Sony telefon değişimi (Teleservice)

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar benim bir buçuk yıldır kullandığım xperia sola bozuldu ve servise yolladım.Ertesi gün internetten baktığımda xperia j ile değişim olduğunu gördüm ama benim telefonuma göre eksileri var:
veri aktarım hızı (7.2)
dahili depolama (4)
nfc yok
tek çekirdekli
video kayıt çözünürlüğü (640*480)
Eğer itiraz etsem benim telefonun aynısını yurtdışından bulabilirlermi veya üstüne para koyup daha iyi bi model alma şansım olur mu ?
hammer.gif

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
itiraz et tabiki sola iste hatta 0 dan versinler satarsn

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Size aynı veya daha iyi bir cihaz vermek zorundalar, eksikleri olan bir cihazı kabul etmek zorunda değilsiniz. üstüne para verme olayı hakkında bilgim yok.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
o zaman gidince ben bu telefonu almak istemiyorum diycem.sonuçta önemli eksileri var.
sıfırı piyasada var mıdır belki üretimden kalktığı için başka telefon veriyolar.
yardım için teşekkürler.

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Xperia SP versinler o zaman :)

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonunuzun aynısını yoksa bir üstünü yada aynı özelliklere sahip başka bir modeli vermeleri gerekiyor...

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Xperia SP versinler o zaman :)
nerdee :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bence şu linki çıktı alıp o servisteki arkadaşın boğazından aşağı itemeye çalışın. bence yeterli olacaktır; http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Sony-Xperia-sola-vs-Sony-Xperia-J
aynen ben de o listeye baktım ilk iş. olmaz derse dediğini yapacağım mecbur :)

Telefonunuzun aynısını yoksa bir üstünü yada aynı özelliklere sahip başka bir modeli vermeleri gerekiyor...
aynısını piyasada yok diye vermiyolar bildiğim kadarıyla ve daha yakın bi telefon görmedim. daha üstünü verse keşke

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Aynısını veremiyorsa ya daha iyisini vermek ya da para iadesi yapmak zorundalar.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
dediğin gibi ürünü vermesse para iadesi isteyeceğim.

blackrossa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim bir buçuk yıldır kullandığım xperia sola bozuldu ve servise yolladım.Ertesi gün internetten baktığımda xperia j ile değişim olduğunu gördüm ama benim telefonuma göre eksileri var:
veri aktarım hızı (7.2)
dahili depolama (4)
nfc yok
tek çekirdekli
video kayıt çözünürlüğü (640*480)
Eğer itiraz etsem benim telefonun aynısını yurtdışından bulabilirlermi veya üstüne para koyup daha iyi bi model alma şansım olur mu ?
hammer.gif

Benzer bir olayı ben yaşadım, şöyle gelişti Xperia Neo telefonumu servise yolladım ve değişim kararı çıktı,bana muadil olarak Xperia Miro gönderdiler telefon olarak(ki telefon demeye şahit lazım).Ben teleservis i aradım ve telefona itiraz ettiğimi telefonuma muadil bi telefon istediğimi söyleyip gelen telefonu direk kargo görevlisinbe verip gönderdim.Bundan sonraki süreç biraz sıkıntılı oldu, teleservisi arayıp telefonuma itiraz ettiğimi söyledim ve şikayet kaydı oluşturulmasını talep ettim.Bundan sonra iş teleservisten çıktı. Çünkü her aramamda sony den haber beklediklerini söylediler.
Sonra sony müş hiz. aramaya başladım her aramamda incelemede olduğunu söylediler.(Ayrıca para iadesi alamıyorsun ve hakem heyeti falan hikaye bu durumlarda belli şartlar var onları karşılaması lazım 4 defa servise gitmesi gibi,değişimde birşey yapamıyorlar) tam 2 ay telefonun değişimini bekledim.3 ay sürdü toplamda gerlmesi. Son 1 ay istisnasız hergün sony yi aradım inadına hergün şikayet kaydı oluşturulmasını istedim.( Çalışanın bana miro ile neo nun muadil olduğunu kanıtlamaya çalışmasını ve hatta daha üstün olasını söylemesini duysanız ağlarsınız[tek + yönü 4.1 ile gelmesiydi anlattıkları içinde] Sony nin yetersizliğinden ve müşteriye verdiği önemin ne kadar Muhteşem(!) olduğundan bahsettim. :D
3. ayın sonlarına doğru beni aradılar ve Xperia L ile değişim kararı çıktığını ve son karar olduğunu söylediler ki Xperia L Neo dan daha iyi özelliklere sahip gönderildi ve kabul ettim.
Anlatmak istediğim süründürebiildikleri kadar süründürmeye çalışıyorlar. Telefona itiraz et,bende olduğu gibi senin telefonunun da üretimi bitmiştir o yüzden muadil olan bi telefon konusunda ısrar et. Normalde sola ya da miro gönderiyorlar yine J göndermişler hayret. :D
Üretimine devam edilen telefonlardan uygun bitanesini göndermeleri konusunda ısrar et,hukuksal olarak birşey yapılabileceğini zannetmiyorum keza her yolu denedim.
Kolay Gelsin :)

o zaman gidince ben bu telefonu almak istemiyorum diycem.sonuçta önemli eksileri var.
sıfırı piyasada var mıdır belki üretimden kalktığı için başka telefon veriyolar.
yardım için teşekkürler.
Sola üretimden kalktığı için tekrar sola alma imkanın yok malesef!

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Lanet olsun bende sp mi gönderdim inşallah kötü bişey olmaz :/

blackrossa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lanet olsun bende sp mi gönderdim inşallah kötü bişey olmaz :/

Değişim kararı çıkarsa gönderecekleri telefona bağlı.Çıkmazsa zaten yapıp gönderecekler demektir.Dandik bir şey gönderirler ise itiraz et telefona.

Size aynı veya daha iyi bir cihaz vermek zorundalar, eksikleri olan bir cihazı kabul etmek zorunda değilsiniz. üstüne para verme olayı hakkında bilgim yok.

Üstüne para vermek gibi bir hak yok.Onu da denemiştim :)

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
blackrossa sana da geçmiş olsun. almışsın sonunda L yi. bana da verebilecekleri xperia L modeli var. uğraşıyım biraz şu sony'le. cuma günü gidicem bizzat görüşeceğim telefonda ciddiye almazlar.
şu üstüne para verememe olayı kötü olmuş.

ozan.demir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia P yi ikinci kez.servise yolladım yapamadılar sp ile değişim oldu hiç sorun çıkartmadılar teleservice bölümünde sony departmanı oluşturuldu artık daha iyiler.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ozan.demir ben de teleservice e gittim bakalım itiraz edince sorun çıkartmzlar inşallah.

blackrossa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
blackrossa sana da geçmiş olsun. almışsın sonunda L yi. bana da verebilecekleri xperia L modeli var. uğraşıyım biraz şu sony'le. cuma günü gidicem bizzat görüşeceğim telefonda ciddiye almazlar.
şu üstüne para verememe olayı kötü olmuş.

Eyvallah, Sahada Kolay gelsin. Sıkıştırabildiğin kadar sıkıştır çünkü çok gevşekler orada çalışanlarda Sony'nin kendiside.

Xperia P yi ikinci kez.servise yolladım yapamadılar sp ile değişim oldu hiç sorun çıkartmadılar teleservice bölümünde sony departmanı oluşturuldu artık daha iyiler.

Yok Ozan sana sorun çıkarmamalarının sebebi senin telefon zaten yeni serilerden Sp vermeleri normal.Üretimden kalkan eski bir telefon gönder ve gör bakalım :D. Kuzenim de Xperia ArcS de sorun yaşamıştı.Ona bile Miro teklif etmişlerdi.Sonuç olarak teleserviste bi sıkıntı yok,onlar ya tamir ediyorlar edemezlerse Sony den değişim talep ediyorlar,Esas gevşeklik Sony'de yani. :)

ozan.demir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyvallah, Sahada Kolay gelsin. Sıkıştırabildiğin kadar sıkıştır çünkü çok gevşekler orada çalışanlarda Sony'nin kendiside.

Yok Ozan sana sorun çıkarmamalarının sebebi senin telefon zaten yeni serilerden Sp vermeleri normal.Üretimden kalkan eski bir telefon gönder ve gör bakalım :D. Kuzenim de Xperia ArcS de sorun yaşamıştı.Ona bile Miro teklif etmişlerdi.Sonuç olarak teleserviste bi sıkıntı yok,onlar ya tamir ediyorlar edemezlerse Sony den değişim talep ediyorlar,Esas gevşeklik Sony'de yani. :)

Gevşeklik olmaması için sony departmanı açıldı teleservice de demekki hala aynı :D

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sony musteri hizmetlerini aradim ve xperia l verebiliriz dediler kabul ettim. sorun cikmaz insallah serviste.
Yorumlar icin tum arkadaslara tesekkur ediyorum :)

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
telefon elimde insallah vaktim olursa inceleme yaparim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim de xperia sp için değişim kararı çıktı da yaklaşık 20gündür bekliyorum. Tel yurtdışından gelecekmiş daha ne kadar beklerim acaba sizin ne kadar sürede geldi?

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Benim de xperia sp için değişim kararı çıktı da yaklaşık 20gündür bekliyorum. Tel yurtdışından gelecekmiş daha ne kadar beklerim acaba sizin ne kadar sürede geldi?
Bi haftayı biraz geçti. Gerçi İstanbuldan geldi diye hatırlıyorum.