Sony Xperia SP Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Beyler ultimate purexsp romunu yükledim gayet güzel öneririm. Görsel açıdan sony 4.4.2 stock görünümü ile birebir aynı. 4.4.2 muallakta iken kendinizi bu şekilde teselli edebilirsiniz :P

İyi duruyor. Görüntü kitkat ama altyapısı ne? O da mı kitkatdır.

Kitkatın bize gelmesi lazım. Niyesine gelecek olursak, piyasada bol ramli cihazlar çoğalıyor. Sistem gereksimini düşüren bir sürüm 1 gb rame sahip cihaz için durumu oldukça eşitleyecektir.

Ha stock olarak gelmezse biz getirmesini biliriz:devil2:. Ama şimdilik garanti olayları falan sıkıntı olmasın diye stock bekliyorum kitkatı.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
İyi duruyor. Görüntü kitkat ama altyapısı ne? O da mı kitkatdır.

Kitkatın bize gelmesi lazım. Niyesine gelecek olursak, piyasada bol ramli cihazlar çoğalıyor. Sistem gereksimini düşüren bir sürüm 1 gb rame sahip cihaz için durumu oldukça eşitleyecektir.

Ha stock olarak gelmezse biz getirmesini biliriz:devil2:. Ama şimdilik garanti olayları falan sıkıntı olmasın diye stock bekliyorum kitkatı.

Yok kitkat tabanlı değil. .201 tabanlı rom.
Aynen gelmesi lazım fıstık gibi telefon :d
Kur derim romu kitkati aramak arayuz olarak :)

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sp kullanıyorum. Telefon servisten yeni geldi. Ve hata ayıklama güncellemesini alamıyorum. Ne pc companion ne de update serviste güncelleme görünmüyor. Serviste telefona ne yaptılar bilmiyorum ama ağzına sıçmışlar. Telefonda silemediğim vodafone uygulamaları mevcut kaldırılmıyorlar. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Paylaş

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yok kitkat tabanlı değil. .201 tabanlı rom.
Aynen gelmesi lazım fıstık gibi telefon :d
Kur derim romu kitkati aramak arayuz olarak :)

Yanılmıyorsam son romlarla bu telefon performans anlamında s3'ü tokatlıyordu. Sadece 4.3 ile. Sony bugsız bir 4.4 romu çıkarsın o zaman işler daha da ilginleşir.

Garantinin bozulup bozulmadığını neye göre anlıyorlar, belki rom denemeye başlarım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yanılmıyorsam son romlarla bu telefon performans anlamında s3'ü tokatlıyordu. Sadece 4.3 ile. Sony bugsız bir 4.4 romu çıkarsın o zaman işler daha da ilginleşir.

Garantinin bozulup bozulmadığını neye göre anlıyorlar, belki rom denemeye başlarım.
s3 ü her türlü tokatlıyor yahu sen de ayıp ediyorsun. 4.1.2 de iken de öyleydi :)
Bootloader kilidi diye bir olay var. Eğer o kilidi açarsan garanti dışı kalıyor.
Bazı romlar vardır açık bl ile yüklenebilir. Mesele cm11 kurmak istesen şimdi, bl kilidini açmak zorundasın. Bazıları hem kilitli hem kilitsize de yükleniyor. Mesela bu rom ikisine de yüklenebiliyor. Benim bl kapalı.
Sp kullanıyorum. Telefon servisten yeni geldi. Ve hata ayıklama güncellemesini alamıyorum. Ne pc companion ne de update serviste güncelleme görünmüyor. Serviste telefona ne yaptılar bilmiyorum ama ağzına sıçmışlar. Telefonda silemediğim vodafone uygulamaları mevcut kaldırılmıyorlar. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Paylaş
https://mega.co.nz/#!1E5UHZxY!ave4Br3N08Ctw0yl78-i32p7zJTxinAPMuk1roJ-NCw
http://forum.shiftdelete.net/sony/3...sil-kullanilir-flashtool-ile-rom-yukleme.html
bu romu yükle tüm vf uygulamaları herşey gider ve bundan sonra çıkacak güncellemeleri zamanında alırsın.

ozan.demir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia p kullanıyordum garantiye yolladım tamir edememişler 0 kutuda Sp yolladılar sağolsunlar amaaa gel gelelim p de de takılma oluyordu fakat bunun kadar değil anlam veremedim. Son güncelleme. 201 yüklü 2 kere onardım durum aynı vaktim olunca rom atarım bıktım artık günde 3-4 kere Reset atılırmı ya.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elusive romuun nasıl yüklenildiğini anlatabilir misin bi de indirme linki paylaşsan çok iyi olur

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Elusive romuun nasıl yüklenildiğini anlatabilir misin bi de indirme linki paylaşsan çok iyi olur

Tabiki yalnız şuan mobilim burdan zor olur birazdan pcye geçince anlatırım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Flashtool ile 4.1.2 romu .254 ü flashla.
Sonra rootla.
daha sonra cwm yükle.(bunu yükle http://d-h.st/JDh)
https://mega.co.nz/#!75oViZqI!vV2njV0opbRbw76QH12JEOcidcNymVUcGU-FV0Cg9PU
http://download.chainfire.eu/382/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.93.zip
http://d-h.st/g8D
bu üç dosyayı indir. biri rom diğeri supersu diğeri de recovery. telefona at. sonra telefonu kapat yeniden açılırken ses kısmaya bas twrp recovery e gireceksin. wipe cache ve dalvik cache leri yap. sonra romu ardından supersuyu en son da recovery yükle. sonra yeniden başlat ve bitti.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sağolun Benim tel rootsuz şu an bişi olur mu 4.1.2 inin romunu nerden indirebilirim son link de cwm diyo recovery değil bi de daha önceden hiç cwm den işlem yapmadım bu wipe dalvik yap demişin de ben hiç
bilmiyorum nasıl yapıldığını biraz açabilir misin.son olarak şarjı felan aynı mı bi sıkıntısı var mı romun ledler felan.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
son verdiğim link yanlış o değil yüklenecek olan şu http://d-h.st/g8D . düzenlemiştim ama olmamış.
4.1.2 romu ; https://docs.google.com/file/d/0B2Mq-ZisvaqSYlc0SnIyOFd1ODA/edit?pli=1
twrpye girince karşında bir sürü seçenek olacak. ilk önce wipe kısmına girip dalvik cache ve cacheye çarpı atacaksın. sonra altta sağa doğru sürüklenecek bir kısım olacak onu sürükleyeceksin bir kaç saniye içinde successfull yazar. sonra geri dönüp install seçeneğinden romu seçip yükleyeceksin. sonra sırayla supersu ve recoveryi.
daha dün kurdum bilmiyorum biraz kullanayim yazarim.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihaz nasıl belirgin bi sorun var mı kasma felan var mı izlenimleriniz nelerdir

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Cihaz nasıl belirgin bi sorun var mı kasma felan var mı izlenimleriniz nelerdir
Ben geçen sene ağustostan beri kullanıyorum.şuana kadar belli belirsiz en fazla 15 kasma yaşamışımdır ne yalan söyliyim.sadece 8 gb ın 5 gb ını kullanabilmemiz çok kötü.root ile geçer sanıyorum.4.3jb ile daha güzelleşti.kasma yok onu söyliyim sadece her sony de olduğu gibi ısınıyo.ön kamerası vga,bu selfie modasında geri kalmak seni etkilemeyecekse sorun olmaz.etkilerse şuan onun fiyatına ikibci el daha iyileri var.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Elusive için demiştim yeni bi rom yükledi de onun için sağolun yüne
Ben geçen sene ağustostan beri kullanıyorum.şuana kadar belli belirsiz en fazla 15 kasma yaşamışımdır ne yalan söyliyim.sadece 8 gb ın 5 gb ını kullanabilmemiz çok kötü.root ile geçer sanıyorum.4.3jb ile daha güzelleşti.kasma yok onu söyliyim sadece her sony de olduğu gibi ısınıyo.ön kamerası vga,bu selfie modasında geri kalmak seni etkilemeyecekse sorun olmaz.etkilerse şuan onun fiyatına ikibci el daha iyileri var.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
şarjda bi değişiklik fark etmedim aynı gidiyor. görsel olarak king rom zaten. led olayına dikkat etmedim bak. bugün dikkat ederim yazarim ama muhtemelen stam. açıkken de yanıyordur. performans olarak bi değişiklik yok zaten telefon iyi performans anlamında.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun müzik çalr ledine de bakarsan iyi olır

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bu arada yükleme şeklini anlattımğım mesajda son link yanlış söylediğm gibi. Onu indirmeyeceksin. Alt mesajda olan linkteki dosyayı indirip telefona atacaksın rom ve supersu ile. Kolay gelsin.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam sağolun bide bu romun tabanı yazılımı ne yani orjinal romla aynı mı görünüm 4.4.2 de yazılımı tabanı orjinal sony 4.3 romuyla aynı mı

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Elusive güncel sony romu demişti, sürüm numarası 201 ile biten. Temeli o, görünüm kitkat versiyonu gibi

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elusive 4.1.2 root anlatımında ses kısmaya ard arda bas demişsin burda da sadece bas dedin ne yapıtım uzun mu bascam yoksa ard arda mı bascam

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION] dediğin cwm yüklenmiyo anlamadım root anlatımındaki gibi 1 e bastım programda ama yapmıyo

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[COLOR=#333333 [MENTION=288507]Elusive[/MENTION] 4.1.2 root anlatımında ses kısmaya ard arda bas demişsin burda da sadece bas dedin ne yapıtım uzun mu bascam yoksa ard arda mı bascam[/COLOR]

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ne dediysem öyle yap.
Bak yüklemen gereken cwm romun yüklemesini anlattığım mesajın iki altında olan link. Yüklemeyi anlattığım mesajda son link hatalı demiştim. O PC'den manuel olarak yülemek için. Sonraki link flashlanabilir zip.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne dediysem öyle yap.
Bak yüklemen gereken cwm romun yüklemesini anlattığım mesajın iki altında olan link. Yüklemeyi anlattığım mesajda son link hatalı demiştim. O PC'den manuel olarak yülemek için. Sonraki link flashlanabilir zip.

orda sıkıntı yok da ilk cwmde sıkıntı var uğraşıyorum inşallah yaparım

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
orda sıkıntı yok da ilk cwmde sıkıntı var uğraşıyorum inşallah yaparım

Ya zaten ilk cwmde aynı şey ki. İkisinde de aynı Recoveryi yüklüyoruz. 4.1.2 ye dönüp Recoveryi yüklenince telefonu kapat. Aç sonra sony yazısından sonra sırayla üç ışık yanacak. En son ışık yandığında sürekli ses kısmaya bas çek ışığın rengi değişecek ve girmiş olacaksın bu kadar basit.

qwqtqr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya zaten ilk cwmde aynı şey ki. İkisinde de aynı Recoveryi yüklüyoruz. 4.1.2 ye dönüp Recoveryi yüklenince telefonu kapat. Aç sonra sony yazısından sonra sırayla üç ışık yanacak. En son ışık yandığında sürekli ses kısmaya bas çek ışığın rengi değişecek ve girmiş olacaksın bu kadar basit.
cwm ye girdim dediğin gibi wipe dalvicleri yaptım sonra sırasıyla romu diğerlerini yükledim ama telefon brick oldu açılmıyo ınstall yaparken mi hata yapıyorum yardımcı olabilir misin

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
cwm ye girdim dediğin gibi wipe dalvicleri yaptım sonra sırasıyla romu diğerlerini yükledim ama telefon brick oldu açılmıyo ınstall yaparken mi hata yapıyorum yardımcı olabilir misin
4.1 e dönüp romu yüklüyorsan telefon brick olmamalı. işlemler bittikten sonra successfull yazıyor demi ? sonra supersuyu yükle sonra recoveryi yükle bu kadar. ayrıca ses kısma twrp ye girer cwm değil.