Sony MDR-XB600 Extra Bass kulaklık incelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 9403
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Herkese merhabalar. 2 gün önce almış olduğum sony MDR-XB600 Extra Bass kulaklık hakkında görüşümü yazmak istedim çünkü ben kulaklığı almadan önce yaptığım araştırmalarda kulaklığın konforuna hep olumlu eleştiri yapılmış fakat ben kullandığımda aynı kanaate varmadım. Kulaklığın piyasa fiyatı 170 ile 200 tl arasında değişiyor. Kısaca teknik özelliklere değineyim, 40mm neodiyum ses sürücü , 104db , 1000mw , 4-24.000 hz frekans. Öncelikle dış görünüme değineyim , katlanır bir tasarımı var ki bu çok kullanışlı yani kafaüstü 40mm sürücülü bir kulaklık katlandığı zaman el kadar oluyor.(resimleri paylaşacağım) , benim aldığım model dışı siyah içi kahve ve altın renkli detaylara sahip bana göre çok hoş bir görünümü ve tasarımı var. Kulaklık çift kablolu her kulağa bir kablo bağlı. Oynar başlıklara sahip. Kulaklığın kullanımına gelince , kulaklık pedleri suni deri ve yüzeyi sert(daha iki gün oldu ilerde kullandıkça yumuşarmı bilmem) ancak elinizle bastırınca sünger gibi yumuşak bir yapısı var. Yani pedlere bastırdığınız zaman yumuşak(pofuduk) ama yüzeyi kalitesiz deri olduğu için 30 dakikalık kullanım sonrasında kulakta yanma hissi uyandırıyor ve kulakta kızarma yapıyor. D&r da gördüğüm başka bir kulaklık pedinin -ki kendisi 300 liralık bir kulaklıktı- derisi ile kıyasladığımda çok kalitesiz sert deri yüzeyli diyebilirim. Mikrofonsuz , ses kontrol butonsuz , dolaşmayan 1.2 metrelik bir kablosu var, kablolar yerinden çıkmıyor. Ses kalitesine gelince , ismindende anlaşılacağı üzere bass ağırlıklı bir kulaklık ve bassları harika. Diğer ses tonları olması gerektiği gibi yani kullanıcıyı memnun ediyor ki philips citiescape downtown kulaklıkta kullandım(bu kulaklık naturel ses ile övünüyor) ondan daha iyi tonlamaları var. Yani bass ağırlıklı kulaklık için diğer tonlar gayet iyi. Ses yalıtımı "eh işte" dedirtiyor yani son ses açtığınızda 1 metre yanınızdaki sizin ne dinlediğinizi rahatlıkla duyabilir. Kulaklık, derisi haricinde ses kalitesiyle parasını hak eder ama çok önemli bir özellik olan konfor bu kulaklıkta yarım saaten sonra yok oluyor. Pedleri değiştirme imkanı varmış eğer kaliteli bir deri ile değiştirilirse gerçekten mükemmel bir kulaklık olabilir. İncelemem bu kadar umarım incelemem sizlere faydalı olmuştur..
y9u2yjy5.jpg
3abyquje.jpg
a7atu2u9.jpg
aduvynet.jpg
amy3eryp.jpg
va7ymuhy.jpg
a5ajape7.jpg
gy5asyja.jpg
pu4ugy2e.jpg