamanına göre fiyatını hak eden bir telefon bir kere donanım olarak tırt değil adreno 320 ve snapdragon s4 pro dual var bu işlemci zamanında gayet iyiydi ki şuan hala üst düzey oyunları iyi şekilde oynatabilir ram miktarı olarak geçiş dönemi sıkıntısı yaşadı 1 gb ram bazı uygulamaları arkaya atınca kapanmasına neden oluyor ama rom ile halledilinebilir bir problem sanırsam lakin 1,5-2 falan olaydı tadından yenmezdi tasarım olarak sony'den bu işi iyi bilen yok zaten kamera olarak gündüz çekimlerinde bunu z1 ile çektim desem sırıtmaz seviyede ancak gel gör ki gece çekimlerini ben hiç beğenmedim(oto modda ayarlamaya hiç fırsat bulamadım; ayarlanılarak halledilinebilir sanırım tam bilmiyorum) video çekiminde ise ses sorunu vardı hala var mı bilmiyorum hafıza ise büyük sıkıntı ama sd card+root ile halledilir; bence 800-900 liralık fiyatını hala hak ediyor

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
İş mi görüyor :D birisi arıyor yanlışlıkla sağdaki tuşuna basıyorum telefona cevap veremiyorum. Telefonu kurcalarken mesaj geliyor telefon kasıyor ve uygulamalar kapanıyor çok sorunlu özellikle 4.3 olduktan sonra 4.1'de de vardı belki telefon yeni diye hissetmemiştirim ama parasına göre iyi 850 Tl telefon ne de olsa. 100 kağıt daha koyup Nokia Lumia 920 alınabilir.
valla şimdi cm kullanıyorum tamam ama stock 4.3te kullandım daha önce elbette. Ve bence gayet iyiydi. Multitasking vs gayet güzel akıcı bir rom. Sıfırdan yükledin mi bilmiyorum ama ben stock rom kullanırken güncelleme geldiğinde mutlaka sıfırlayıp yüklerdim Sus ile ve hiç sorun olmazdı. Yine garantiye gönderirken blyi falan kapatıp göndermiştim. Geldiği gün bir kaç saat stock kullandım yine bi sıkıntı yok. Özetle güncellemeleri sıfırdan kurup temiz kurulum yapın daha sağlıklı olur.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Sıfırlamadan yaptım gelen tüm güncellemeleri zaten telefonu çok kullanmıyorum bilgisayar bozulmuştu 2 ay o arada gördüğüm eksiklikleri yazmıştım zaten telefondan da pek anlamam aslında.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Güncelleme yapınca hepsi halloluyo :)

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Son güncellemede "screen flickering" sorunu çözülmüş halde mi? İlk olarak güncelleme yapmıştım.(Şimdi sıfırdan kurdum deniyorum)

hooner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende ekran dondu sony yazıp duruyor gitmiyor ne yapmalıyım