Son dakika: İstanbul’da motosiklet ve elektrikli scooter kullanımı yasaklandı

  • Konuyu başlatan Oğuz Çakır
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

O

Oğuz Çakır

SDN Okuru
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından açıklanan karara göre, yoğun kar yağışı nedeniyle motorsiklet ve elektrikli scooter kullanımı yasaklandı.

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı tüm hızıyla devam ediyor. Bu süreçte belediyeler ve çeşitli kurumlar yol bakım hizmetlerini sürdürürken, valilikler de aldığı önlemlerle olası kazaları en aza indirgiyor. Son olarak bu kararlardan biri İstanbul’dan geldi.

İstanbul’daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle motosiklet ve elektrikli scooter kullanımı, bir sonraki duyuruya kadar yasaklandı. İşte ayrıntılar…

Yoğun kar yağışı nedeniyle yeni önlemler alındı​

Açıklama, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın resmi Twitter hesabından geldi. Kar yağışının videosunu paylaşan Yerlikaya, “İstanbul’daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır.” ifadelerini kullandı.


Kuryelerin ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için alınan kararın asıl ama ise olası kazaların önüne geçmek. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz cuma akşamı Getir de benzer bir karar almıştı. Şirket hava şartları nedeniyle geçici olarak hizmetlerini durdurdu. Şimdi ise benzer bir önlem İstanbul genelinde uygulanacak.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın aldığı önlem kazaların önüne geçecek mi?

Kaynak: Son dakika: İstanbul'da motosiklet ve elektrikli scooter kullanımı yasaklandı!
 

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,326
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,199
Puanları
113
Yaş
20
Gayet yerinde bir karar. Yemek sipariş sitesi olsun birçok sitenin motorlu kurye ile gönderim yapacağı kesindi.
 

Son mesajlar

Üst